Wat is er met B.o.B gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met B.o.B gebeurd?
Wat is er met B.o.B gebeurd?
Anonim

Er was eens in de jaren 2010 dat B.o. B een naam was waar niemand aan kon ontsnappen. De Georgia-rapper, wiens echte naam Bobby Ray Simmons Jr. is, werd beroemd als een van de productieve gezichten in het pop-rap-subgenre, door samen te werken met onder meer Taylor Swift, Bruno Mars en Hayley Williams van Paramore. Hij was zo enorm getalenteerd dat de legendarische rapper T. I. heeft hem mede ondertekend bij Grand Hustle Records.

De gloriedagen zijn echter al lang voorbij en het lijkt alsof Bobby in de vergetelheid is geraakt. Het is bijna alsof we de afgelopen jaren helemaal niets meer van zijn naam hebben gehoord, in ieder geval niet meer zoals vroeger. B.o. B is nu indie geworden en de laatste paar albums die hij uitbracht, hebben diezelfde magie niet opnieuw gecreëerd.

6 B.o. B verliet Atlantic Records in 2015

BoB's relatie met Atlantic Records was op zijn best rotsachtig, en de twee partijen gingen in 2015 uit elkaar. De reden? Hij zei dat het label minder tot geen promotie had gegeven voor zijn projecten en 'zijn kunstenaarschap onderdrukte'. Omdat hij terug wilde naar zijn underground hiphoproots met zijn 2015 mixtape Psycadelik Thoughtz, dwong het label hem om weer die pop-rap vest-dragende hiphopster te zijn zoals in de jaren 2010. Onder de zegen van T. I. bracht Bobby zijn muziek onafhankelijk uit onder zijn label, No Genre.

"Er is een verbod op BoB", zei de Atlanta-rapper op Twitter en voegde eraan toe: "Ze boycotten me, ze zijn bang dat ik te veel bekendheid krijg. Als mensen zeggen dat ik 'ondergewaardeerd' ben of 'doorgeslapen' … het is niet helemaal het geval … 'onderdrukt' is een beter woord. Al mijn sociale-mediakanalen worden zwaar gecontroleerd en mijn bereik is kreupel."

5 B.o. B's nieuwe focus

Sindsdien is B.o. B heeft zich gericht op het koesteren van raptalenten in zijn label. Na de woorden over het label te hebben uitgesproken, tekende de rapper indie-rappers zoals Jake Lambo, London Jae, JaqueBeatz en Scooty ATL. Ze hebben als collectief een aantal gezamenlijke mixtapes uitgebracht, waaronder B.o. B. Presenteert geen genre: het label in 2016.

"Ik laat de artiesten gewoon doen wat ze creatief willen doen, en voor zover ze willen zijn en het soort muziek dat ze willen maken", vertelde hij Raj Anand van Still Crew over zijn selectie van vlaggenschipartiesten en voegde eraan toe: "Zelfs als ze er niet meteen achter komen, komen ze er wel achter. Het zal ze zoveel beter en veel natuurlijker maken."

4 B.o. B's controversiële plat-aarde-geloof

Bobby's controversiële kijk op de vorm van de aarde heeft zijn geweldige carrière enigszins gekleurd. De rapper, een fervent complottheoreticus, ging naar Twitter om over zijn overtuiging te spreken en voegde talloze foto's toe om zijn mening te ondersteunen. Hij zorgde zelfs voor een reactie van astrofysicus Neil deGrasse Tyson en ging zelfs zover dat hij een diss-track uitbracht tegen de wetenschapper genaamd 'Flatline'. Een jaar later startte hij een GoFundMe-pagina om zijn eigen satelliettoernooien te financieren en zijn overtuiging te verifiëren. Hij zocht $ 200.000 voordat hij het opvoerde tot maar liefst een miljoen dollar.

"Ik start deze GoFundMe omdat ik graag één, zo niet meerdere satellieten, zo ver de ruimte in wil sturen als ik kan, of in een baan om de aarde, om de curve te vinden," zei hij in een video op de pagina en voegt toe: "Ik ben op zoek naar de curve."

3 B.o. B's andere controversiële uitspraken

Bobby is nooit verlegen geweest om zijn standpunten te uiten via zijn social media-handvatten en zelfs zijn liedjes. In de "Flatline" diss-track verwijst hij zelfs naar wetenschap als een sekte en gaat hij zijn standpunt verstevigen over Holocaust-ontkenning en hoe vrijmetselaars de jongeren door de eeuwen heen indoctrineren. Als reactie daarop verweet Tysons neef, een amateur-rapper die Ellect heet, hem terug in zijn eigen nummer 'Flat to Fact'."

2 Hoe B.o. B respect verloor in de rapgemeenschap

B.o. B begon zijn carrière met een met sterren bezaaid debuutalbum, met nummers van Bruno Mars, Lupe Fiasco, Janelle Monáe, Hayley Williams van Paramore en zelfs Eminem maar daar begon zijn val uit de gratie, omdat hij steeds meer werd erkend als de poppy-rapper in plaats van een bekwame emcee, waardoor zijn plaats in de hiphopgemeenschap werd belemmerd. Hij heeft niet kunnen ontsnappen aan de schaduw van zijn succes: "Het is bijna alsof de wereld niet heeft kunnen ontdekken wie ik was. Ik was gewoon deze records."

"Ik was niet die underground B.o. B [meer]. Ik was de 'beautiful girls', die een trui met een vest droeg, een Malcolm X-bril B.o. B., "vertelde hij aan Billboard.

1 B.o. B's strijd met depressie en angst

Als gevolg van de nachtelijke roem, B.o. B. heeft door de jaren heen verschillende psychische problemen gehad. De onafhankelijke rapper bekent via zijn teksten in de track "Avalanche" van Ether: "Ik heb een kleine bekentenis, een gevecht met depressie."

"Ik heb het gevoel dat iedereen hoogte- en dieptepunten heeft", vertelde B.o. B aan DJ en presentator Sway Calloway tijdens de radioshow van laatstgenoemde toen hem werd gevraagd naar de lijn, en voegde eraan toe: "Misschien zijn de dieptepunten van sommige mensen niet laag genoeg om het depressie te noemen, maar als muzikant heb je een paar echte hoge toppen en een paar echte lage dieptepunten."

Aanbevolen: