Kim Kardashian "wilde huilen" toen de jurk van Marilyn Monroe niet paste

Inhoudsopgave:

Kim Kardashian "wilde huilen" toen de jurk van Marilyn Monroe niet paste
Kim Kardashian "wilde huilen" toen de jurk van Marilyn Monroe niet paste
Anonim

Als er één ster is op wie altijd kan worden gerekend om te verschijnen in een show-stoppende Met Gala-jurk, dan is het Kim Kardashian In het verleden heeft de realityster en zakenvrouw droeg verschillende iconische jurken die internationale krantenkoppen hebben gehaald, van jurken die nat lijken terwijl ze helemaal droog zijn tot outfits die schijnbaar geïnspireerd zijn door Magere Hein.

In 2022 arriveerde Kim in de Met in wat haar meest spraakmakende look tot nu toe zou worden: de jurk die Marilyn Monroe droeg om in 1962 Happy Birthday te zingen voor president John F. Kennedy, voor zijn 45ste verjaardag. Volgens rapporten kreeg ze ook een haarlok van het pictogram!

Ontworpen door Hollywood-kostuumontwerper Jean Louis, de jurk heeft meer dan 6.000 met de hand genaaide kristallen. Toen Marilyn Monroe het in 1962 droeg, veroorzaakte de pure aard een behoorlijk schandaal. En 60 jaar later zorgt het nog steeds voor opschudding.

Toen Kim onthulde dat ze 16 pond was afgevallen om in de jurk te passen, veroordeelden critici haar harde methoden.

Hoe kwam Kim aan de jurk van Marilyn?

Het proces dat Kim Kardashian doormaakte om de jurk van een icoon te bemachtigen, was niet gemakkelijk. In een artikel voor Vogue legde de realityster de ins en outs uit hoe ze de jurk ging dragen, waarbij geheime ontmoetingen, beveiliging, witte handschoenen en zelfs replica-jurken betrokken waren.

Marilyn Monroe zou zelf $1.440 hebben betaald voor de op maat gemaakte jurk. Fast-forward naar 1999, en het werd op een veiling verkocht als onderdeel van haar landgoed voor meer dan een miljoen dollar. In 2016 werd het verkocht op Julien's Auctions voor $ 4,8 miljoen en werd het vervolgens overgenomen door Ripley's Believe It Or Not! Museum.

"Ik ben een grote fan van veilingen en ik bezit verschillende JFK-stukken, dus ik ken de eigenaar van Julien's. Hij was in staat om me [met Ripley's] in contact te brengen en zo begon het gesprek, 'legde Kim uit over haar eerste connectie met de jurk.

Kim probeerde toen een replica-jurk op maat, die perfect paste. Vervolgens liet ze de originele jurk naar haar huis in Calabasas vliegen via een privévliegtuig vanuit de kluis in Orlando, Florida.

"De jurk werd vervoerd door bewakers en ik moest handschoenen dragen om hem te passen", herinnert Kim zich.

Toen het tijd was om de jurk daadwerkelijk te dragen, deden Kim en haar team veel moeite om te voorkomen dat nieuwsgierige blikken naar hem zouden kijken en om hem veilig te houden.

Op de avond van het Met Gala verliet Kim haar hotel in een kamerjas. Buiten haar hotel werden barricades geplaatst, zodat de paparazzi niet eens een glimp van haar konden opvangen. Er werd een paskamer voor haar ingericht in de buurt van de trappen van het Met Gala, waar ze meteen naartoe ging.

In de kleedkamer was er een natuurbeschermer met witte handschoenen van Ripley's om Kim te helpen de jurk aan te trekken.

Kim's strikte dieet om 16 pond af te vallen

Hoewel de replica die Kim oorspronkelijk probeerde, perfect paste, toen het tijd was om de echte versie te proberen, paste hij niet:

“Ik dacht altijd dat ze extreem rond was. Ik stelde me voor dat ik kleiner zou zijn op sommige plaatsen waar ze groter was en groter op plaatsen waar ze kleiner was. Dus toen het me niet paste, wilde ik huilen omdat het helemaal niet veranderd kan worden.”

Om ervoor te zorgen dat Kim in de jurk zou passen, nam ze drastische maatregelen om af te vallen voor haar volgende pasbeurt. Kim vertelde Vogue in detail het regime dat ze aannam om in de jurk te passen, waaronder het volledig uitsnijden van bepaalde voedselgroepen en het verplichten om te oefenen.

"Ik zou twee keer per dag een saunapak dragen, op de loopband rennen, alle suiker en alle koolhydraten volledig schrappen en gewoon de schoonste groenten en eiwitten eten", zei ze, eraan toevoegend dat ze niet verhongerde zichzelf, maar "was zo streng."

Na een maand van dit zware dieet ging Kim naar Orlando om de jurk opnieuw te passen, en deze keer paste het: "Ik wilde tranen van vreugde huilen toen het omhoog ging."

De reacties op Kims verschijning in de Met zijn wisselend, sommigen prezen haar voor zo'n gewaagde modekeuze en anderen bekritiseerden haar ervoor. In een artikel voor Marie Claire bekritiseerde schrijver Iris Goldsztajn Kim omdat ze "opschepte" over het crashdieet dat ze vervolgens in de jurk paste en noemde een handvol beroemdheden die op dezelfde manier geïrriteerd waren met Kim.

"Alles wat ik wil zeggen is: beroemdheden, als je iets ongezonds doet als opzettelijk 16 pond verliezen in 3 weken, maak het dan alsjeblieft niet publiekelijk bekend", schreef Jameela Jamil op haar Instagram-verhalen.

Actrice Lili Reinhart ging ook naar haar Instagram-verhalen om haar mening te uiten over Kim's drastische gewichtsverlies omwille van de jurk, en schreef: "Zo fout. Zo f–ked op honderden niveaus. Om openlijk toe te geven dat ze uitgehongerd is jezelf ter wille van het Met Gala. Toen je heel goed wist dat miljoenen jonge mannen en vrouwen naar je opkijken en naar elk woord luisteren."

Het lijkt erop dat voedingsdeskundigen het dieet ook niet goedkeuren.

De BBC meldt dat Nichola Ludlam-Raine van de British Dietetic Association uitlegde dat het regime van Kim "onverantwoordelijk" was, aangezien het onmogelijk zou zijn om in drie weken tijd 16 pond vet te verliezen.

“Veel ervan zou water en glycogeen zijn geweest, een vorm van opgeslagen koolhydraten, verloren als iemand stopte met het eten van suiker en koolhydraten, maar weer teruggekregen toen ze weer begonnen”, legt de publicatie uit.

Heeft Kim de hele nacht Marilyns jurk gedragen?

Toen Kim met succes over de rode loper had gelopen en de trap had beklommen, veranderde ze in een replica van de jurk en droeg ze de originele versie niet meer.

“Ik heb veel respect voor de jurk en wat het betekent voor de Amerikaanse geschiedenis. Ik zou er nooit in willen zitten of erin willen eten of het risico lopen dat het beschadigd raakt en ik zal niet het soort lichaamsmake-up dragen dat ik gewoonlijk doe, legde ze uit.

Aanbevolen: