De echte reden waarom 'SNL'-sterren Mike Myers en Dana Carvey hun rundvlees beëindigden

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom 'SNL'-sterren Mike Myers en Dana Carvey hun rundvlees beëindigden
De echte reden waarom 'SNL'-sterren Mike Myers en Dana Carvey hun rundvlees beëindigden
Anonim

Als het gaat om Saturday Night Live duo's, word je niet veel beter dan Dana Carvey en Mike Myers. Wayne's World is tenslotte niet alleen een van de meest iconische hardloopschetsen van de NBC-komedieshow, maar ook een van de beste. Het leidde niet alleen tot twee films, maar ook tot enkele van de meest geciteerde regels in de hele entertainmentgeschiedenis. Zowel Dana als Mike waren absoluut essentieel op SNL. Maar Dana's carrière verliep niet precies zoals die van Mike. En dit kan hun veelbesproken vete hebben veroorzaakt.

Hoewel de twee bijna de hele jaren negentig en 2000 een aantal passief-agressieve hits van elkaars nogal scherpe humor hebben overgenomen, lijkt het paar het goed te maken, volgens Dana Carvey. Maar wat is de echte reden dat ze weer vrienden zijn?

Waarom hadden Mike Myers en Dana Carvey ruzie?

De waarheid is dat er geen enkel incident was dat de vete tussen Dana Carvey en Mike Myers veroorzaakte. Hoewel Dana Howard Stern in 2019 vertelde dat hij bijzonder boos was toen Mike zijn indruk van Lorne Michaels nam en deze gebruikte voor zijn Dr. Evil-personage in de Austin Powers-films. Maar dit is slechts representatief voor het ware conflict tussen hen… Jaloezie.

Volgens Cheat Sheet was het paar constant in competitie terwijl ze samen op SNL waren om in de beste sketches te worden gegoten. Dana was oorspronkelijk de grotere komiek, maar toen Mike op SNL kwam, stal hij de show. Toen werden de twee een soort van gedwongen samen met het succes van Wayne's World. Toen nam Mike's filmcarrière een hoge vlucht en die van Dana raakte achterop. Dit is de reden waarom het Austin Powers-gedoe zo kwetsend voor hem was, omdat hij een van de mensen was die de stem creëerde en er geen eer voor kreeg. Hij vertelde Howard Stern dat hij dat losliet vanwege jarenlange therapie.

In termen van Wayne's World waren er ook een aantal problemen tussen de twee sterren. Ten eerste had Mike volgens Rolling Stone een hekel aan Dana's populariteit van Garth en was er een vroege versie waarin Dana eigenlijk niets te doen had. Het ietwat passief-agressieve heen en weer ging een aantal jaren door en veroorzaakte tot zeer, zeer recentelijk een breuk in hun relatie.

Zijn Mike Myers en Dana Carvey nu vrienden?

Tijdens zijn interview in februari 2022 op The Howard Stern Show, samen met zijn podcast co-host David Spade, gaf Dana Carvey de wereld een update over waar hij en Mike Myers momenteel staan. Het onderwerp werd ter sprake gebracht door Howard, die echt wilde dat Dana Mike presenteerde op zijn podcast, zodat ze hun problemen live konden oplossen voor het publiek.

"We hebben de cirkel rond sinds ik voor het laatst met je heb gesproken", zei Dana tegen Howard, verwijzend naar zijn interview in 2019 op The Howard Stern Show."We zijn heel goede vrienden geworden. We hebben gewoon te veel geschiedenis. Hij had twee oudere broers. Hij was een beetje klein zoals ik was. We hebben ongelooflijk veel dingen gemeen. We zijn niet uniek op deze manier Geobsedeerd door The Beatles. Zijn beide ouders zijn Liverpools, groeiden op in Liverpool. Geobsedeerd door de Tweede Wereldoorlog. En toen hadden we zoveel gedeelde geschiedenis samen op de raket van Wayne's World en het was echt de eerste keer dat we extra geld hadden. Het was de eerste keer dat we handtekeningen zetten. Dus er zijn te veel primeurs."

Naast hun gedeelde geschiedenis schrijft Dana hun verzoening toe aan het feit dat ze zowel ouder als volwassener zijn geworden.

"Het enige goede aan oud worden is dat je een beetje meer wijsheid krijgt. Je krijgt een beetje meer perspectief. En je beoefent vergeving. Voor anderen en voor jezelf."

Wat betreft de timing van hun verzoening, gaf Dana aan Howard toe dat het te wijten was aan hun Super Bowl-commercial voor 2020 die ze voor Uber Eats deden.

"We zijn tijdens dat hele proces hechter geworden. Ja, zeker. En begonnen meer te praten. En het is erg leuk om zo'n lange vriendschap met iemand te hebben. En iedereen weet waar we het over hebben," zei Dana eerder verwijzend naar het feit dat de twee leden van de Saturday Night Live-cast zijn en een bepaalde afkorting komt met die gedeelde ervaring. "Ik heb gewoon het gevoel dat ik hem op een veel betere manier heb leren kennen, omdat we de afgelopen jaren heel, heel veel hebben gepraat. En ik heb hem een beetje in de juiste context geplaatst - begrijp hem. En ook gewoon heel erg waardeer hem. Als je kijkt… later heeft iedereen een tienjarige jongen of meisje in zich. En die kleine persoon wordt echt jaloers op het glimmende nieuwe speeltje. En erg jaloers. En Jon Lovitz en ik zouden altijd een grap uit onze competitie. Weet je? Omdat [SNL] een competitie is en een Game of Thrones. En toch zijn het je echt goede vrienden en je wilt eerlijk spelen. Maar Mike en ik werden per ongeluk een comedy-team. We waren in een schets. Het werd een film. En wat doet Garth, wat doet Wayne? Er was dus een conflict over hoe dat zou komen. Maar we reden gewoon op die raket. Het was niet persoonlijk."

Dana vervolgde door te zeggen dat hun concurrentie volledig is verdwenen en dat het hen beiden in staat heeft gesteld hun wapens neer te leggen en duidelijk te maken waarom hun relatie ooit zo gecompliceerd was. Het bracht hen er allebei toe om niet alleen hun verschillen opzij te zetten, maar ook een diepe waardering voor elkaar te vinden, zowel in creatieve als persoonlijke zin.

Aanbevolen: