Dit is wat Domhnall Gleeson heeft gedaan sinds 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

Dit is wat Domhnall Gleeson heeft gedaan sinds 'Harry Potter
Dit is wat Domhnall Gleeson heeft gedaan sinds 'Harry Potter
Anonim

Domhnall Gleeson is aantoonbaar beroemd geworden nadat hij zich bij de cast van de zeer succesvolle Harry Potter-franchise had aangesloten. Hij heeft hiervoor misschien een handvol films gemaakt, maar zijn tijd in de tovenaarswereld heeft zeker geleid tot veel exposure.

Zoals fans zich zullen herinneren, speelde Gleeson de oudere broer Bill Weasley in de franchise. Hoewel zijn jongere broer op het scherm heeft gezegd dat hij bereid is de familie Weasley opnieuw te bezoeken, is het onduidelijk of Gleeson de uitdaging aankan.

Hoewel hij niet in alle acht Harry Potter-films verscheen, trok zijn optreden de aandacht van verschillende castingdirectors.

In feite heeft Gleeson verschillende soorten projecten aangenomen sinds hij aan de franchise werkte. In de loop der jaren is de acteur in verschillende shows en films gecast.

Niet alleen dat, hij sloot zich ook aan bij een andere succesvolle filmfranchise. En wat nog belangrijker is, de prestaties van Gleeson hebben keer op keer lovende kritieken gekregen.

Domhnall Gleeson speelde in deze Netflix-serie kort na 'Harry Potter'

Slechts een jaar na Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 speelde Gleeson een rol in Black Mirror, de Netflix-serie die zich richt op de donkere kant van technologie.

In de aflevering getiteld Be Right Back speelde de Ierse acteur Ash, een dode minnaar die tot leven wordt gewekt als een androïde. In de serie speelde Gleeson tegenover actrice Hayley Atwell die aan de meeste scènes werkte. Voor de acteur legde dat enige druk op hem om het goed te doen.

“Hayley droeg de show. Ik was aan het in- en uitstappen', vertelde Gleeson aan Channel 4.

“Dus als je binnenkomt, denk ik dat je de verantwoordelijkheid hebt om te proberen je scènes vast te leggen, maar ook om te proberen aardig te zijn om in de buurt te zijn, omdat iedereen daar zo hard werkt, jij bent de enige die zo nu en dan vroeg naar huis mag.”

Domhnall Gleeson waagde zich in een sterrenstelsel ver, ver weg

Slechts een paar jaar na zijn Netflix-stint werd Gleeson gecast in de Star Wars-franchise als de kwaadaardige generaal Hux. En het blijkt dat de acteur een beetje een "paniekaanval" kreeg door zich aan de rol te binden.

Het is niet omdat ze hem lieten inloggen, zelfs zonder het script te zien (hij kreeg van tevoren wel een kopie). Het is eerder omdat hij in een zeer korte tijd een beslissing moest nemen.

“En dus lieten ze me het script lezen, wat heel belangrijk voor me is. Maar toen moest ik die avond een beslissing nemen of ik de volgende dag aan tafel zou zitten om te lezen, wat betekende dat ik de deal moest tekenen, 'herinnerde Gleeson zich tijdens een gesprek met Oscar-winnares Angelina Jolie voor Interview.

"Dus die nacht had ik een soort paniekaanval." Tegelijkertijd bekende de acteur ook dat hij zich zorgen maakte over de fandom die bij Star Wars kwam.

“Ik kan goed overweg met mijn agenten. En ik belde ze op en ik dacht: 'Wat heb ik gedaan? Ik hou van mijn privacy' … Uiteindelijk tekende Gleeson zich echter aan en verscheen in de meest recente filmtrilogie van Star Wars.

Domhnall Gleeson speelde in de loop der jaren ook in verschillende veelgeprezen films

Sinds zijn tijd bij Harry Potter is Gleeson zeker bezig geweest met het opnemen van verschillende filmrollen in verschillende genres. Om te beginnen voegde hij zich bij de cast van Jolie's Oscar-genomineerde film Unbroken. In de film speelde Gleeson een van de soldaten die worstelen om te overleven op zee na een vliegtuigcrash met Olympisch langeafstandsloper Louis Zamperini.

Voor de acteur was het spelen van de rol ook een hele strijd, vooral omdat hij ook moest afvallen voor de film.

“Tegen het einde, richting de uitdrogingsfase, moest ik deze contactlenzen dragen, omdat hun ogen rood waren. Mijn contactlenzen pasten niet meer in mijn ogen, omdat ik zo uitgedroogd was en zoveel was afgevallen dat alles was veranderd", vertelde de acteur aan HuffPost Entertainment. "Het was een geweldige ervaring. Een zware maar een geweldige.”

Slechts een jaar later verscheen Gleeson ook in Alejandro G. Iñárritu's Oscar-winnende film The Revenant, met als headliner Oscar-winnaar Leonardo DiCaprio. Vanaf het begin wist de acteur dat deze film speciaal was.

"Het enige dat we niet zijn vergeten, was het feit dat deze film briljant zou kunnen zijn", vertelde Gleeson aan Tim Talks. "Er zijn zeer beperkte kansen in een mensenleven om in een film als deze te spelen, dus vergeet dat doel niet."

Naast Unbroken en The Revenant speelde Gleeson ook rollen in films als Mother!, Goodbye Christopher Robin, American Made, Ex Machina en de Peter Rabbit-films. Hij speelde ook memorabel tegenover Rachel McAdams in Richard Curtis' fantasiedrama About Time.

Dit is in wezen de eerste hoofdrol die Gleeson ooit in een film kreeg. Over die kans vertelde hij MTV: "Er is iets geweldigs aan elke dag opduiken en weten dat niet alleen het personage, maar de hele film op je schouders rust."

Ondertussen speelt Gleeson ook de hoofdrol in de aankomende HBO-miniserie The White House Plumbers. De cast bestaat ook uit Woody Harrelson, Justin Theroux en Lena Headey.

Aanbevolen: