Meghan Markle ontvangt slechts £ 1 schadevergoeding voor door de rechtbank bevestigde privacyschending

Inhoudsopgave:

Meghan Markle ontvangt slechts £ 1 schadevergoeding voor door de rechtbank bevestigde privacyschending
Meghan Markle ontvangt slechts £ 1 schadevergoeding voor door de rechtbank bevestigde privacyschending
Anonim

Terwijl Meghan Markle's juridische overwinning op de Britse pers zeker een reden tot feest was, kan haar magere £ 1 overwinning in schadevergoeding voor inbreuk op de privacy een domper op haar joviale geesten. Alles is echter niet verloren, aangezien uit gerechtelijke documenten blijkt dat The Mail On Sunday de nederlaag heeft geaccepteerd, wat betekent dat ze eerdere plannen voor een beroep bij het Hooggerechtshof zullen vernietigen.

Bovendien zullen ze een afzonderlijk, niet bekendgemaakt bedrag aan Markle betalen voor de inbreuk op het auteursrecht die ze hebben begaan door haar brief aan haar vader te publiceren.

Voor privacy-invasie is het normaal om een betaling te verwachten van £ 75.000 - £ 125.000

Volgens mediaadvocaat Mark Stephens. De zielige overwinning van £ 1 suggereert dat Markle's vervolgingsargument als nogal zwak werd beschouwd. "Normaal gesproken zou je voor zo'n inbreuk op de privacy £ 75.000 tot £ 125.000 verwachten. Het toont wel aan dat het beheer van haar reputatie een gebied was waar ze effectief haar eigen privacy had geschonden."

Een groot deel van het publiek heeft zo'n overtuiging, die zich tegen de voormalige actrice keerde nadat schijnbaar manipulatieve teksten van Meghan in de rechtbank waren ontmaskerd.

Over het schrijven van de brief aan haar vader aan communicatiechef Jason Knauf, schreef Markle: "Uiteraard is alles wat ik heb opgesteld met dien verstande dat het zou kunnen worden gelekt, dus ik ben nauwgezet geweest in mijn woordkeuze."

Markle's zielige overwinningen kunnen een gevolg zijn van haar sms-berichten die plannen maken voor een lek dat wordt blootgelegd

"Aangezien ik hem alleen maar papa heb genoemd, is het logisch om als zodanig te openen (ondanks dat hij minder dan vaderlijk is), en in het ongelukkige geval dat het zou lekken, zou het me diep raken."

Er kan echter worden beweerd dat Markle er verstandig aan was te anticiperen op het lek vanwege de jacht die ze van de pers heeft gekregen sinds ze voor het eerst met prins Harry begon te daten. Zelfs toen het paar zich nog in de primitieve fase van hun relatie bevond, zei een woordvoerder van Harry over de behandeling die ze had gekregen:

"Zijn vriendin, Meghan Markle, is onderworpen aan een golf van misbruik en intimidatie."

"Een deel hiervan is heel openbaar geweest - de smaad op de voorpagina van een nationale krant; de raciale ondertoon van commentaarstukken; en het regelrechte seksisme en racisme van trollen op sociale media en reacties op webartikelen."

Uiteindelijk ging het voor Markle niet om het geld. Na de overwinning verklaarde ze: "Ik ben het die opkomt voor wat goed is … Op een bepaald moment, hoe moeilijk het ook is, weet je het verschil tussen goed en kwaad. Je moet opkomen voor wat juist is, en dat is wat ik doe."

Aanbevolen: