Waarom fans Kim Kardashian beschuldigen van 'naomi Campbell zo slecht willen zijn

Inhoudsopgave:

Waarom fans Kim Kardashian beschuldigen van 'naomi Campbell zo slecht willen zijn
Waarom fans Kim Kardashian beschuldigen van 'naomi Campbell zo slecht willen zijn
Anonim

As Kanye West's nieuwe vriendin Julia Fox beweert "hij is nu bij mij", wordt de vervreemde vrouw van de rapper Kim Kardashian beschuldigd van culturele toe-eigening na haar cover van March Vogue. Fans zijn vooral verontwaardigd over de timing van de release. "Echt waar, Kim, tijdens Black History Month?" The Cut schreef op de kop. In de loop der jaren heeft de Kardashian-Jenner-clan een reputatie opgebouwd van 'zwartvissen'. Maar deze keer hebben fans genoeg van de oprichter van Skims-miljardair die "zo graag Naomi Campbell wil zijn".

Waarom Kim Kardashian wordt beschuldigd van zwartvissen op haar 'Vogue'-cover

Modewaakhond Diet Prada plaatste zij-aan-zij vergelijkingen tussen Kardashian's Vogue-foto's en beroemdheden zoals Beyoncé, Nina Simone en Naomi Campbell - overtuigend bewijs dat de realityster "wil om zo slecht een zwarte vrouw te zijn", zoals fans in de commentaren beweren.

De Instagram-pagina plaatste ook een fragment van het verdeeldheidwekkende interview van de realityster met het tijdschrift. "Ik weet niet of ik ooit zou zeggen: 'Oh mijn god, deze persoon lijkt op mij'", vertelde Kardashian aan Vogue. "Ik denk dat als iemand donker haar en een gebruinde huid heeft, mensen zullen zeggen: 'Oh, dat lijkt op Kim.' En dat is niet eerlijk, want er zijn zoveel mensen die gewoon zichzelf zijn."

Fans werden ook getriggerd door Kardashian die Salma Hayek en Jennifer Lopez noemde als haar "schoonheidsiconen die opgroeiden" en dat ze "haar merk van gewelfde sexappeal" inspireerden als tiener in de jaren '90. "Oké, er zijn andere lichaamsvormen. Er zijn andere looks die mensen mooi vinden", herinnert ze zich. "Mijn referentie voor het bal was Salma Hayek. Ik ging naar de MAC-balie en nam foto's van haar mee. Het was alsof ik eindelijk iemand heb om naar op te kijken."

Dieters (fans van Diet Prada) vonden het ook vreemd om Kardashian op de cover te zetten, terwijl Vogue niet eens een officieel eerbetoon heeft gebracht aan hun voormalige hoofdredacteur, modeontwerper André Leon Talley, die onlangs stierf aan een onbekende ziekte."In het midden van Black History Month laten ze ons dit vallen. Zo moe om te horen dat een Kardashian 'schoonheid opnieuw definieert' wanneer zwarte vrouwen al tientallen jaren schoonheids- en stijltrends bepalen, "schreef columnist Karen Attiah in de commentaren. "Ook, waar is de Andre Leon Talley waardering Vogue-editie? ?"

Kim Kardashian's is al lang beschuldigd van 'naomi Campbell zo slecht willen zijn'

Het is niet de eerste keer dat Kardashian ervan wordt beschuldigd Campbell te kopiëren. In 2019 bekritiseerde Diet Prada het controversiële kledingmerk Fashion Nova voor "het kopiëren van de jaren 90 die Versace Naomi droeg in plaats van in het geheim samen te werken met Kim." De schoonheidsmagnaat pakte het aan door op Instagram "Naomi Forever" te schrijven naast een foto van haar in de "knock-off Naomi-jurk".

Gezien de geschiedenis, had Kardashian's recente Vogue-cover fans tot de conclusie dat ze "zo graag Naomi Campbell wil zijn". Een fan die op dit moment zelfs bij God zweert, is een geestesziekte." Anderen merkten echter op dat Kardashian niet het probleem is, maar Vogue zelf. "Ik bedoel, die jurken staan op de catwalk, dus dan kunnen beroemde mensen ze dragen, ook het probleem dat het Vogue is", schreef een fan over de beschuldiging van copycat.

Naomi Campbell lijkt het eens te zijn met 'Copycat'-claims tegen Kim Kardashian's 'Vogue'-cover

De laatste tijd lijken Kardashian en Campbell op goede voet te staan. Fans vonden het echter louche dat Campbell de post van Diet Prada leuk vond. "Vindt Naomi de post niet leuk ???", schreef iemand. De post bevatte een suggestieve clip van Campbell die schreeuwde: "Vergelijk jezelf niet met mij" van de modellenwedstrijd The Face.

Anderen dachten dat het een stuk was. "Ze respecteert niemand, want het zijn letterlijk allemaal mode- en schoonheidsreferenties (alleen omdat Naomi het droeg, wil nog niet zeggen dat het alleen voor mensen van kleur is? Ze is letterlijk een model dat aan de sieraden hangt), "verdedigde iemand Kardashian.

Ze vervolgden: "Ik geloof dat het gewoon een mode-redactioneel artikel is dat niets met ras te maken heeft, maar mensen doen te hard hun best om deze onderwerpen door te drukken als het letterlijk niet nodig of relevant is voor een letterlijk mode-redactioneel commentaar." Sommigen hebben ook de Instagram-pagina ingeschakeld en zeggen dat het "een haatpagina" is geworden. Een andere fan bracht het feit naar voren dat "Kim's Vogue-cover voor maart is. De februari-cover voor Vogue is Hoyeon Jung", dus het had in de eerste plaats niet aan Black History Month moeten worden gekoppeld. "Ik zie Diet Prada niet klagen over een Aziatisch model op de cover van Vogue tijdens de Black History Month. ?," voegden ze eraan toe.

Een fan verklaarde echter dat het doel van de post was om Kardashians record van zwartvissen aan te pakken. "Mijn punt - als zwarte vrouw - is dat ze misschien geen probleem zien met een Aziatische vrouw op de cover tijdens BHM, zoals ik niet." de netizen antwoordde in de commentaren. "Daarom roept DP Kim op voor haar schaamteloze toe-eigening van zwarte vrouwen in plaats van zich te concentreren op een Aziatische Vogue-cover in de maand februari. Het zou geweldig zijn geweest als je Kim had aangesproken die zich verkleedde als zoveel zwarte vrouwen en dan haar schoonheidsinspiratie zou toeschrijven aan niet-zwarte vrouwen in het artikel. Dat was de focus hier."

Aanbevolen: