Harry Potter': deze Perkamentus-fantheorie verandert alles

Inhoudsopgave:

Harry Potter': deze Perkamentus-fantheorie verandert alles
Harry Potter': deze Perkamentus-fantheorie verandert alles
Anonim

In een industrie met een enorme franchise zoals de MCU en Fast & Furious, heeft Harry Potter een van de grootste en meest gevierde kunnen zijn. Wat oorspronkelijk begon als een boekenreeks, veranderde in een wereldwijde moloch met films, speelgoed en zelfs een heel deel van een themapark. Al die jaren later zijn fans nog steeds dol op het verhaal over 'The Boy Who Lived'.

Naarmate de tijd verstreek, hebben veel fans ongelooflijke theorieën bedacht. Velen zijn buiten de boot gevallen, maar anderen hebben ervoor gezorgd dat mensen diep over de franchise zijn gaan nadenken. Eén theorie over Perkamentus en een paar andere sleutelfiguren is een van de meest populaire tot nu toe.

Laten we deze ongelooflijke theorie eens nader bekijken en hoe deze alles verandert!

Perkamentus staat voor de dood

De theorie in kwestie is er een die de hoofden van mensen al geruime tijd doet tollen, omdat het zich richt op enkele van de belangrijkste personages in de franchise. In deze theorie is de beminnelijke Albus Perkamentus in feite de Dood.

Voor degenen die zich het verhaal van Three Brothers uit de franchise herinneren, het verhaal gaat over drie broers die geconfronteerd worden met een geïncarneerde van de Dood, en culmineert in het feit dat de Dood hen probeert te misleiden. De dood schenkt elke broer een artefact, dat bekend werd als de Relieken van de Dood.

In termen van hoe Perkamentus in dit geval de Dood is, is het eerste bewijs dat hij een hand had in de val van Sneep en Voldemort, net zoals de Dood had met twee van de broers in het verhaal. Niet alleen dat, maar Perkamentus is degene die Harry de Onzichtbaarheidsmantel heeft gegeven, die de Dood de andere broer geeft.

Dit is al een ongelooflijke parallel, maar het wordt dieper.

Volgens Fandom: "En net als Ignotus liep Harry "gewillig" naar Perkamentus op Platform 9 3/4 bij King's Cross en begroette Perkamentus. Hij begroette de Dood, zijn 'oude vriend', zoals geschreven staat in het verhaal van de drie broers.

Dus, als Perkamentus de Dood is, dan moeten we het hebben over de broers en hoe ze inspelen op dingen.

Harry, Sneep en Voldemort zijn de broers

Nu we hebben vastgesteld dat Perkamentus de Dood is, laten we eens kijken naar de drie mannen die de broers spelen in deze theorie.

De drie broers zijn volgens de theorie niemand minder dan Sneep, Harry en Voldemort zelf. Nu, dit lijkt misschien vreemd van buitenaf, maar het bewijs is behoorlijk verbazingwekkend, volgens Fandom.

Voldemort en de eerste broer, Antiochië, hadden allebei de Oudere Wand en wilden allebei heel veel macht. Ondertussen deelt Sneep overeenkomsten met Cadmus, omdat ze allebei van een overleden vrouw hielden. Sneep heeft de Wederopstandingssteen echter nooit in handen gekregen. Dit kleine detail zorgt ervoor dat de theorie niet vlekkeloos is, maar al het andere is op zijn plaats.

Ten slotte hebben we Harry, die lijkt op de broer Ignotus. Zoals eerder vermeld, kregen beide de Onzichtbaarheidsmantel. Ignotus wilde de dood vermijden, terwijl Harry de jongen was die leefde, omdat hij eerder in zijn leven de dood had bedrogen.

De persoon die dit allemaal heeft samengesteld heeft fantastisch werk geleverd, en zelfs J. K. Rowling sprak over de theorie toen ze het hoorde.

Dit is J. K. Rowlings favoriete theorie

Omdat ze de auteur is van een van de grootste franchises in de geschiedenis, spreekt het voor zich dat J. K. Rowling meer fantheorieën van Harry Potter heeft gehoord dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. Hoewel ze er waarschijnlijk een groot deel van heeft weggewuifd, heeft ze in feite commentaar geleverd op hoe ze over deze specifieke theorie denkt.

Om ervoor te zorgen dat de auteur het met je eens is, moet de persoon die met de theorie komt duidelijk zijn/haar dingen weten en ze moeten ervoor zorgen dat ze in staat zijn om al het kleine los te knopen eindigt zo goed mogelijk. Ongelooflijk, de persoon die deze theorie ontwikkelde sloeg de spijker op de kop en zelfs Rowling was geneigd om het daarmee eens te zijn.

Rowling zou zeggen: Perkamentus als dood. Het is een mooie theorie en het past.”

We moeten ons afvragen wat de persoon in vredesnaam voelde toen J. K. Rowling openbaar maakte dat ze dacht dat hun theorie perfect paste. Ze hebben de boeken waarschijnlijk vaker gelezen dan ze zouden willen toegeven, dus weten dat de auteur van hun favoriete boekfranchise het met hen eens is, is behoorlijk ongelooflijk.

Uiteindelijk is een theorie slechts een theorie, en hoewel dit interessant is, zal het nooit als canon worden beschouwd. Aan de andere kant, met de manier waarop J. K. Rowling met haar fans in heet water komt, is het misschien het beste dat ze iemand anders het over laat nemen en een tijdje wat creatieve controle heeft.

Aanbevolen: