De totaal geheime reden dat Matthew Perry een echte held is

Inhoudsopgave:

De totaal geheime reden dat Matthew Perry een echte held is
De totaal geheime reden dat Matthew Perry een echte held is
Anonim

Als mensen gaan zitten om de beste sitcoms aller tijden te bespreken, zijn er een handvol shows die altijd in de running zijn. Absoluut een van die shows die altijd in die discussie zit, Friends is misschien wel de meest gevierde tv-sitcom aller tijden. Mensen houden zelfs zo veel van Friends dat ze hun favoriete afleveringen per seizoen opsplitsen, omdat er te veel zijn die lof verdienen als ze naar de hele geschiedenis van de show kijken.

Als je terugkijkt op de geschiedenis van Friends, is het duidelijk dat de show om een lange lijst van redenen zo geliefd is. Een van de sleutels tot het succes van Friends is bijvoorbeeld dat fans veel opties hadden om te beslissen welke van de personages van de show hun favoriet was. Sommige mensen denken zelfs dat Gunther het beste personage van Friends was. Natuurlijk moet het ook vanzelfsprekend zijn dat Chandler een erg populair personage was, aangezien Matthew Perry zo hilarisch was in de rol. Wat nog belangrijker is dan zijn werk als acteur, veel mensen hebben geen idee dat Perry een echte held is geweest.

Matthew Perry is al vele jaren in herstel

Tegen de tijd dat Friends ten einde liep, verdienden de sterren van de show zoveel geld dat sommige mensen misschien dachten dat ze het gemakkelijk hadden. In werkelijkheid is geld echter zeker niet het enige dat ertoe doet en tijdens zijn tijd in Friends kreeg Matthew Perry te maken met een uiterst ernstig probleem dat niet kan worden opgelost door er geld tegenaan te gooien.

In 1997 kreeg Matthew Perry een ongeluk tijdens het rijden op een jetski die zijn leven voor altijd zou veranderen. Perry kreeg een extreem sterke pijnstiller voorgeschreven en raakte al snel verslaafd aan die stof en de populaire acteur begon ook alcohol te misbruiken. Een vreselijke combinatie, Perry realiseerde zich al snel dat hij herstel moest zoeken.

Het is Matthew Perry's eeuwige verdienste dat hij al vele jaren bereid is om in het openbaar over zijn verslavingsstrijd te praten, wat geweldig is, want dat helpt andere verslaafden zich niet zo alleen te voelen. Toen Perry bijvoorbeeld in 2002 met The New York Times sprak, legde hij uit dat hij behandeling zocht nadat hij zich realiseerde dat hij in een strijd om zijn overleving was. “Ik werd niet nuchter omdat ik er zin in had. Ik werd nuchter omdat ik bang was dat ik de volgende dag zou sterven.”

Wat maakt Matthew Perry een echte held?

Toen de wereld hoorde dat er in 2021 een speciale reünie van Friends zou worden uitgebracht, is het een enorm understatement om te zeggen dat de opwinding voelbaar was. Helaas, toen de reünie eenmaal was uitgebracht, ging een groot deel van de discussie over Matthew Perry die zijn woorden slurpte, omdat er zorgen waren dat hij van de wagen was gevallen. Als reactie op die zorgen werd gemeld dat Perry's smet in de special verband hield met recent tandheelkundig werk dat hij had ondergaan in plaats van enige vorm van terugval.

Ervan uitgaande dat de berichten over het tandheelkundige werk van Matthew Perry juist waren, is het duidelijk dat fans zich geen zorgen hoefden te maken over de geliefde acteur. Dat gezegd hebbende, lijdt het ook geen twijfel dat herstel van een verslaving een levenslange strijd is en Matthew Perry is zich daarvan bewust. Desondanks is het ook zo dat wanneer een verslaafde net nuchter is geworden, hij een groter risico loopt op een terugval, vooral als hij gedwongen wordt terug te keren naar dezelfde omgeving.

Uiteindelijk is elke verslaafde die nuchter wordt verantwoordelijk voor zijn eigen herstel. Dat betekent echter niet dat mensen geen enorm verschil kunnen maken in het leven van een herstellende verslaafde door hen ondersteuning te bieden. Gezien het feit dat Matthew Perry heel goed weet wat verslaafden doormaken, is het logisch dat hij jarenlang mensen bij hun herstel heeft geholpen.

In 2013 kocht Matthew Perry een nieuw huis voor zichzelf. In plaats van simpelweg het huis in Malibu met vier slaapkamers te verkopen waar hij vandaan kwam, koos Perry ervoor om het te renoveren zodat het kon functioneren als een sobere woonvoorziening voor herstellende verslaafden. Naast het veranderen van zijn voormalige huis in een ruimte voor verslaafden om te leven, zette Perry ook meditatieprogramma's en een twaalf-stappen workshop op voor de bewoners van de faciliteit. Alsof dat allemaal niet genoeg was, ging Perry ook naar het Congres om te pleiten voor verslaafden om een behandeling te mogen kiezen in plaats van naar de gevangenis te worden gestuurd.

Helaas, een paar jaar nadat Matthew Perry zijn voormalige huis openstelde voor verslaafden, sloot hij de faciliteit en verkocht hij het gebouw. Op dat moment zei Perry dat hij van plan was een nieuwe locatie voor de faciliteit te vinden nadat hij had geconcludeerd dat een herstelhuis in het midden van een woonwijk in Malibu niet werkte. Uiteindelijk werd echter in 2016 duidelijk dat Perry geen herstelprogramma meer zou uitvoeren.

Hoewel het triest is dat Matthew Perry slechts een paar jaar voormalige verslaafden heeft geholpen, is het belangrijk om twee dingen in gedachten te houden. Ten eerste is het feit dat Perry mensen enkele maanden hielp nuchter te worden een heroïsche daad die hem tot een echte held maakt. Ten tweede is het vermeldenswaard dat veel mensen tot de conclusie zijn gekomen dat de druk van het uitvoeren van een herstelprogramma te groot kan zijn geweest voor een verslaafde als Perry om mee om te gaan.

Aanbevolen: