Dit is de donkere reden dat 'SNL' oorspronkelijk succesvol was

Inhoudsopgave:

Dit is de donkere reden dat 'SNL' oorspronkelijk succesvol was
Dit is de donkere reden dat 'SNL' oorspronkelijk succesvol was
Anonim

Hoewel de originele cast van Saturday Night Live eigenlijk minder dan $ 800 per week werd betaald, zijn ze bijna allemaal uitgegroeid tot enkele van de grootste beroemdheden ter wereld. Ze werden ook enkele van de financieel meest succesvolle sterren van SNL. Lorne Michael's originele line-up uit 1975 omvatte onder meer Chevy Chase (later Bill Murray), Dan Aykroyd, Jane Curtin, Gilda Radner en John Belushi. Ze ontwikkelden allemaal hun vaardigheden in de zalen van 30 Rockefeller, maar ze waren allemaal redelijk groen en SNL was nog groener.

Het is gemakkelijk om terug te kijken op de begindagen van SNL en te beweren dat de lovende kritieken en de lovende kritieken van de show aan de voeten van Lorne Michaels en het ongelooflijke team dat hij vormde, viel. Maar de waarheid is dat er een heel specifiek geheim ingrediënt was voor het succes van de show…

De originele cast van SNL Claim Marijuana heeft hen geholpen bij het maken van de show

Volgens een fascinerend artikel van Mashable schrijven de originele cast veel van hun aanvankelijke SNL-succes toe aan wiet. Saturday Night Live heeft altijd marihuana-humor gehad, maar de groene plant was in de beginjaren ook een groot deel van de cultuur van SNL. Dankzij John Belushi, zijn broer Jim en Dan Aykroyd vond de duivelssla zijn weg naar de zalen van 30 Rock. John Belushi noemde het zelfs "de geur van SNL". In het bijzonder was een Afghaanse wietsoort, die Jim Belushi nu kweekt, het favoriete medicijn bij het omgaan met de zware eisen en uren bij SNL. En deze opkikker werd afgeleverd door een man die simpelweg bekend staat als Captain Jack.

"Het waren John en Dan die ik oorspronkelijk kende, en ik ontmoette Dan via Tom Davis en Al Franken [spoedig SNL-schrijver]. We hebben allemaal hard samen gefeest", zei Captain Jack volgens Mashable. "We hadden mini-Woodstocks in de Catskill Mountains op de boerderij van mijn vriend. We hebben podia gebouwd. Mensen zouden een paar dagen komen en blijven. Iedereen was met iedereen bevriend. Dan kwam naar voren, hij speelde een paar keer mondharmonica op het podium. Ik deed dat een beetje, dus ik moest met hem spelen, en ik heb een versleten oud cassettebandje met onze namen erop samen. Ik rookte graag en ik was naar de bosbouwschool geweest, dus ik had mijn kleine plantjes voor mezelf."

In een interview met LiveNation met zowel Jim Belushi als Dan Aykroyd, zei de Ghostbusters-ster dat Captain Jack de originele soort uit Afghanistan had meegebracht en dat het een perfecte variëteit was om bij SNL te werken.

"Het hield je wakker, weet je. Je zou er een F-16 op kunnen vliegen, of een moordzaak kunnen beoordelen. Het was gewoon prachtige, stimulerende Indica die hij mee terugbracht. Soms stonken de gangen, de zeer penetrante geur ervan. Het was precies wat we nodig hadden om er tot 3, 4, 5 uur 's ochtends bij te blijven, " legde Dan uit voordat hij zei dat veel van hun beste ideeën waren geïnspireerd door de wiet, met name "Coneheads".

"Vanaf het begin was gras een hoofdbestanddeel van Saturday Night, regelmatig en openlijk gebruikt op 17 als, in [showschrijver en regisseur] Tom Schiller's woorden, 'een inspirerend hulpmiddel'." Doug Hill, een SNL-historicus, schreef in "Saturday Night: A Backstage History", dat mede werd geschreven door Jeff Weingrad. "Ten minste één leidinggevende liep een vergadering binnen op 17 en kreeg terloops de circulerende joint aangeboden. 'Wil je een trekje?' hij werd gevraagd…"

NBC Laat SNL een drugscultuur hebben totdat ze niet…

Hoewel NBC niet bepaald enthousiast was over de drugscultuur van SNL, accepteerden ze het omdat de show een enorm succes was en ze de inkomsten nodig hadden die het hen opleverde.

"Ik had de hele eerste vijf jaar vrij spel [bij SNL]. Lorne heeft mijn aanwezigheid altijd getolereerd. Mr. [Bill] Murray is een goede vriend van mij. Laraine [Newman, oprichter van de cast] was een maatje zeker,’ ging kapitein Jack verder. "Het woord "dealer" is niet van toepassing op deze backstage-situatie. Er werd veel gedeeld, veel ontvangen. Je komt met geschenken, weet je. Alles ging. Er was geen stigma. Weet je, [cannabis] creëert natuurlijk geen talent, maar het verandert je humeur een beetje en maakt je losser. Ik ga niet verder met claims dan dat. Ik had het geluk om woensdagmiddag naar de read-throughs te gaan. Ze rookten toen niet. Maar ze gingen de hele nacht door, ze woonden eigenlijk op de 17e verdieping, en ik kon elk moment op bezoek komen. Toen je met Dan omging, kon je gaan en staan waar je wilde. Hij en zijn familie blijven tot op de dag van vandaag mijn echte uitgebreide familie. In die tijd kon je backstage geen kwaad doen. Je zou zo goed als weg kunnen komen met moord. Die cast was te waardevol voor NBC."

Dan Aykroyd beweert dat hij en de meerderheid van de originele cast van SNL nooit hoog hebben gepresteerd.

Maar Johns tragische overlijden was niet de reden waarom de wietcultuur in de jaren tachtig zo drastisch veranderde. Natuurlijk, bij sommige castleden, evolueerde het drugsgebruik naar harder gebruik. Maar toen Lorne Michaels SNL in 1980 voor vijf jaar verliet, werd zijn opvolger, Jean Doumanian, hard tegen drugs. Hij liet het kantoor wietvrij maken en had zelfs een gewapende lijfwacht om mensen als Captain Jack buiten de kantoren te houden. Misschien is dit een van de redenen waarom SNL een groot deel van de jaren tachtig zo slecht was.

Aanbevolen: