Marilyn Monroe was niet verlegen om haar geld uit te geven, zelfs niet nadat ze stierf

Inhoudsopgave:

Marilyn Monroe was niet verlegen om haar geld uit te geven, zelfs niet nadat ze stierf
Marilyn Monroe was niet verlegen om haar geld uit te geven, zelfs niet nadat ze stierf
Anonim

Ana De Armas' controversiële biopic over Marilyn Monroe, Blonde, wordt binnenkort uitgezonden op Netflix. Niet lang geleden bracht het streamingplatform de onderzoeksdocumentaire uit, The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes.

Rond die tijd lag Kim Kardashian onder vuur omdat hij de beroemde naaktjurk van de overleden icoon droeg op het Met Gala. Met zoveel van Monroe's spullen in de media tegenwoordig, kunnen fans niet anders dan zich afvragen wat de toestand van haar landgoed is. Hier is alles wat we weten over het geld van de actrice.

Hoeveel geld had Marilyn Monroe toen ze stierf?

Volgens Celebrity Net Worth was Monroe $ 800.000 waard op het moment van haar mysterieuze dood in 1962. Dat is vandaag ongeveer $ 7 miljoen. De Something's Got To Give-ster verdiende iets minder dan $ 3 miljoen met al haar films. Dat is ongeveer $ 24 miljoen voor belastingen vandaag. Ze begon ook haar eigen productiebedrijf, Marilyn Monroe Productions, samen met fotograaf Milton Greene in het midden van de jaren vijftig. Rapporten zeggen echter dat de actrice rijkelijk aan zichzelf en de mensen om haar heen heeft besteed, inclusief vreemden, door dure sieraden en kleding voor hen te kopen.

Wie erfde het geld van Marilyn Monroe?

Monroe had een testament opgemaakt toen ze op 36-jarige leeftijd stierf. Ze liet $ 10.000 na aan haar oude assistent en halfzus, Berniece Miracle; het opzetten van een schoolfonds van $ 5000 voor het kind van Miracle; en liet $ 100.000 na voor haar moeder, Gladys Baker's zorg, aangezien ze het grootste deel van haar leven aan een psychische aandoening leed.

Ondertussen werden de eigendommen van de Niagara-ster en 75% van haar intellectuele eigendom overgelaten aan haar acteercoach, Lee Strasberg, en zijn vrouw Paula Strasberg. De twee waren als surrogaatouders voor de actrice. "Ze namen Marilyn onder hun hoede", schreef Anthony Summers over het paar in Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe. "Ze gaven haar ongecompliceerde privacy en gezelschap."

25% van Monroe's intellectuele eigendom werd overgelaten aan haar therapeut, Dr. Marianne Kris. "Ze vond dat [Kris] erg behulpzaam en sympathiek was", zegt Sarah Churchwell, auteur van The Many Lives of Marilyn Monroe. "Ze ontdekte dat [Kris] haar begon te helpen begrijpen wat ze doormaakte."

Toen Kris in 1980 stierf, droeg ze het landgoed over aan het Anna Freud Centre in Londen, een centrum voor onderzoek, training en behandeling van geestelijke gezondheid voor kinderen. "Dat zou haar [Monroe] echt gelukkig hebben gemaakt", zei Churchwell. "Ze wilde wel goed doen, en ze wilde het gevoel hebben dat ze iets had bereikt."

Wie verdient er tegenwoordig geld aan het landgoed van Marilyn Monroe?

In 1966 stierf Paula Strasberg aan kanker. Een jaar later trouwde Lee Strasberg met een 28-jarige Venezolaanse actrice, Anna Mizrahi. Toen de waarnemend coach in 1982 overleed, erfde Mizrahi 75% van de nalatenschap van Monroe. Hoewel fans dachten dat het landgoed in slechte handen was achtergelaten, veranderde Mizrahi het in een bloeiend rijk.

Ze heeft misschien nooit de ster van The Seven Year Itch ontmoet, maar Mizrahi hield haar nalatenschap in leven door deals te sluiten voor duizenden producten en aanbevelingen met grote merken zoals Mercedes-Benz, Revlon, Absolut Vodka en Coca-Cola. Ze huurde ook CMG Worldwide in, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van de nalatenschap van overleden beroemdheden.

"We hebben honderden en honderden programma's gedaan met bedrijven zoals Mercedes-Benz tot Coca-Cola voor parfum, kleding, cadeauartikelen, verzamelobjecten, papierproducten, dat soort dingen", vertelde Mark Roesler, CEO van CMG, in 2012 aan NPR. Door die samenwerking kon Mizrahi van Monroe een van de best betaalde dode beroemdheden ter wereld maken. En vanaf het moment dat Mizrahi Marilyn Monroe, LLC oprichtte in 1996 tot 2000, verdiende het bedrijf meer dan $7,5 miljoen aan licentie-inkomsten.

In 2011 verkocht Mizrahi haar 75% -belang aan Authentic Brands Group voor ongeveer $ 20 miljoen tot $ 30 miljoen. Je moet het aan deze "willekeurige meid" geven. De nu 83-jarige zakenvrouw maakte een moord op het landgoed - veel meer dan Monroe zelf ooit in haar leven heeft gedaan.

Aanbevolen: