Hoe de dood van River Phoenix Johnny Depp achtervolgde

Inhoudsopgave:

Hoe de dood van River Phoenix Johnny Depp achtervolgde
Hoe de dood van River Phoenix Johnny Depp achtervolgde
Anonim

Op 31 oktober 1993 stierf River Phoenix aan een overdosis drugs buiten de nachtclub van Johnny Depp, de Viper Room. Leonardo DiCaprio was er ook die avond. Hij zag de toen 23-jarige Phoenix 'voor mijn ogen verdwijnen'. Een tijdlang gaven fans Depp de schuld van de tragische dood van Phoenix. Sommigen beweren echter ook dat de twee beste vrienden waren. Dit is de waarheid over hun relatie.

Waren Johnny Depp en River Phoenix beste vrienden?

Depp en Phoenix waren niet echt beste vrienden. Ze hadden echter veel gemeenschappelijke vrienden. De laatste had eigenlijk een kortstondige bromance met Keanu Reeves - die Depp verdedigde tegen de beschuldigingen van Amber Heard tegen hem. De John Wick-ster ontmoette Phoenix via zijn jongere broer, Joaquin Phoenix. De twee werden beste vrienden op de set van de film I Love You to Death uit 1990. Daarna werden ze benaderd om samen in een andere film te werken. "We waren opgewonden", zei de overleden acteur over de hoofdrol in My Own Private Idaho met Reeves. "Het had net een nare droom kunnen zijn - een droom die nooit uitkomt omdat niemand zich eraan verbindt, maar we hebben onszelf er gewoon toe gedwongen."

Reeves keek destijds ook op naar Phoenix. "Ik denk dat hij de beste is", zei hij over zijn beste vriend. "Hij stelt vragen waar ik normaal gesproken soms niet aan denk. Hij werkt op een manier die me, althans voor mij, heeft laten zien hoe ik het meer in mijn bloed en fantasierijker kan krijgen." Hij was zelfs opgetogen over hun chemie, op en buiten de camera. "Om de kans te krijgen om met hem te spelen, om een partner met hem te zijn", zei Reeves in 2014. "In deze wereld die Gus Van heeft samengesteld - gewoon echt een geweldige saamhorigheid, geweldige energie, een geweldige verkenning, een geweldig volk ja zeggen en je weet dat de kern hiervan - in het midden hiervan was River."

De Matrix-ster wist ook dat Phoenix het toen moeilijk had. "Meeting River was een openbaring", vertelde Reeves aan People. "Als persoon en kunstenaar. Zijn gulle hart en stralende geest samen met een intelligentie, nieuwsgierigheid, humor en humor inspireerden. Hij leek het verdriet en wat er mis was op een wereldse of meer dan wereldse manier vast te houden en wilde het gewoon beter maken, het actief beter maken. Of het nu in een gesprek was, een lied, de personages die hij speelde, de verhalen die hij vertelde, zijn vriendschap, zijn familie, zijn activisme, zijn liefde. Hij was erbij. Hij probeerde. Hij probeerde. Een mooie uitzonderlijke ziel. Licht."

Johnny Depp kreeg de schuld van de dood van River Phoenix

Mensen vielen Johnny Depp en zijn club snel aan na de dood van Phoenix. Velen gaven zelfs de Pirates of the Caribbean-acteur de schuld van de tragedie. In een interview in 1996 met Playboy ging Depp in op de beschuldigingen en riep de pers op voor het verspreiden van dergelijke geruchten."Toen River stierf, was het toevallig in mijn club. Dat is heel tragisch, heel triest, maar ze maakten er een fiasco van leugens van om f-ing-tijdschriften te verkopen," zei hij. "Ze zeiden dat hij drugs gebruikte in mijn club, dat ik mensen toesta drugs te gebruiken in mijn club."

"Wat een belachelijke gedachte! 'Hé, ik ga veel geld uitgeven aan deze nachtclub zodat iedereen hier kan komen en drugs kan gebruiken. Ik denk dat dat een goed idee is, jij niet? Wij' We zullen er nooit achter komen. Het is niet zo dat deze plek hoog in het vaandel staat of zo, toch?'", vervolgde hij, eraan toevoegend dat de geruchten kwetsend waren voor de familie van de acteur. "Die leugen was belachelijk en respectloos voor River. Maar afgezien van River en zijn familie die proberen om te gaan met hun verlies, hoe zit het met mensen die in de club werken? Ze hebben moeders en vaders in Oklahoma, die lezen over de plaats waar hun dochter neigt naar de bar en denkt: Jezus, ze is in Hollywood aan het rondzwemmen met deze vreselijke wezens!"

Depp onthulde ook dat hij de club een paar nachten had gesloten om het hele mediafiasco het hoofd te bieden."Ik heb de club een paar nachten gesloten", zei hij. "Om uit de weg te gaan zodat River's fans berichten konden brengen en bloemen konden brengen. En ik werd boos. Ik heb een verklaring afgelegd aan de pers: 'F --- jij. Ik zal niet respectloos zijn voor River's nagedachtenis. Ik zal niet deelnemen in jouw circus.'" Toch gaf hij toe dat de dood van Phoenix hem een korte tijd achtervolgde.

"Eerst was het zo. Ik kon niet naar de club gaan zonder eraan te denken", vertelde hij aan het tijdschrift. "Later kwam ik in het reine met het feit dat het niets met de club te maken had. Hij was hier maar heel kort. Het had eigenlijk nergens mee te maken, behalve dat wat hij binnen kreeg slecht was, en nu is er niets meer we kunnen doen."

Aanbevolen: