Harry Potter': hoe werden Harry en Ron zo gemakkelijk beste vrienden?

Inhoudsopgave:

Harry Potter': hoe werden Harry en Ron zo gemakkelijk beste vrienden?
Harry Potter': hoe werden Harry en Ron zo gemakkelijk beste vrienden?
Anonim

Sommige mensen zouden zeggen dat de vriendschap tussen Harry Potter en Ron Wemel bij toeval begon. De vriendschap van Harry en Ron is misschien wel een van de beste vriendschappen in de hele filmgeschiedenis. Het duo werd gemakkelijke vrienden omdat ze allebei buitenbeentjes zijn, kortom, ze zijn gelijkgestemden en gaven precies wat de ander nodig had. Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op de Hogwarts Express, werd het duo onafscheidelijk. Ron en Harry zijn in de loop der jaren geëvolueerd en hun vriendschap ook, maar één ding bleef constant: hun diepgewortelde respect en bewondering voor elkaar.

Omdat hij zelf geen liefhebbende familie had, vond Harry liefde en acceptatie bij de Wemel's. In ruil daarvoor hielp Harry Ron omgaan met zijn gevoelens van ontoereikendheid. De BFF's hadden niet veel sociale ervaring en hun toevallige ontmoeting leidde tot een vriendschap waar beiden de vruchten van zouden plukken. Ze begrepen elkaars ervaringen en bleken veel om elkaar te geven. Ron speelde ook een cruciale rol in Harry's strijd tegen het kwaad.

Harry had niet de beste opvoeding

Harry werd wees toen hij een jaar oud was. De opvoeding van de jonge tovenaar ging gepaard met ontberingen en mishandeling door zijn voogden. Zijn oom en tante waren nalatig en beledigend, en dat is een van de redenen waarom zijn vriendschap met Ron van het grootste belang voor hem is.

Vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten in Harry Potter en de Steen der Wijzen, zorgden ze voor elkaars eerste echte vriendschap. Ron en Harry lijken in veel opzichten op elkaar, maar ze zijn ook verschillend. Hun karakters vullen hun verschillen op een manier aan dat ze elk bieden wat de ander nodig heeft uit hun vriendschap.

De vriendschap begon misschien uit gemak, maar veranderde later in een broederschap. Voor Harry was Ron een bron van tovenarijkennis die hij graag wilde leren. Ron daarentegen leefde in de schaduw van zijn broer of zus. Harry gaf Ron een gevoel van voldoening en hielp hem omgaan met gevoelens van ontoereikendheid.

Harry's gebrek aan stabiliteit in zijn gezinsleven werd snel verholpen toen hij Ron ontmoette. De Wemel omhelsde Harry en voorzag hem van de familie die hij nooit had.

Ron's minderwaardigheidscomplex verpestte bijna zijn vriendschap met Harry

De omstandigheden van de dood van Harry's ouders maakten hem tot een beroemdheid op Hogwarts, zijn ongelooflijke verhaal en afkomst waren wat Ron aanvankelijk tot hem lokte. Het waren twee jongens in een trein, in de hoop het beste te maken van de onzekerheid die hen te wachten stond op Zweinstein. Zoals het lot het wilde, eindigden ze als kamergenoten en partners in crime.

Ron leefde in de schaduw van zijn oudere broers en zussen en had het gevoel dat hij veel te bewijzen had. Zijn vriendschap met Harry zorgde ervoor dat hij iemand had die hem begreep en met hem meeleefde. Maar zoals bij de meeste vriendschappen, was er geen ongevoeligheid voor conflicten en meningsverschillen.

Hoewel hij een trouwe vriend was, zouden Rons onzekerheden en jaloezie later zijn vriendschap met Harry in gevaar brengen. De jonge tovenaars vielen uit in Harry Potter en de Relieken van de Dood en in Harry Potter en de Vuurbeker.

Volgens Screenrant: "In Harry Potter en de Vuurbeker rekende Harry erop dat Ron hem zou geloven toen zijn naam verkeerd uit de Beker kwam. Helaas voor de arme Harry was zijn beste vriend de eerste die geloofde hem niet en dacht dat Harry iedereen voor de gek had gehouden door zijn naam erin te zetten."

BFF's Forever

Ondanks hun gekke ruzies hadden Harry en Ron een onbreekbare band. Een feit dat werd duidelijk gemaakt door hoe ellendig ze allebei hun twee belangrijkste argumenten volgden. Ze hadden elkaar nodig, Harry voorzag Ron van eindeloos avontuur en een schouder om op uit te huilen. Hun vriendschap hielp hem zijn moed en kracht te realiseren.

Ron maakte Harry blij, iets wat hij niet gewend was voordat hij de roodharige goofball ontmoette. Ron bleek een trouwe vriend te zijn, die voor Harry opkwam en hem zonder oordeel steunde.

Volgens Fansided: "Ron Wemel is meer een broer voor Harry Potter. Hij is zijn familie, zijn vriend waarvan hij weet dat hij bij hem terug zal komen, zelfs als ze vechten en tegen elkaar schreeuwen, en ze zijn daar voor elkaar op manieren die niemand anders is."

"Harry Potter en Ron Wemel hebben ons geleerd hoe we er op een bijna onvoorwaardelijk niveau voor onze vrienden kunnen zijn, ze kunnen steunen en doen wat juist is, want dat is wat we zouden moeten doen. En dat is een les die veel fans van de serie zullen leren voor altijd met zich meenemen."

Hun vriendschap is in de loop der jaren geëvolueerd, ze hebben samen ontberingen doorstaan. Vierden hun prestaties en overwinningen samen en in elkaar, het duo vond acceptatie.

Aanbevolen: