Een kijkje in de 125-jarige koninklijke tiara van Meghan Markle

Een kijkje in de 125-jarige koninklijke tiara van Meghan Markle
Een kijkje in de 125-jarige koninklijke tiara van Meghan Markle
Anonim

Als je als kind ooit prinses hebt gespeeld, weet je dat de tiara van een prinses het belangrijkste onderdeel van de outfit is. Dit geldt niet minder voor echte roy alty's, die al eeuwen tiara's en kronen dragen. De Britse koninklijke familie heeft tonnen tiara's die de koningin en veel van de prinsessen tot hun beschikking hebben voor alle evenementen en ceremonies. Tiara's zijn van generatie op generatie doorgegeven, maar nu zijn ze een symbool van betere tijden. Ook al komen ze alleen uit de gewelven voor speciale gelegenheden, ze zijn nog steeds een nietje in de outfit van een koninklijke prinses.

Volgens Harper's Bazaar zijn er geheimen over het gebruik van tiara's die het publiek zich niet eens realiseert. Als we prinses Anne een tiara zien dragen die we de koningin bij verschillende gelegenheden hebben zien dragen, denken we gewoon: 'Oh dat is lief, ze moet het aan haar dochter hebben doorgegeven.' Nee, dat is niet echt het geval. Er zit een hele wetenschap achter het dragen van deze kostbare juwelen. Het dragen ervan gaat gepaard met een hele reeks andere protocollen.

Er zijn blijkbaar veel regels over toestemmingen en wie wat mag dragen. Gewoonlijk is de eerste keer dat een royal een tiara mag dragen op hun trouwdag, en de gebruikelijke tijd om er een te dragen (behalve op bruiloften) is na 17.00 uur. Misschien zijn diamanten allergisch voor de zon? Je zult geen royals zien die de forse sieraden dragen op de tuinfeesten van de koningin, dat is zeker. De dames van de familie mogen echter niet zomaar naar een gelegenheid lopen met de tiara's, er zijn alleen bepaalde gelegenheden dat men ze kan dragen. Ook bruiloften kunnen ze naar buiten brengen tijdens staatsbezoeken, inhuldigingen en kroningen, bals en koninklijke diners.

Het zijn ook levenslange leningen, dus als je een koninklijke er een ziet dragen, zal geen ander lid van de familie het dragen. Maar de leningen zijn heel specifiek voor elk gezinslid, en zoals Harper Bazaar zegt: "dames kunnen niet zomaar elke tiara kiezen en dragen die ze willen", in plaats daarvan kiest de koningin er een voor hen (meestal rond de tijd van hun bruiloft) of laat ze kiezen uit een kleine selectie. Uiteindelijk zijn ze eigendom van de koningin.

Als een familielid een tiara krijgt, kan de geschiedenis van de tiara ook een rol spelen. De tiara kan zijn doorgegeven aan een deel van de familie, bijvoorbeeld Kate Middleton, kreeg de Cambridge Lover's Knot-tiara omdat ze de hertogin van Cambridge is, en de volgende hertogin van Cambridge zal het waarschijnlijk in de toekomst krijgen. Tiara's worden ook gekocht, zoals de York Diamond-tiara die is gekocht voor de vrouw van prins Andrew, Sarah Ferguson.

Sommige tiara's worden zelfs in verschillende landen doorgegeven, zo ging het gerucht dat Meghan Markle een tiara wilde met Russische banden, maar in plaats daarvan kreeg ze Queen Mary's Diamond Bandeau-tiara voor haar bruiloft. Die kroon is nu beroemd gemaakt door Markle, maar de geschiedenis gaat terug tot vader dan we denken, zelfs vóór de tijd van de koningin. De Royal Collection Trust zegt dat de tiara "gevormd is als een flexibele band van elf secties, pavé bezet met grote en kleine briljante diamanten in een geometrisch ontwerp", en in 1932 werd gemaakt voor de grootmoeder van de huidige koningin, Queen Mary, om een afneembare broche van tien briljante diamanten, die in het midden zit. De broche werd in 1893 aan koningin Mary gegeven (toen ze nog prinses Mary was) als huwelijkscadeau, na een huwelijk met prins George, hertog van York en later koning George V, door het graafschap Lincoln. Koningin Mary gaf later de tiara, samen met de broche die er nog in zat, in 1953 aan de huidige koningin Elizabeth.

Wanneer de tentoonstelling, A Royal Wedding; De hertog en hertogin van Sussex gingen naar Windsor Castle, Harry en Meghan vertelden de audiotour en Meghan legde uit hoe het was om de tiara uit te zoeken. "Als het op de tiara op de dag aankwam, had ik het geluk om deze prachtige bandeau-tiara in art-decostijl te kunnen kiezen", zegt Meghan tijdens de tour volgens Harper's Bazaar UK, "Harry en ik waren naar Buckingham Palace gegaan om ontmoet Hare Majesteit de Koningin om een van de opties te selecteren die er waren, wat een ongelooflijk surrealistische dag was zoals je je kunt voorstellen."

Harry was het ermee eens dat Meghan's keuze voor de tiara zeer geschikt was. "Gek genoeg was het degene die het beste paste," zei Harry. "Degene die je ongetwijfeld het beste stond. Ik had er eigenlijk niet moeten zijn, maar een ongelooflijke lening van mijn grootmoeder."

Er zijn ook nog twee tiara's van Queen Mary die de afgelopen decennia beroemd zijn geworden. De Girls of Great Britain and Ireland-tiara was in 1893 ook een huwelijksgeschenk aan de toenmalige prinses Mary en ontleent zijn naam aan de schenker, de Girls of Great Britain and Ireland-commissie. Queen Mary gaf het vervolgens in 1947 aan koningin Elizabeth als huwelijkscadeau (over regifting gesproken), meldt Marie Claire. Tegenwoordig is het een van de meest herkenbare tiara's en draagt de koningin tot op de dag van vandaag.

De andere beroemde tiara van Queen Mary, die ook van generatie op generatie is doorgegeven, is Queen Mary's Fringe Tiara. Hoewel vaak verward met andere tiara's met franjes, zoals de tiara/ketting van koningin Adelaide, werd Queen Mary's in 1919 voor haar gemaakt. De diamanten in de pony zijn afkomstig van een halsketting die koningin Victoria aan koningin Mary schonk op haar bruiloft. Later werd de tiara gegeven aan koningin Elizabeth, die hem op haar bruiloft droeg, en vervolgens aan de dochter van de koningin, prinses Anne, die hem ook op haar bruiloft droeg.

Als we iets over tiara's hebben geleerd, is het wel dat het meer zijn dan alleen accessoires, ze maken deel uit van traditie en geschiedenis. Maar het enorme aantal ervan kan iedereen een beetje gek maken, en bijhouden wie welke heeft en wie het heeft doorgegeven aan wie kan een beetje verwarrend worden. Dat betekent echter niet dat we deze prachtige artefacten minder willen zien. We zouden zelfs graag een rondleiding door de gewelven van de koningin willen om ze te bekijken. We zullen elkaar niet aanraken, dat beloven we.

Aanbevolen: