Is 'Gaslit' het kijken waard?

Inhoudsopgave:

Is 'Gaslit' het kijken waard?
Is 'Gaslit' het kijken waard?
Anonim

Julia Roberts is al twintig jaar niet meer in een romcom te zien en heeft al vier jaar niets meer geacteerd, waardoor fans dachten dat Roberts misschien gestopt was met acteren. De waarheid is dat de Pretty Woman-actrice besloot om huisvrouw te worden, maar de verschuiving naar 'blijf thuis mama' was niet opzettelijk. In een interview met The New York Times onthulde Roberts zelfs dat het juiste project niet is langsgekomen.

In een interview met David Marchese onthulde Julia Roberts dat ze scripts voor romcom-rollen had ontvangen, maar dat geen van hen goed genoeg was. Dit deed de interviewer schrikken en vroeg hem: "Je zegt me dat je al 20 jaar geen romantische komedie hebt gemaakt omdat er geen enkel goed script was? Niet één?"

"Ja," antwoordde Julia. "Het kan toch geen 20 jaar duren?"

"Dat is het", antwoordde Marchese.

"Wat was 20 jaar geleden?" vroeg de Notting Hill-ster.

"Dat was rond de tijd van America's Sweethearts," zei Marchese. "Je deed ook die Garry Marshall-films, maar je rollen waren klein."

"Dit is het punt: als ik had gedacht dat iets goed genoeg was, had ik het gedaan", antwoordde Julia.

Julia Roberts keert terug naar acteren

Julia Roberts was volkomen eerlijk over haar acteerpauze, het was een slimme zet, omdat het de positieve recensies van Gaslit nog meer geloofwaardigheid geeft. Als het script genoeg was om Julia Roberts naar zich toe te trekken, dan is dit zeker een show die het bekijken waard is.

Julia Roberts keert terug als Martha Mitchell, de vrouw van John Mitchell, die wordt gespeeld door Sean Penn. In de eerste aflevering van Gaslit worstelt Martha met zowel de herverkiezingscampagne als haar huwelijk. Het is een niet te missen show die de onvertelde verhalen van echte mensen in een van de grootste politieke schandalen belicht.

Waar gaat 'Gaslit' over?

Gaslit is een politieke thriller over de in ongenade gevallen procureur-generaal John Mitchell en zijn vrouw Martha tijdens het Watergate-schandaal in de jaren zeventig.

Het Watergate-schandaal begon in 1972, toen bleek dat inbrekers die waren gearresteerd in het kantoor van het Democratisch Nationaal Comité banden hadden met de herverkiezingscampagne van president Nixon. Hun misdaden omvatten het stelen van documenten en het afluisteren van telefoons.

Nadat Nixons rol in de samenzwering werd ontdekt door twee verslaggevers van de Washington Post, had Nixon geen andere keuze dan op 9 augustus 1974 af te treden.

Gaslit is gebaseerd op het beroemde schandaal, maar verkent de verhalen van minder bekende spelers, zoals Martha Mitchell, een Watergate-klokkenluider die haar waarheid sprak, maar voor gek werd verklaard en in stilte werd bedreigd. Tot slot wordt Martha's verhaal verteld met haar als hoofdpersoon, dankzij Gaslit en Julia Roberts.

Wat hebben critici over 'Gaslit' gezegd?

Over het algemeen waren de recensies van critici voor Gaslit positief.

"Als het eenmaal grip begint te krijgen, laat het niet meer los", schreef Rebecca Nicholson voor Guardian. "Gaslit heeft zijn ruime ingrediënten genomen en er een zeer goed, zeer kijkbaar drama van gemaakt dat gestaag zijn weg vindt."

"Gaslit wil veel dingen zijn, waardoor het vastloopt, en het heeft zichzelf op de markt gebracht als het verhaal van klokkenluider Martha, wat het eigenlijk niet is", schreef Alison Stine voor Salon.com. "Het zijn een heleboel verhalen. Het is een tijdcapsule, een niet helemaal historisch correcte, maar een volgepropt."

"Hoe zo'n onstuimige gelimiteerde serie op Starz belandde in plaats van op een meer prestigieus platform, is een echt mysterie", schreef Neal Justin voor de Minneapolis Star Tribune.

In de meeste recensies van critici werden de optredens van Roberts en Penn als uitstekend bestempeld, wat voor de meeste fans geen verrassing zal zijn.

"Stream het, maar alleen voor de uitvoeringen van Roberts, Penn en de rest van de cast van Gaslit", schreef Joel Keller voor Decider. "De serie leunt te veel op de klucht om kijkers te helpen met echte informatie over de Republikeinse kant van het Watergate-schandaal."

"De acteurs doorkruisen een breed scala aan stijlen, van sardonische satire tot rauwe oprechtheid", schreef Micheal Philips voor de Chicago Tribune. "Hoewel dat stilistische bereik in sommige afleveringen besluiteloos kan aanvoelen, is het een ontzettend goede cast."

Het lijkt erop dat de grootste tv-recensenten het erover eens zijn dat Gaslit misschien zijn gebreken heeft omdat het te veel probeert te doen en misschien te veel verhalen in één seizoen vertelt, maar het zijn de uitvoeringen van een geweldige cast die echt de show verkopen. Meestal is het Julia's portret van een vrouw die wordt geterroriseerd in een stilte waardoor de meesten de kinderziektes van Gaslit over het hoofd zien.

Door Rotten Tomatoes een "acteerextravaganza van grote persoonlijkheden" genoemd - Gaslit is absoluut de moeite waard om te zien, alleen al om Julia Roberts te zien acteren in een krachtige en intense rol en het publiek te laten zien dat Roberts, ondanks de onderbreking van acteren, voor altijd de neusje van de zalm. Hopelijk zal ze haar onmiskenbare talent blijven gebruiken om belangrijke, onbekende en meeslepende verhalen te vertellen.

Aanbevolen: