David Spade had er absoluut een hekel aan om deze 'SNL'-scène te fotograferen

Inhoudsopgave:

David Spade had er absoluut een hekel aan om deze 'SNL'-scène te fotograferen
David Spade had er absoluut een hekel aan om deze 'SNL'-scène te fotograferen
Anonim

David Spade is een spel voor bijna alles. Als er één ding duidelijk is over zijn illustere geschiedenis in comedy, dan is dat het wel. Maar hij was niet zo blij met een van de schetsen van Saturday Night Live. Tijdens zijn zesjarige periode in de NBC-schetskomedieshow in de jaren negentig, was David betrokken bij enkele van de meest geliefde sketches aller tijden. Dit omvat enkele van SNL's langstlopende stukjes evenals de meesterlijke "Down By The River"-scène van Chris Farley.

Maar, zoals elke SNL-ster, moest David ook deelnemen aan een paar scènes waar hij niet zo enthousiast over was. Eén in het bijzonder maakte hem ronduit ellendig …

David Spade was echt ongelukkig over het spelen van Dana Carvey's stand-in op Saturday Night Live

Terwijl hij werd geïnterviewd op The Howard Stern Show naast SNL-alumnus Dana Carvey over hun podcast, vertelde David de bonen over een schets die hem "ellendig" maakte. Dit zou zijn Ross Perot-schets zijn die werd uitgezonden in oktober 1992, in de tijd dat de overleden Amerikaanse zakenman zich kandidaat stelde voor het presidentschap als onafhankelijke tegen de democraat Bill Clinton en de Republikein George H. W. Struik. Ross Perot werd talloze keren geparodieerd op Saturday Night Live, voornamelijk door Dana Carvey. En dit is een van de redenen waarom David er absoluut een hekel aan had om deel uit te maken van de schets. Het ging allemaal om Dana Carvey en David was slechts zijn stand-in.

"Je speelde Ross Perot, Dana. En je speelde ook George Bush", zei Howard Stern tijdens zijn show in februari 2022, die David naar het verhaal van zijn ellendige ervaring leidde. "En ze zeiden tegen David: 'Ga naar boven', en ze verkleedden hem als Ross Perot. Juist, David? Je dacht dat je Ross Perot speelde, maar het bleek Dana te zijn."

"Dit is echt een rauwe zenuw," mopperde David Spade enigszins, zijn gezicht verbergend voor Dana die vlak naast hem zat.

Dana legde uit dat, omdat hij twee personages speelde, ze iemand nodig hadden die voor hem in de plaats kwam als ze naar een wijd schot gingen. Anders zou het lijken alsof er maar twee mensen op het podium stonden in plaats van drie. Het was tenslotte een schets van een debatparodie met Ross Perot, Bill Clinton (gespeeld door Phil Hartman) en George H. W. Struik. Hoewel het logisch was dat ze een stand-up nodig hadden voor Dana terwijl hij van personage wisselde en toen de camera breed ging, hadden ze een extra kunnen krijgen. In plaats daarvan kozen ze castlid David Spade, die van hetzelfde gewicht en dezelfde lengte was als Dana.

Toen David Spade bij SNL kwam, dacht hij niet dat hij een grote speler zou worden

Veel castleden in de geschiedenis van Saturday Night Live hebben te maken gehad met de waarheid over het competitieve karakter van de show. Iedereen die wordt aangenomen wil een ster zijn, maar niet iedereen kan dat zijn. Daarom moeten ze allemaal hun moment in de zon vinden. En David dacht oprecht dat het spelen van een presidentskandidaat tijdens een langverwachte debatparodie hem in staat zou stellen precies dat te vinden. Maar de producenten van SNL wilden Dana en eigenlijk alleen Dana.

"Het was de meest ellendige die ik David heb gezien", gaf Dana toe aan Howard en zijn SiriusXM-publiek. "Ik ging naar buiten en hij zit in de hoek en hij heeft het Ross Perot-ding aan. Hij is onderuitgezakt in een stoel. Hij heeft de kale pet op. Hij heeft geen lijnen. Hij is een van de grappigste mensen ter wereld, dus het is een beetje zoals… het was behoorlijk vernederend."

Omdat Dana zich al had gevestigd als George H. W. Bush tijdens de verkiezingscyclus, was David ervan overtuigd dat hij Ross Perot niet kon spelen. Dus begon hij zijn Ross Perot-indruk te oefenen. Dit is iets wat Dana Carvey niet eens wist tot hun Howard Stern Show-interview. Dus toen hem werd gevraagd om uit te gaan en hem te spelen, dacht hij dat dit zijn moment was om te schitteren. Het bleek dat hij op dat podium pas kreeg wat hij eigenlijk moest doen toen het laat was. Als David had geweten dat hij alleen maar op dat podium zou staan, zou hij hen hebben gevraagd om daar iemand anders neer te zetten.

"Ik ging naar buiten. We deden allemaal het brede schot. Dana deed zijn ding [als George H. W. Bush], Phil [Hartman] deed zijn ding [als Bill Clinton] en ze zeiden: 'Cut! Bedankt, David ! Ga terug naar extra's vasthouden', " legde David uit.

"En ik verander in Ross en [David en ik] komen langs in de gang en ik geef hem een seintje, we zeggen niets. Stil", zei Dana.

Hoewel David op dat moment woedend en vernederd was, koesterde hij geen slechte wil jegens Dana. Maar hij was niet zo blij met de producers van SNL.

Aanbevolen: