Serena Williams' echtgenoot kreeg namens haar een vurige vete

Inhoudsopgave:

Serena Williams' echtgenoot kreeg namens haar een vurige vete
Serena Williams' echtgenoot kreeg namens haar een vurige vete
Anonim

In de sportwereld is er door de jaren heen een klein aantal atleten geweest die echt iconisch zijn geworden. Mensen als Michael Jordan, Muhammad Ali, Wayne Gretzky, Usain Bolt, Tom Brady, Tiger Woods en de Williams-zussen hebben bijvoorbeeld hun erfenis als absolute legendes gecementeerd. Natuurlijk, alleen omdat die atleten erop kunnen vertrouwen dat ze de geschiedenis in zullen gaan als groten aller tijden, betekent dat niet dat hun leven gemakkelijk is.

In de jaren sinds Serena Williams een superster werd, heeft ze veel moeten overwinnen. Serena heeft bijvoorbeeld te maken met de druk van het concurreren met haar zus Venus, willekeurige mensen die haar dieet beoordelen en nog veel meer. Aan de positieve kant is het duidelijk geworden dat Serena niet alles alleen hoeft te doorstaan. Serena's echtgenoot heeft immers bewezen dat hij in het verleden bereid is haar op een zeer openbare manier te verdedigen.

Waarom had de echtgenoot van Serena Williams, Alexis Ohanian, ruzie met Ion Tiriac

In de wereld zijn er miljoenen mensen die veel om sport geven. Gelukkig voor hen zijn er meer wegen om de sportwereld te volgen dan ooit tevoren. Sportpraat is tenslotte een hoofdbestanddeel van de radio, ESPN blijft een krachtpatser op televisie en er zijn talloze plaatsen om sport op internet te bespreken. Als gevolg van alle berichtgeving die sport krijgt, verdienen atleten zoals Williams veel geld aan goedkeuringsdeals, wat een goede zaak voor hen is. Aan de andere kant moeten ze ook wennen aan het omgaan met de slingers en pijlen die mensen naar hen gooien.

Hoewel het omgaan met kritiek een gegeven is voor professionele atleten, overschrijden de opmerkingen over sportsterren soms een grens. Helaas voor Serena Williams weet iedereen die haar carrière heeft gevolgd dat ze daar veel te vaak mee te maken heeft. Toen Willams bijvoorbeeld werd gevraagd of ze "geïntimideerd" was door de "supermodellooks" van een tegenstander, vonden veel mensen de vraag om voor de hand liggende redenen respectloos.

Hoe geïrriteerd door die vraag fans ook waren, de opmerkingen die de Roemeense zakenman en voormalig tennisser Ion Tiriac over Serena Williams maakte, waren wat haar man echt verontwaardigd maakte. In 2018 werd Tiriac bijvoorbeeld gevraagd naar Williams en hoewel ze een absolute legende is, was zijn eerste instinct om haar te schamen. "Met alle respect. 36 jaar oud, weegt 90 kilogram. Ook voor vrouwen zou ik graag wat anders willen." Toen hem naar die opmerking werd gevraagd, nam Williams geen blad voor de mond. "Ik zal met hem praten, geloof me, ik zal met hem praten", beloofde ze. "Zijn opmerking is ongekwalificeerd en seksistisch - en misschien is hij een onwetende man."

Verbazingwekkend genoeg belde Ion Tiriac Serena Willaims daarna opnieuw toen hij opmerkte dat ze "niet zo gemakkelijk beweegt als 15 jaar geleden vanwege haar leeftijd en gewicht". Nog steeds niet door, zei Tiriac over Williams: "Als ze een beetje fatsoen had, zou ze met pensioen gaan".

Op basis van de opmerkingen van Ion Tiriac over Serena Williams, begon haar man Alexis Ohanian een vete met de zakenman en voormalig tennisser. In 2021 nam die vete toe toen Ohanian naar Twitter ging om Tiriac uit te roepen in een drietal berichten. "Je kunt gerust zeggen dat het niemand kan schelen wat Ion Țiriac denkt." "Moest het googlen … blijkt dat mijn 3-jarige meer Grand Slam-overwinningen heeft dan dit ???" "2021 en geen terughoudendheid wanneer een racistische/seksistische clown met een platform voor mijn familie komt."

Alexis Ohanian riep de redacteur van The Herald Sun op

Op dit punt in het leven en de carrière van Serena Williams moet het voor iedereen duidelijk zijn dat ze niemand nodig heeft om haar strijd aan te gaan. Het moet echter nog steeds fijn voor haar voelen als iemand van wie ze houdt zijn nek uitsteekt om haar te verdedigen.

Nadat Serena Willaims in de finale van de US Open van 2018 verloor van Naomi Osaka, kreeg ze veel kritiek vanwege haar gedrag tijdens de wedstrijd. Hoewel het debat over het gedrag van Williams eerlijk was, namen sommige mensen hun kritiek op haar in zeer beledigende richtingen. Mark Knight tekende bijvoorbeeld een cartoon over Williams die werd gepubliceerd door de Herald Sun en die op zijn zachtst gezegd uiterst controversieel was.

In reactie op de cartooncontroverse tweette de echtgenoot van Serena Williams, Alexis Ohanian, de redacteur van de Herald Sun omdat hij toestemming had gegeven om het te publiceren. "Ik ben echt verbijsterd om te horen dat deze redacteur van de Australische krant achter de flagrant racistische en vrouwenhatende cartoon van mijn vrouw een" mannelijke kampioen van verandering is ". Moet dit ook satire zijn?"

Aanbevolen: