Bevatten de schoonheidsproducten van Kylie Jenner gevaarlijke chemicaliën?

Inhoudsopgave:

Bevatten de schoonheidsproducten van Kylie Jenner gevaarlijke chemicaliën?
Bevatten de schoonheidsproducten van Kylie Jenner gevaarlijke chemicaliën?
Anonim

Het is zes jaar geleden sinds de lancering van de allereerste lipkit van Kylie Jenner. Sindsdien veranderde het merk van Jenner zijn naam van Kylie Lip Kits in Kylie Cosmetics en groeide het snel uit tot een volwaardige cosmeticalijn met de nadruk op lipproducten. Jenner lanceerde vervolgens Kylie Skin in 2019, een huidverzorgingslijn met lichtroze flesjes en een veel geadverteerde (maar beruchte) walnoot-gezichtsscrub.

Maar voldoen de schoonheids- en huidverzorgingsproducten van Jenner aan de hype? Zijn ze veilig in gebruik? Zoals bij elke schoonheids- en huidverzorgingslijn, zijn de antwoorden een beetje ingewikkelder dan "ja" of "nee". Zowel Kylie Cosmetics als Kylie Skin beweren veganistisch en dierproefvrij te zijn. Kylie Skin adverteert ook dat het glutenvrij, sulfaatvrij en parabenenvrij is. De schoonheidsproducten van Jenner zijn echter onder vuur komen te liggen vanwege twijfelachtige ingrediënten, waarvan sommige volgens sommige artsen niet tijdens de zwangerschap mogen worden gebruikt.

Kylie Cosmetics is mogelijk niet veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap

In 2017, toen geruchten de ronde deden dat Jenner zwanger was van de baby van Travis Scott, plaatste Billboard een artikel over de veiligheid van Jenner's cosmetica. Volgens Dr. Jacques Moritz zei een verloskundige en gynaecoloog in New York City dat twee producten van Kylie Cosmetics onveilig zouden zijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap.

"Zowel het Bronze Eyeshadow Palette als de Ultra Glow Loose Powder Highlighter (uit haar "Vacation"-collectie) hebben aluminium, wat ik zou vermijden," zei Dr. Moritz. "Het poeder bevat ook aluminiumchloride-hexahydraat, een categorie C en moet worden vermeden."

(Aluminiumchloridehexahydraat wordt soms gebruikt om overmatig zweten te behandelen en is te vinden in een verscheidenheid aan anti-persperant deodorants. Volgens Medicine Net zijn de meest voorkomende bijwerkingen een geïrriteerde huid, jeuk en tintelingen van de huid.)

Dr. Moritz zei ook dat de gewaardeerde lipkits van Jenner "over het algemeen veilig" waren, maar "zo nodig zouden moeten zijn", zoals bij alle chemicaliën en kleurstoffen.

Veel artsen waren echter niet zo bezorgd als Dr. Moritz over het ingrediënt in Jenners cosmetica. In een interview met Insider zei Dr. Jen Gunter (een verloskundige en gynaecoloog gevestigd in de baai van San Francisco) dat ze niet op de hoogte was van gegevens die suggereren dat de hoeveelheid aluminium in cosmetica een gevaar voor de reproductieve gezondheid vormt.

Potentieel onveilige ingrediënten in Kylie Cosmetics en Kylie Skin

Hoewel er verschillende twijfelachtige ingrediënten in Kylie Cosmetics en Kylie Skin-producten zitten, bevatten Jenner's huid- en gezichtsgerelateerde producten geen ingrediënten die door de wet zijn beperkt of verboden. Haar nagellakken daarentegen werden door de Skin Deep Cosmetics Database van de Environmental Working Group (EWG) als een groot gevaar beschouwd.

De EWG Skin Deep Cosmetics Database beoordeelde ook verschillende Kylie Skin-producten met een 4 op 10, waarbij 10 de slechtste is in termen van ingrediëntengevaren. Het meest schadelijke ingrediënt in al haar producten is geur, die werd beoordeeld met een 8/10 met een grote kans op het veroorzaken van allergische reacties en andere schade aan het immuunsysteem. Houd er echter rekening mee dat geur wordt beschouwd als een potentieel schadelijk ingrediënt in een groot deel van geparfumeerde huidverzorgingsproducten.

Bovendien lijken de Kylie Cosmetics-producten die worden vermeld op Skincarisma (een website voor het analyseren van ingrediënten) een relatief laag risico te hebben. Ingrediënten die in de lipproducten van Jenner als matige risico's worden beschouwd, zijn bijvoorbeeld smaak en kleur. De Kylie Cosmetics Skin Concealer bevat ook enkele ingrediënten met een matig risico, waaronder fenoxyethanol, een conserveermiddel, en PEG-2-sojaamine, dat wordt gebruikt als antistatisch middel en als schuimversterker.

Consumenten bekritiseren (en prijzen) Kylie Jenner's cosmetica- en huidverzorgingsmerken

Veel klanten en critici hebben kritiek geuit op Jenners huid- en make-upproducten.

The Walnut Face Scrub, die voor $ 22 op Kylie Skin wordt verkocht, veroorzaakte felle kritiek op Twitter, waarbij velen het vergeleken met St. Ives Abrikozenscrub. (St. Ives werd aangeklaagd wegens dit product, waarbij de eiser beweerde dat gemalen walnotenpoeder in de scrub microscopisch kleine scheurtjes in de huid veroorzaakte, waardoor deze werd blootgesteld aan infectie en irritatie.)

Een anonieme gebruiker die een recensie schreef onder de Walnut Face Scrub zei: van deze gezichtsscrub kreeg mijn huid zoveel pijn. Ik heb niet eens puistjes. Het voelde alsof het in mijn huid sneed en ik had zelfs pijn na gebruik.”

Sommige make-upproducten van Jenner hebben ook enkele kopers geïrriteerd. Een recensent zei dat de Kylie Cosmetics Face Spray/Setting Spray haar huid deed uitbreken en dat de kwaliteit van het product goedkoop en "vreselijk" was.

Veel van Jenner's klanten hebben haar producten echter geprezen en lovende recensies geschreven op de Kylie Skin-website. Onder de Kylie Skin Clarifying Facial Oil schreef een anonieme gebruiker bijvoorbeeld: "Ik ben dol op deze olie. Het heeft niet alleen de onvolkomenheden die ik had opgehelderd, maar heeft voorkomen dat verdere onvolkomenheden opduiken. Een andere gebruiker beweerde dat het Hydrating Lip Mask "het beste lipproduct ooit" is.

Uiteindelijk zijn Kylie Cosmetics en Kylie Skin-producten misschien niet de schoonste producten. Ze bevatten verschillende ingrediënten die irritatie kunnen veroorzaken of onveilig zijn voor zwangerschap. Haar huid- en make-upproducten worden echter niet als "onveilig in gebruik" beschouwd volgens de industrienormen.

Aanbevolen: