Brad Pitt Vs. Leonardo DiCaprio: welke A-Lister heeft de hoogste nettowaarde?

Inhoudsopgave:

Brad Pitt Vs. Leonardo DiCaprio: welke A-Lister heeft de hoogste nettowaarde?
Brad Pitt Vs. Leonardo DiCaprio: welke A-Lister heeft de hoogste nettowaarde?
Anonim

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zijn ongetwijfeld twee van de grootste acteurs van Hollywood vandaag. Vreemd genoeg begonnen beide mannen in commercials (Pitt was in een Pringles-advertentie terwijl DiCaprio speelde in een commercial voor een Honda Civic).

Het is echter duidelijk dat ze sindsdien een lange weg hebben afgelegd. Deze mannen zijn zelfs twee van de meest herkenbare gezichten ter wereld geworden.

Zoals verwacht, heeft al die roem en succes ook geresulteerd in een behoorlijke financiële meevaller voor zowel Pitt als DiCaprio. Beide A-listers bemachtigen miljoenen voor elk filmproject, inclusief de Quentin Tarantino-hit Once Upon a Time… In Hollywood uit 2019.

Om nog maar te zwijgen, beide acteurs zijn ook succesvolle Hollywood-producenten geworden. Dus nu is er maar één kwestie die moet worden geregeld: welke Oscarwinnaar is vandaag meer waard?

Leonardo DiCaprio is een van de rijkste A-listers in de buurt

DiCaprio heeft zeker een lange weg afgelegd sinds zijn doorbraakrol in de film The Boy's Life uit 1993 met Robert De Niro. Natuurlijk weet iedereen dat de inwoner van Los Angeles de hoofdrol speelde in de recordbrekende film van James Cameron, Titanic, tegenover Kate Winslet.

Voor DiCaprio was het de film die de deuren voor hem verder opende in Hollywood. Titanic was ook de film waarmee de acteur zijn passieprojecten kon nastreven.

“Ik had toen precies gesmeed wat voor soort films ik wilde maken. Ik gebruikte het als een zegen, om verschillende soorten films met R-rating te maken, om de dobbelstenen een beetje te werpen op dingen waarin ik wilde acteren , vertelde DiCaprio aan Deadline. “Mensen zouden die films nu willen financieren. Dat had ik voor Titanic nog nooit gehad.”

Inderdaad, de acteur speelde in films als Catch Me If You Can van Steven Spielberg, The Aviator van Martin Scorsese, The Departed, Shutter Island en later in The Wolf of Wall Street.

Tegelijkertijd nam DiCaprio ook de tijd om zijn eigen productiebedrijf, Appian Way Productions, op te richten. Sinds de oprichting is Appian betrokken geweest bij alle films van DiCaprio met Scorcese. Het werkte ook samen met George Clooney aan zijn voor een Oscar genomineerde film, The Ides of March (DiCaprio diende ook als uitvoerend producent).

Ondertussen werd in 2020 ook aangekondigd dat Appian Way een deal met Sony Pictures Entertainment voor meerdere foto's had gesloten. "Bij Sony hebben we het gevoel dat we zojuist een zeldzame GOAT-deal hebben binnengehaald - zoals Michael Jordan en Tom Brady voor basketbal en voetbal zijn, zo is Leo voor film", merkte Sony Pictures Motion Picture Group Tom Rothman op in een verklaring.

Tegelijkertijd is DiCaprio erin geslaagd een aantal zeer lucratieve goedkeuringsdeals voor zichzelf te sluiten. In het verleden is hij merkambassadeur geworden voor Tag Heuer en het Chinese automerk BYD.

Uiteindelijk hebben al die projecten en partnerschappen DiCaprio vandaag een geschat vermogen van $ 260 miljoen opgeleverd.

Plan B heeft goed uitgepakt voor Brad Pitt

Vanaf het begin werd duidelijk dat Pitt niet de typische A-lister was. Zeker, zijn aanwezigheid op het scherm verandert films gemakkelijk in hits. En natuurlijk vraagt hij gemakkelijk $ 20 miljoen (of meer) per foto.

Maar zoals velen weten, richtte Pitt ook zijn eigen productiebedrijf op, Plan B Entertainment, nadat hij naam had gemaakt in films als Thelma & Louise (zijn breakout-film), Se7en, The Devil's Own, 12 Monkeys, en natuurlijk Fight Club.

Sinds hij het bedrijf aanvankelijk oprichtte met ex-vrouw Jennifer Aniston, is Pitt's Plan B gegaan om enkele van de populairste films van Hollywood te produceren. Het bedrijf zit zelfs achter kritische hits zoals Scorcese's The Departed, Netflix's Okja, 12 Years a Slave, Moneyball en de met een Oscar bekroonde film, Moonlight, onder anderen.

Tegelijkertijd produceerde Plan B ook de veelgeprezen serie The OA voor Netflix. In 2020 werd aangekondigd dat Pitt's bedrijf een first-look deal had gesloten met Warner Bros. Het bedrijf tekende in hetzelfde jaar ook een algemene televisiedeal met Amazon Studios.

Buiten films en series heeft Pitt in de loop der jaren ook verschillende goedkeuringsovereenkomsten gesloten. Deze omvatten partnerschappen met onder meer Tag Heuer, Chanel No. 5 en meer recentelijk De 'Longhi.

“Wij geloven dat Brad Pitt de perfecte ambassadeur is om de wereld te vertellen over de geest van het merk De' Longhi: gedurfd en internationaal, maar tegelijkertijd verfijnd en elegant, gevoelig voor duurzaamheidskwesties en een liefhebber van kunst en design”, zei Massimo Garavaglia, CEO van de De' Longhi Group, in een verklaring.

Tegelijkertijd ging Pitt ook beroemd de wijnhandel in met zijn ex-vrouw, Angelina Jolie. In het verleden had het voormalige koppel samen geïnvesteerd in Château Miraval. Het merk werd beroemd om zijn rosé.

Sinds hun scheiding heeft Pitt sindsdien de volledige controle over het onroerend goed gekregen en in december werd aangekondigd dat de acteur voorbereidingen treft om Miraval-studio's in het kasteel te lanceren.

Met al deze projecten en ondernemingen is het geen wonder dat Pitt nu naar schatting $ 300 miljoen waard is. Sommigen geloven zelfs dat de acteur gemakkelijk maar liefst 350 miljoen dollar waard is.

Zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat Pitt net iets meer heeft dan zijn co-ster Once Upon a Time… In Hollywood. Als men er echter over nadenkt, maakt het niet echt uit. Beide acteurs zijn zeer succesvol en beide zijn hier om te blijven. Dat is wat echt telt.

Aanbevolen: