Kanye West werkt met Yeezy en Gap aan 'utilitaire mode

Inhoudsopgave:

Kanye West werkt met Yeezy en Gap aan 'utilitaire mode
Kanye West werkt met Yeezy en Gap aan 'utilitaire mode
Anonim

Vrienden en medewerkers Ye en Demna, voorheen bekend onder hun volledige namen Kanye West en Demna Gvasalia, bundelen hun krachten voor een project bij Gap. "Het is een visie die uitkomt om samen te werken met Gap en Demna, de creative director van Balenciaga, om ongelooflijke producten te allen tijde voor iedereen beschikbaar te maken", vertelde de artiest, officieel bekend als Kanye West, aan Vogue.

Deze opwindende collectie brengt de controversiële rapper en creatieveling samen en een van de populairste merken in de industrie. Officieel heet het project Yeezy Gap Engineered by Balenciaga. Ye kondigde de samenwerking aan op zijn Instagram.

Samenwerkingen verdienen veel geld in de mode

Demna's debuut couturecollectie voor Balenciaga afgelopen juli werd alom geprezen. Voor zijn vervolg op confectiekleding werkte hij samen aan een mini-aflevering van The Simpsons, compleet met een première op de rode loper in Parijs.

Rapper Ye tekende ondertussen een enorme 10-jarige deal met Gap in 2020. Momenteel zijn er slechts een paar stukken uitgebracht, maar het heeft zowel intriges als opwinding verzameld. Toen de lijn afgelopen zomer voor het eerst in de uitverkoop ging, crashte de $ 200 Round Jacket op de website van Gap en was meteen uitverkocht. De jas is opgedoken op doorverkoopsites voor $ 7.800.

Samenwerken is het meest trendy geworden voor merken in de mode-industrie. De samenwerking van Fendi en Versace bracht de modewereld op zijn kop, net als de 'hacking'-activatie van Balenciaga en Gucci in de herfst van 2021.

Utilitair geïnspireerde mode van iconische merken

Geniet van Balenciaga tegen Gap-prijzen, een vooruitzicht dat veel fashionista's opwindt. Ye en Kim Kardashian droegen vaak Balenciaga en werden een van de grootste klanten van het merk. Hij werd onlangs gezien terwijl hij aan het winkelen was in een Balenciaga, waarbij hij de hele winkel sloot vanwege privacy.

Demna heeft verduidelijkt: “Dit is een heel andere uitdaging. Ik heb het utilitarisme en de toegankelijkheid van Gap altijd gewaardeerd. Ik deel een aantal van dezelfde gevoeligheden in mijn creatieve taal. Dankzij dit project kon ik de krachten bundelen [met Ye] om utilitaire mode voor iedereen te creëren.”

Het paar heeft dezelfde esthetiek. Demna zegt: "Er zit een zeker stedelijk minimalisme en poëzie in onze esthetiek, [en] ook een verlangen om grenzen te verleggen."

Demna regisseerde de decors en livestreams van Ye's recente Donda-luisterevenementen in Atlanta en Chicago en ontwierp de merch.

De eerste Yeezy Gap Engineered by Balenciaga die wordt uitgebracht, wordt in juni verwacht, met een tweede later in het jaar. Demna sluit verdere samenwerkingen met de rapper niet uit, die onlangs de krantenkoppen haalde na publieke optredens met actrice Julia Fox.

“Er zijn maar weinig mensen die ik ken, vooral van het kaliber van Ye, die mijn werk echt zo goed begrijpen. Hij laat me uit mijn comfortzone komen en een betere ontwerper worden. Er is geen ego wanneer we samenwerken, alleen een wederzijdse drive om te evolueren en iets geweldigs en nieuws te doen.

Aanbevolen: