Heeft Daniel Radcliffe spijt van de hoofdrol in de Harry Potter-franchise?

Inhoudsopgave:

Heeft Daniel Radcliffe spijt van de hoofdrol in de Harry Potter-franchise?
Heeft Daniel Radcliffe spijt van de hoofdrol in de Harry Potter-franchise?
Anonim

Daniel Radcliffe was slechts 12 jaar oud toen hij werd gecast als Harry Potter in de populaire fantasiefranchise, met zijn eerste deel, Harry Potter en de Steen der Wijzen, waarmee hij maar liefst $974 miljoen aan de kassa.

Het was eerlijk om te zeggen dat Radcliffe op weg was naar het sterrendom en succes toen Warner Bros. Pictures plannen aankondigde om in datzelfde jaar te beginnen met de productie van het vervolg, Harry Potter en de Geheime Kamer, die eindigde wereldwijd nog eens $ 880 miljoen binnenhalen.

De franchise opende niet alleen de deuren voor Radcliffe om andere rollen uit te proberen in films zoals Now You See Me 2 en The Woman in Black, maar hij is er ook in geslaagd een enorm fortuin te verwerven, waarvan wordt aangenomen dat het geschat op 110 miljoen dollar. Maar heeft hij er spijt van dat hij in de Harry Potter-filmreeks speelde?

Daniel Radcliffe fotoshoot
Daniel Radcliffe fotoshoot

Daniel Radcliffe's voormalige alcoholprobleem

Hoewel Radcliffe nooit iets slechts heeft gezegd over zijn tijd bij het werken aan de populaire blockbuster-films, is de Britse acteur in het verleden open geweest over de strijd waarmee hij te maken kreeg toen de franchise in 2011 eindelijk ten einde kwam.

De 31-jarige was letterlijk opgegroeid voor de camera, en hoewel hij zijn contract elk jaar voor een andere film verlengde, betekende dat Radcliffe nog een fors bedrag zou verdienen voor zijn betrokkenheid, maar hij was er niet helemaal zeker van wat te doen nadat de laatste aflevering, Harry Potter en de Relieken van de Dood: Deel 2, de opnames had afgerond.

Veel drinken dat gebeurde tegen het einde van Potter en een klein beetje nadat het klaar was, was het paniek, een beetje niet wetend wat te doen - niet comfortabel genoeg zijn in wie ik moest blijven nuchter”, vertelde Radcliffe in maart 2020 aan BBC Radio 4.

Gezien hoe jong hij was toen hij als tiener de levensveranderende rol van Harry Potter op zich nam, ging de acteur verder met de vraag of hij zijn alcoholproblemen zou hebben aangepakt als hij niet had besloten het personage te spelen toen de gelegenheid zich voordeed.

Met andere woorden, Radcliffe vroeg zich af of het succes op jonge leeftijd bijdroeg aan zijn verlangen om op alle uren van de dag te drinken toen de franchise ten einde liep en hij probeerde nog steeds uit te zoeken wat de toekomst voor zijn carrière.

“Ik zal altijd gefascineerd en gefrustreerd zijn door de vraag: is dit iets dat toch zou zijn gebeurd of had dit te maken met 'Potter'? Ik zal nooit weten. Het zit in mijn familie, generaties terug. Absoluut niet mijn mama en papa, haast ik me eraan toe te voegen.”

Gelukkig voor de December Boys-ster duurde het niet lang voordat hij definitief stopte met drinken, wat een verstandige beslissing was, want hoewel hij zich zorgen maakte over zijn carrière nadat Harry Potter was geëindigd, speelde Radcliffe in talloze films sindsdien.

Harry Potter-promotie
Harry Potter-promotie

Van Kill Your Darlings tot Swiss Army Man en Playmobil: The Movie, hij heeft zichzelf zeker door de jaren heen bezig gehouden.

In 2019 meldde Radcliffe zich aan om te schitteren in de TBS-komedieserie Miracle Workers, samen met Hollywood-veteraan Steve Buscemi, Karan Soni en Jon Bass.

En hoewel hij tijdens zijn carrière miljoenen dollars heeft verdiend, zegt Radcliffe dat hij eigenlijk geen grote spender is als het gaat om het uitgeven van zijn zuurverdiende geld. Zijn vrienden lachen hem uit en noemen hem 'verschrikkelijk' als hij zichzelf trakteert op een grote shopping spree.

"Ik doe niet veel met mijn geld", vertelde hij in maart 2020 in de podcast Full Disclosure van James O'Brien. "Ik ben niet bijzonder extravagant. Er zijn momenten waarop ik denk: ‘Man, ik ben echt slecht in beroemd zijn’.”

Zijn interview met O'Brien kwam slechts enkele dagen nadat hij de Belfast Telegraph had verteld hoe dankbaar hij was dat hij financiële vrijheid had. Vanwege de miljoenen die hij in de loop der jaren heeft verdiend, zegt Radcliffe dat hij meer gefocust is op het vinden van projecten die hem inspireren om creatief te worden dan het maken van een film die uitsluitend is gebaseerd op hoeveel hij voor de rol wordt betaald.

“Ik ben er erg dankbaar voor, want geld hebben betekent dat je je er geen zorgen over hoeft te maken, wat een heel mooie vrijheid is om te hebben”, zei hij in 2016. “Het geeft me ook een enorme vrijheid, qua carrière.

"Voor alle mensen die mijn carrière hebben gevolgd, wil ik ze iets geven om in geïnteresseerd te zijn, in plaats van dat ze me de rest van mijn leven veel geld zien verdienen aan waardeloze films."

Sinds de laatste aflevering van Harry Potter in 2011 in de bioscopen verscheen, is het eerlijk om te zeggen dat Radcliffe het redelijk goed voor zichzelf heeft gedaan - hij hoefde zich duidelijk nergens zorgen over te maken, want zijn acteercarrière is net zo succesvol als hij was een decennium geleden.

Aanbevolen: