De echte reden waarom Brad Pitt moeite heeft met het herkennen van gezichten

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Brad Pitt moeite heeft met het herkennen van gezichten
De echte reden waarom Brad Pitt moeite heeft met het herkennen van gezichten
Anonim

Brad Pitt is misschien wel een van de meest herkenbare gezichten ter wereld, maar hij heeft er moeite mee om de gezichten van andere mensen te herkennen. Nou, het is niet zo dat hij moet, toch? Maar serieus, op een gegeven moment vond hij dat ze het moest laten controleren. Hij was bang dat hij prosopagnosie of gezichtsblindheid had. Hier is alles wat je moet weten over zijn aandoening.

Waarom Brad Pitt dacht dat hij prosopagnosie of blindheid zou kunnen hebben

In 2013 onthulde de Fight Club-acteur dat zijn "gezichtsblindheid" zo erg is dat mensen hem soms respectloos vinden. "Zoveel mensen haten me omdat ze denken dat ik ze niet respecteer", zei hij tegen Esquire."Ik heb een jaar de tijd genomen waar ik gewoon zei: dit jaar ga ik er gewoon voor en zeg tegen mensen: 'Oké, waar hebben we elkaar ontmoet?' Maar het werd alleen maar erger. Mensen waren meer beledigd. … Je krijgt dit ding, zoals: 'Je bent egoïstisch. Je bent verwaand.' Maar het is me een raadsel, man. Ik kan geen gezicht pakken, en toch kom ik uit zo'n ontwerp/esthetisch oogpunt. Ik ga het laten testen." Het bracht Carnegie Mellon ertoe Pitt uit te nodigen voor een juiste diagnose.

"Gezichten behoren tot de meest meeslepende visuele stimulatie die we tegenkomen, en het herkennen van gezichten belast ons visuele waarnemingssysteem tot het uiterste", zei de beroemde neurowetenschapper Marlene Berhmann. "Carnegie Mellon heeft een lange geschiedenis in het omarmen van een volledig systeemoverzicht van de hersenen. We hebben de rekenhulpmiddelen en technologie om verder te kijken dan één enkel hersengebied. Gezichtsblindheid is een intrigerende neurologische aandoening, en we zijn al opgedoken een paar aanwijzingen over de oorzaak van dit probleem. Als meneer Pitt bereid zou zijn, zouden we vereerd zijn om zijn hersenen af te beelden voor diagnostische doeleinden.'

De Once Upon a Time in Hollywood-ster nam het aanbod niet aan, maar hij is er vrij zeker van dat hij de genoemde neurologische aandoening heeft. Time zegt tenslotte dat "maar liefst 1 op de 50 mensen enige mate van prosopagnosie heeft, hoewel velen een normaal leven leiden zonder te beseffen dat ze het hebben." We vermoeden dat Pitt het gewoon accepteerde als een van zijn kleine tekortkomingen, afgezien van het feit dat hij zelden doucht.

Een andere aandoening waarmee Brad Pitt worstelde

Het is geen geheim dat Pitt worstelde met een stoornis in het gebruik van middelen, met name alcoholverslaving. Het gerucht gaat dat een dronken woordenwisseling op een privéjet heeft geleid tot zijn voortdurende scheidings- en voogdijstrijd met Angelina Jolie. "Ik dronk te veel. Het werd gewoon een probleem", bekende hij aan GQ in 2021. "En ik ben echt blij dat het nu een half jaar geleden is, wat bitterzoet is, maar ik heb mijn gevoelens weer in mijn vingertoppen. Hij zei dat hij destijds alcohol gebruikte als "fopspenen" voor zijn persoonlijke problemen. Hij "vluchtte voor zijn gevoelens", zei hij.

"Ik moest even afstand nemen", zei hij toen hij zich realiseerde dat zijn alcoholisme zijn huwelijk had verpest. "En naar waarheid kon ik een Rus onder de tafel drinken met zijn eigen wodka. Ik was een professional. Ik was goed." Hij voegde eraan toe dat hij deze verslaving al had voordat hij beroemd werd. "Ik kan me geen dag herinneren sinds ik van de universiteit kwam dat ik niet dronk of een joint had, of zoiets. Iets," zei hij. Wel, hij gaf marihuana op, maar alcohol maakte dat verlies goed totdat hij "absoluut moe" werd van zichzelf.

Hoe Brad Pitt herstelde van een verslaving

In hetzelfde interview gaf Pitt toe dat hij nog niet helemaal hersteld was. "Ik weet dat ik er nu middenin zit", zei hij. "En ik sta niet aan het begin of aan het einde ervan, precies waar dit hoofdstuk nu staat, maar gewoon in het midden", voegde hij eraan toe dat hij in dat jaar de tijd nam om zijn eigen mening te geven. fouten te maken en de innerlijke problemen onder ogen te zien waaraan hij probeerde te ontsnappen.

"Voor mij ging deze periode echt over het kijken naar mijn zwakheden en mislukkingen en het bezitten van mijn kant van de straat, "vervolgde hij. "Ik ben die fouten. Voor mij was elke misstap een stap in de richting van openbaring, begrip, een soort van vreugde." In die tijd grapte hij dat hij nu alleen 'cranberrysap en koolzuurhoudend water' had gedronken. Hij realiseerde zich echter wel dat "het vreselijke is dat ik de neiging heb om dingen tegen de grond te gooien. Daarom moet ik iets zo rampzalig maken. Ik moet het van een klif laten rennen." Hij weet echter dat het allemaal geworteld is in onopgeloste problemen.

Aanbevolen: