Was deze kleine mix in het geheim in 'Harry Potter'?

Inhoudsopgave:

Was deze kleine mix in het geheim in 'Harry Potter'?
Was deze kleine mix in het geheim in 'Harry Potter'?
Anonim

Met zes studioalbums op hun naam is Little Mix een van de meest succesvolle muzikale acts in Groot-Brittannië.

De band, die in 2011 bekendheid kreeg na te zijn vervaardigd in de realityshow The X Factor, bestaat uit Perrie Edwards, Jade Thirlwall en Leigh Anne Pinnock.

Tot 2020 had de band ook een vierde lid: Jesy Nelson, die in 2011 in de groep werd opgenomen.

Voor haar succesvolle X Factor-auditie droomde Nelson van het sterrendom. Ze studeerde aan de toneelschool en probeerde waar ze kon ervaring op te doen met optreden.

Ze vertelde haar leraren zelfs dat ze na school een artiest wilde worden, ook al steunden ze haar niet allemaal. Voordat ze haar grote doorbraak als popster kreeg, deed Nelson ervaring op in de industrie als figurant in een paar grote Britse films.

Was Harry Potter een van hen? Blijf lezen om erachter te komen.

Jesy Nelson's Life Before Little Mix

Voordat ze een ster was in de Britse popgroep Little Mix, was Jesy Nelson een aspirant-artiest die in Londen woonde. Ze heeft twee broers en een zus en werd opgevoed door haar moeder nadat haar ouders uit elkaar gingen toen ze vijf jaar oud was.

Nelson studeerde aan de Sylvia Young en Yvonne Rhodes Theatre Schools en werkte kort als barmeisje na haar middelbare school.

Jesy Nelson ging naar school met Rita Ora

Volgens Planet Radio weten fans niet van Jesy Nelson dat ze met Rita Ora naar school ging.

Net als Nelson ging de in Joegoslavië geboren popster naar de Sylvia Young Theatre School nadat haar familie vanuit Kosovo naar Notting Hill was verhuisd, waar ze naar verluidt om politieke redenen waren vertrokken.

Noch Rita noch Jesy heeft publiekelijk gereageerd op de connectie, maar Rita Ora plaatste wel een video op sociale media waarin ze liet zien dat ze meezingte met een Little Mix-nummer en schreef dat ze van hen hield.

Jesy Nelsons grote doorbraak

Jesy Nelson veranderde van aspirant-artiest in pro toen ze in 2011 auditie deed voor The X Factor U. K. Thirlwall.

De meisjes wonnen het seizoen en werden een van de meest succesvolle meidengroepen in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk.

In december 2020 liet Jesy fans in shock achter toen ze haar vertrek uit de band aankondigde om zich te concentreren op haar geestelijke gezondheid, na bijna 10 jaar samen.

Verscheen Jesy Nelson in 'Harry Potter'?

Het lijdt geen twijfel dat de hoofdrol in Little Mix een van de grootste hoogtepunten was van Jesy Nelson's carrière in de entertainmentindustrie. Maar de Britse zangeres had jaren voordat ze in de popgroep werd gezet, een paar keer met roem te maken gehad.

Toen ze een aspirant-artiest was, werkte Nelson als kindacteur en had ze kleine niet-gecrediteerde rollen in verschillende grote projecten, waaronder Harry Potter!

De zangeres bevestigde tijdens een interview op de Australische radio in 2016 dat ze een korte tijd verscheen in de vierde Harry Potter-film, Harry Potter en de Vuurbeker.

Online bronnen melden dat Nelson verschijnt in de scène waar de Hogwarts-studenten het Yule Ball bijwonen.

Natuurlijk kwam ze duidelijk niet te dicht bij de hoofdrolspelers van de film als extraatje, dus Jesy ontwikkelde geen relaties zoals bijvoorbeeld Emma Watson en Tom Felton dat deden.

Het is een verrassende ontdekking voor fans van Little Mix, maar Harry Potter had genoeg castverrassingen, waaronder een Oscar-winnende actrice in een ondergeschikte rol.

Wat is tenslotte een beroemde muzikant als figurant, toch?

In welke andere films speelde Jesy Nelson?

Tijdens haar interview op de Australische radio bevestigde Nelson ook dat ze in 2002 in een andere film was verschenen: About a Boy, met in de hoofdrollen Hugh Grant en Nicholas Hoult.

Nelson verschijnt als een van de studenten in het publiek tijdens de vergadering aan het einde van de film, wanneer de personages van Grant en Hoult het nummer 'Killing Me Softly' ten gehore brengen.

In het interview onthulden Nelson's Little Mix-bandleden dat ze de film pauzeren wanneer deze ter plaatse komt, alleen om Nelson te zien.

In 2019 schitterde Nelson in de documentaire Jesy Nelson: Odd One Out, die zich richtte op de worstelingen die ze doormaakte als onderdeel van Little Mix, waaronder het slachtoffer worden van online pesten en trollen.

Wat Jesy Nelson tegenwoordig doet

Jesy Nelson heeft Little Mix misschien verlaten, maar haar carrière is nog lang niet voorbij. Ze is vertakt als soloartiest en bracht de single 'Boyz' uit 2021 uit, met Nicki Minaj. Het nummer piekte op nummer vier in de Britse hitlijsten

Gedurende 2021 kwam Nelson onder vuur te liggen toen fans haar beschuldigden van "blackfishing", wat een vorm van culturele toe-eigening is.

Ze voerden aan dat Nelson, een blanke vrouw, probeerde zichzelf eruit te laten zien als een gekleurde vrouw door haar huidskleur donkerder te maken en haar lipgrootte te vergroten.

Nicki Minaj kwam Nelson te hulp, terwijl haar voormalige bandleden onthulden dat ze Nelson eerder hadden geconfronteerd met zwartvissen en culturele toe-eigening.

Bronnen suggereren dat Nelson niet langer in gesprek is met haar voormalige bandleden, die in 2021 hun 10-jarig jubileum vierden.

Aanbevolen: