Hoe Matt LeBlanc's wilde avondje uit hem de rol van Joey op 'Friends' bezorgde

Inhoudsopgave:

Hoe Matt LeBlanc's wilde avondje uit hem de rol van Joey op 'Friends' bezorgde
Hoe Matt LeBlanc's wilde avondje uit hem de rol van Joey op 'Friends' bezorgde
Anonim

Friends was een show die zijn sterren in recordtijd veranderde in bekende namen. Elke persoon was perfect voor hun karakter, en ze waren allemaal briljant tijdens de legendarische run van de show op NBC.

Matt LeBlanc is bezig gebleven sinds de show eindigde, en hoewel sommige projecten niet helemaal gelukt zijn, blijft LeBlanc's plaats in de geschiedenis na de hoofdrol in Friends ongewijzigd.

De rol van Joey krijgen veranderde alles voor LeBlanc. Hij had altijd de karbonades voor het personage, maar een bizar incident had hem ertoe gebracht de rol te scoren.

Laten we eens luisteren naar wat LeBlanc te zeggen had over de rol van Joey Tribbiani.

Matt LeBlanc heeft een succesvolle carrière gehad

Van 1994 tot 2004 was Friends een juggernaut op het kleine scherm waarop nog steeds nieuwe afleveringen werden uitgezonden. Ongelooflijk, de show is nog steeds zo populair als toen!

Met een lijst van artiesten die destijds geen grote namen waren, was deze serie precies waar het publiek naar op zoek was in het midden van de jaren negentig. Ja, Living Single deed het als eerste en deed het waarschijnlijk beter, maar Friends vloog in brand en keek nooit meer achterom.

Veel momenten en regels uit de show zijn al bijna 30 jaar diep verankerd in de popcultuur. Er zijn niet veel projecten die hierop aanspraak kunnen maken, en dat kan alleen door de perfecte combinatie van schrijven en acteren.

De show had veel dingen die ervoor werkten, waaronder de casting van een van de meest beminnelijke personages.

Hij was briljant als Joey Tribbiani op 'Friends'

Het is een enorm understatement om te zeggen dat Matt LeBlanc de perfecte keuze was om Joey Tribbiani te spelen. Er waren veel geweldige artiesten voor de rol, waaronder Vince Vaughn, maar er is gewoon geen manier waarop deze show zou zijn geweest wat het was als iemand anders in de rol was geweest.

LeBlanc had de juiste uitstraling, het juiste talent en de perfecte komische timing om het personage te spelen. Het is bijna alsof hij altijd voorbestemd was voor de rol.

Hoewel hij qua acteercapaciteiten perfect geschikt was voor de rol, is de waarheid dat LeBlanc niet veel lijkt op zijn beroemde Friends-personage.

"Mensen praten soms langzaam tegen me. En ze vragen me altijd of ik in orde ben, omdat ik veel rustiger en gereserveerder ben dan mijn personage in Friends. Ze denken dat ik depressief ben, of ik ben verdrietig, of overstuur – maar ik ben gewoon niet opgewonden om voor een publiek uit te gaan en een tv-show te doen. Dat is niet wie ik ben, "zei de acteur.

LeBlanc is misschien anders dan Joey, maar een incident voor zijn grote auditie was net genoeg als het personage om hem de baan te bezorgen.

Hoe hij de rol belandde

Dus, hoe heeft Matt LeBlanc zichzelf al die jaren geleden echt tot de juiste acteur gemaakt om Joey Tribbiani in Friends te spelen? Het blijkt dat een ongeluk van de avond ervoor en zijn vertederende karakter uiteindelijk de deal bezegelden.

Volgens de acteur: Ik herinner me dat ik een aantal keren was gegaan en ik denk dat het bij de laatste terugroepactie was, ik was met een vriend van mij gegaan om lijnen uit te voeren. En hij zei: 'Dus de show gaat over vrienden en vrienden zijn? Gewoon een groep vrienden?' En ik zei: 'Ja, een beetje!' En hij zei: 'Nou, we moeten gaan drinken.' Ik dacht: 'Ja, dat is een goede idee!'”

Dit bracht een reeks gebeurtenissen op gang die hem hielpen om het optreden van zijn leven te krijgen.

"Om een lang verhaal kort te maken, ik werd midden in de nacht wakker in zijn appartement en moest naar het toilet. Ik stond te snel op en ik kan niet geloven dat ik dit vertel, maar ik kreeg een soort black-out - zoals jij doet - en viel met mijn gezicht naar voren in het toilet, sloeg met mijn neus op de bodem van de wc-bril, en een enorm stuk vlees kwam van mijn neus. En ik kijk in de spiegel, het bloedt, en ik heb zoiets van: 'Oh mijn god, ik moet naar binnen voor de grote terugroepactie en [er is] een grote lelijke korst op mijn neus, '"vervolgde hij.

Klinkt als een ramp, toch? Het is ongelooflijk dat Marta Kauffman, mede-bedenker van de serie, veel van het personage in het verhaal van LeBlanc zag, en dit speelde een belangrijke rol bij het binnenhalen van de baan.

Matt LeBlanc's wilde avondje uit en het daaropvolgende ongeluk bezorgden hem op de een of andere manier een rol die hem wereldwijde bekendheid en miljoenen dollars opleverde. De meesten van ons eindigen gewoon met hoofdpijn en wat spijt.

Aanbevolen: