Hoe The Terrible Jurassic World: Dominion zijn ongelooflijke cast harteloos beledigt

Inhoudsopgave:

Hoe The Terrible Jurassic World: Dominion zijn ongelooflijke cast harteloos beledigt
Hoe The Terrible Jurassic World: Dominion zijn ongelooflijke cast harteloos beledigt
Anonim

Jurassic World: Dominion is misschien wel de meest gehate kaskraker van het jaar. Dat is om verschillende redenen buitengewoon teleurstellend. Vooral gezien het feit dat er potentieel hoogwaardige Jurassic Park-films waren die nooit zijn gemaakt. In plaats daarvan ontvingen fans drie Jurassic World-films die ontsierd werden door overdreven commercie en zonder enig respect voor het bronmateriaal. Volgens recensies van zowat elke criticus lijkt Dominion de ergste overtreder te zijn.

Hoewel dit allemaal hartverscheurend is voor de fans die zijn opgegroeid met het vakkundig uitgevoerde origineel van Steven Spielberg, heeft de onberispelijk getalenteerde cast ook de angel gevoeld. Natuurlijk, Jurassic World: Dominion moest het meeste halen uit alle Jurassic-films tot nu toe, en dat betekent dat het een grote geldklopperij is voor mensen als Chris Pratt, Laura Dern, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard en Sam Neill. Maar dat is het enige positieve voor hen. Dit is alle reden waarom de nieuwe film hun talent en de geliefde personages die ze spelen beledigt…

Let op: kleine spoilers voor Jurassic World: Dominion zullen volgen

6 Waar gaat Jurassic World: Dominion over?

Ondanks aanhoudende kritiek dat de CGI T-Rex er in 1993 beter uitzag dan nu, is het verhaal verreweg het grootste probleem. Terwijl het originele Jurassic Park ingewikkelde thema's verkende en meerdere genres in evenwicht hield, stond het allemaal in dienst van een thema over de voor- en nadelen van technologische evolutie en de allegorie van het ouderschap. Zoiets bestaat niet in de Jurassic World-films, vooral niet in Dominion. In feite is het een warboel van genres die de dinosaurussen waar mensen voor naar deze films gaan en de allegorie die ze daar vertegenwoordigen, buitenspel zet.

"Nu dinosaurussen gewoon daarbuiten zijn … wat gebeurt er daarna? Waarom zouden we ons zorgen moeten maken over dinosaurussen die ergens verschijnen, aangezien dinosaurussen eigenlijk overal zijn? Hoe kan de spanning op interessante manieren escaleren wanneer deze prehistorische wezens zijn geworden alleen achtergrondgeluid?" Bilge Ebiri schreef voor Vulture. "Helaas lijkt Jurassic World: Dominion het antwoord te hebben gevonden door helemaal geen dinosaurusfilm te maken. De nieuwe film is soms een ontvoeringsthriller, een kloondrama, een actiefilm in Jason Bourne-stijl, een Indiana Jones-afleiding, en een rampenfilm, onder andere. Het springt ongeduldig van subgenre naar subgenre met zo'n waanzinnige wanhoop dat het voelt alsof de film wegrent uit zijn eigen gebrek aan verbeeldingskracht."

Dus, wat voor invloed heeft dit op de cast van de film, behalve dat ze in een project zitten dat niemand leuk vindt? Nou, als de film niet weet wat het is, hoe kan iemand dan verwachten dat de acteurs er niet pathetisch verloren uitzien?

5 De Jurassic-personages hebben geen diepte

Kortom, de cast van Jurassic World: Dominion heeft niets om mee te werken en ziet er daarom verloren en… nogal ongeïnspireerd uit gezien de reeks geïnspireerde uitvoeringen die elk van hen in de loop der jaren heeft geleverd.

"Niemand is goed in dit ding. Je zou denken dat het nostalgisch zou zijn om Dern, Neill en Jeff Goldblum weer samen te zien, maar ze gedragen zich allemaal als oude hazen, en ze zijn geschreven om als idioten te klinken”, schreef Johnny Oleksinski bij The New York Post. "Claire en Owen zijn natuurlijk altijd verheerlijkte videogamepersonages geweest, maar ze hebben nog nooit zo weinig textuur en diepte gehad als hier."

4 Chris Pratt en Bryce Dallas Howard hebben een vreselijke chemie

De overigens fantastische Chris Pratt en Bryce Dallas Howard hebben nooit chemie gehad en het is in de loop van de tijd alleen maar erger geworden. Combineer dat met de onmiddellijk authentieke chemie tussen Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum, en je hebt een totaal ongelijke film in Jurassic World: Dominion.

"Heroes Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), voormalige parkmedewerkers die amateur-dino-bevrijders zijn geworden, zijn nu blijkbaar een toegewijd stel, ook al lijkt elke stevige knuffel die ze delen hun eerste te zijn”, schreef David Sims bij The Atlantic. "Het gaat iets beter met Jurassic Park-castleden Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum, die voor het eerst sinds 1993 herenigd zijn. Helaas draait hun verhaallijn meestal rond de sprinkhanensamenzwering, en elke poging tot charmant geklets komt over als meer dan een beetje gedwongen."

Zowel Chris als Bryce zijn uitzonderlijke acteurs die in deze rollen hadden kunnen schitteren als ze tegenover iemand waren gecast die hen beter zou complimenteren.

3 Jurassic World: Dominion heeft te veel karakters

In het originele Jurassic Park is het verhaal erg gecentreerd rond een handvol personages die allemaal een doel dienen om zowel het plot te ondersteunen als, nog belangrijker, de thematische allegorieën onder het oppervlak. Dit is zeker niet het geval voor een van de Jurassic World-films. Maar het is het meest problematische in Dominion.

Er zijn zoveel personages in Dominion gepropt dat het overweldigend kan aanvoelen, maar ook het emotionele gewicht van het verhaal en de spanning vermindert.

"Op sommige punten rennen er acht samen weg voor dinosaurussen. Vreemd genoeg heeft dit niet het effect dat de inzet toeneemt", schreef Lindsey Bahr van de Winnipeg Free Press. "Het is meer alsof je naar een reisgezelschap kijkt in een experiëntiële pretparktentoonstelling."

Daarom krijgt geen van deze personages echt de kans om te schitteren. En elk van deze acteurs is in staat om in de schijnwerpers te staan met een multidimensionaal personage met meer doel voor de plot dan alleen maar een wandelende fanservice te zijn.

2 De personages lopen nooit echt gevaar

De helft van het plezier van de originele Jurassic Park-films was niet weten wie er levend zou uitkomen. Er stond echt op het spel bij hun reis, net als voor ieder van ons die een echt, hongerig of territoriaal prehistorisch beest tegenkwam. Maar niemand in Jurassic World: Dominion is ooit in echt gevaar, aangezien de film duidelijk bang is om zijn jongste (en grootste) demografie af te schrikken met een bloedige en emotioneel resonerende dood. Dat wil zeggen, met uitzondering van een paar meestal naamloze slechteriken. Hierdoor is het moeilijk om je druk te maken over de hoofdpersonages die deze acteurs uitbeelden.

Zoals Peter Howell van The Star schreef: "Er zijn talloze actiescènes waarin mensen moeten ontsnappen aan het achtervolgen van dino's, maar ze vervagen allemaal na een tijdje tot een doffe waas, omdat niemand behalve de occasionele gezichtsloze goon lijkt te lijden meer dan een kras. Vliegtuigen crashen, auto's kantelen en mensen maken levensgevaarlijke sprongen, maar het heeft allemaal een gewichtloze CGI-look en feel die het van drama berooft."

1 Dominion heeft de Jurassic-franchise beëindigd

Hoewel misschien niet helemaal geïnspireerd, bevatten de overgrote meerderheid van de recensies regels over de franchise die "uitsterft". Chris Pratt en Bryce Dallas Howard zullen te maken krijgen met de fall-out van een ooit geliefde franchise, maar nu ook met de originele cast. Op een gegeven moment konden Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. Zelfs met de veel verguisde Jurassic Park 3. Maar Dominion werd op de markt gebracht als "het einde van het Jurassic Era"… Een die de ongelooflijke erfenis enigszins heeft aangetast waar deze drie acteurs een essentieel onderdeel van waren.

Aanbevolen: