Joey's tweeling Carl On Friends nam bijna de rol van Matt LeBlanc op zich tijdens de casting

Inhoudsopgave:

Joey's tweeling Carl On Friends nam bijna de rol van Matt LeBlanc op zich tijdens de casting
Joey's tweeling Carl On Friends nam bijna de rol van Matt LeBlanc op zich tijdens de casting
Anonim

Bijna twee decennia sinds de laatste aflevering van Friends werd uitgezonden, is Matt LeBlanc nog steeds het best bekend voor het spelen van het personage Joey Tribbiani in de show.

Joey wordt beschreven als 'een Italiaans-Amerikaanse worstelende acteur die in New York City woont met zijn kamergenoot en beste vriend, Chandler Bing (Matthew Perry), en rondhangt in [de] hechte groep van zijn beste vrienden.'

Ondanks dat Joey werd afgeschilderd als een beetje een saai personage, was Joey nog steeds een van de meest geliefde in de show. Zoals met iedereen in het verhaal, vonden de schrijvers echter nog steeds een manier om hem een aantal zeer opvallende, onwaarschijnlijke momenten te bezorgen.

Volgens IMDb verscheen LeBlanc in op één na in alle 236 afleveringen van Friends op NBC, waarmee het officieel de langste rol is die hij tot nu toe heeft gespeeld.

De acteur had ook een uniek auditieproces en er moesten veel dingen precies goed gaan voordat hij de rol kreeg. In tegenstelling tot de meeste van zijn collega's die relatief soepelere auditieprocessen hadden, miste LeBlanc het optreden bijna, met Hank Azaria en Vince Vaughn onder andere sterren die ook in de race waren om Joey te spelen.

Matt LeBlanc had een ongeluk voor de auditie van zijn 'Friends'

Matt LeBlanc - net als iedereen die auditie deed voor de Friends - had specifiek twee mensen om te behagen om de rol te bemachtigen: makers David Krane en Marta Kaufmann. Hij was acteur sinds het midden van de jaren '80 en zijn auditieproces begon goed genoeg.

De acteur deed verschillende schermtests en doorstond ze, totdat hij nog één laatste telefoontje had om te bepalen of hij de succesvolle kandidaat zou zijn. De avond ervoor ging hij echter op bezoek bij een vriend en kreeg hij een ongeluk dat hem de volgende dag bij de auditie zou helpen.

"Ik werd midden in de nacht wakker en moest naar de badkamer, [maar] ik viel met mijn gezicht naar voren in het toilet, sloeg met mijn neus op de bodem van de wc-bril en een enorm stuk vlees kwam van mijn neus", onthulde LeBlanc tijdens de populaire reünie-aflevering van Friends die vorig jaar werd uitgezonden.

"En ik kijk in de spiegel, het bloedt, en ik denk: 'Oh, mijn God. Ik moet naar binnen voor de grote terugroepactie en [er is] een grote lelijke korst op mijn neus, '" vervolgde hij.

Hoe Matt LeBlanc de rol van Joey bijna misliep

In de 17e aflevering van Friends ' Seizoen 6 - getiteld The One with Unagi, huurde Joey een acteur genaamd Carl in om zich voor te doen als zijn identieke tweeling voor een medisch onderzoeksprogramma waaraan hij wilde deelnemen. Dit personage werd gespeeld door de Australische acteur Louis Mandylor, destijds bekend van zijn vertolking van CIA-agent Derek Lloyd in de Canadese dramaserie Relic Hunter.

Het blijkt dat Mandylor mogelijk een veel grotere rol heeft gespeeld in Friends: hij deed auditie voor de rol van Joey voordat de show begon, en was blijkbaar sterk in de strijd om het te winnen voordat Matt LeBlanc hem uiteindelijk versloeg.

Producent Kevin Bright heeft dit verhaal opnieuw bekeken in de aflevering Reunion. "Matt ging helemaal naar de draad, deed auditie bij het netwerk, bij NBC met een andere acteur, en hij vermoordde het, en hij kreeg de rol als Joey," zei hij.

"Maar het grappige is dat de andere acteur in de show in The One With the Unagi belandde en ironisch genoeg Fake Joey speelde," voegde Bright toe.

Matt LeBlanc was kapot toen hij auditie deed voor 'Friends'

Kevin Bright onthulde ook dat Matt LeBlanc in wezen blut was toen hij auditie deed voor Friends. "Matt LeBlanc, als ik het me goed herinner, had ongeveer $ 11 in zijn zak toen hij auditie deed", herinnert de producer zich. "Misschien was het $ 9, maar het was niet veel."

Ondanks het feit dat hij niet al te veel ervaring had, was LeBlanc de eerste acteur die Bright en de rest van het castingteam in de show echt deed nadenken.

"[Matt] had niet veel gedaan. Hij had nog een show gedaan, maar hij had niet heel veel gedaan,' vervolgde Bright. 'We zagen veel jongens waarvan je dacht dat het acteurs waren, jongens die van vrouwen hielden, maar ze waren niet grappig. Toen kwam Matt binnen en plotseling op hem, de lijnen voelden raar aan."

Van zijn kant zou Louis Mandylor een behoorlijke acteercarrière hebben. Hij speelde met name het personage Nick Portokalos in My Big Fat Greek Wedding (2002) en het vervolg uit 2016, My Big Fat Greek Wedding 2. Hij was ook te zien in onder andere Charmed, CSI: Miami, Suckers en The Cursed.

Aanbevolen: