Dit waren volgens fans de meest epische 'MADtv'-personages

Inhoudsopgave:

Dit waren volgens fans de meest epische 'MADtv'-personages
Dit waren volgens fans de meest epische 'MADtv'-personages
Anonim

Tijdens de bloei was MADtv een krachtpatser van komedie en een ranzige concurrent voor Saturday Night Live. Beide shows staan bekend om hun iconische karakters, maar MADtv was altijd bereid om naar plaatsen te gaan waar SNL vroeger aarzelde, namelijk onderwerpen over ras. Hoewel een deel van het materiaal volgens de huidige normen problematisch is, had MADtv altijd een meer diverse cast dan SNL.

Maar wat de show echt maakte tot wat het was, waren de personages die zo populair waren bij het publiek van de show dat ze hun eigen reeks terugkerende sketches hadden. Elke MADtv-fan zal zich Stewart, Lorainne, Kenny Rogers en meer met plezier herinneren. Volgens de online opmerkingen, het aantal schetsen dat het personage maakte en het algemene collectieve geheugen van OG MADtv-fans, waren dit de meest epische personages die in het FOX-programma verschenen.

8 Jovan, AKA The Crazy As Hell Guy

Keegan-Michael Key bereikte bekendheid en fortuin kort nadat hij MadTV had verlaten samen met zijn vriend, Jordan Peele, zoals we allemaal weten. Maar tijdens zijn tijd bij zijn eerste sketchcomedyshow, werd Key onder MadTV-fans beroemd als Jovan Muskatelle, een 'professionele getuige'. Met andere woorden, hij was een van die jongens die je altijd gek ziet doen als je door het lokale nieuws wordt geïnterviewd. Hij had echter altijd commentaar van de bovenste plank. Je zou zelfs kunnen zeggen dat zijn woorden "GEK ALS HEL!" waren

7 Mevr. Swan

Alex Borstein is nu een van de rijkste voormalige MADtv-sterren dankzij haar werk aan Family Guy en The Marvelous Ms. Maisel. Maar vóór haar roem en fortuin was ze onuitstaanbaar en onmogelijk om mevrouw Swan te begrijpen. Hoewel het personage een favoriet bij de fans is, beweren sommigen dat het personage aanstootgevend is omdat Borstein een blanke is die een schijnbaar Aziatisch personage speelt. Hoewel het ras van mevrouw Swan nooit echt wordt erkend in een schets, wordt sterk gesuggereerd dat ze Aziatisch was omdat het personage verschillende Aziatische stereotypen belichaamt. Borstein heeft echter wel wat Aziatisch erfgoed en ze heeft ook beweerd dat het personage nooit bedoeld was om Aziatisch te zijn. Desalniettemin, hoewel sommige lezers hierdoor misschien oud gaan voelen, laten we allemaal onthouden dat ze ons in de jaren 90 aan mevrouw Swan heeft voorgesteld, het was een andere tijd en sommige mensen wisten niet beter.

6 The Vancom Lady

Nicole Sullivan was een van de originele castleden van de show en ze had verschillende favoriete personages op haar naam. Het meest bekend is echter waarschijnlijk de aanstootgevende, slimme mondpestkop met te veel make-up, ook bekend als The Vancom Lady. De Vancom Lady stond altijd klaar om elke arme ziel te roosteren die ongelukkig genoeg was om haar pad te kruisen. Haar, vaak racistische, tongzoenen waren zo meedogenloos dat de vrouwen nooit een baan konden behouden. Haar reeks schetsen zag haar voortdurend van carrière veranderen. Sullivan behaalde de show tot een lucratieve sitcom- en voice-overcarrière, met rollen in Family Guy en The King of Queens.

5 De UBS Guy

Phil Lamarr verliet MADtv om een van de meest productieve cartoonstemacteurs in Hollywood te worden. Daarvoor was hij de hyperactieve UBS, (niet UPS) chauffeur, Jaq. Jaq was het soort personage waar je van hield omdat hij gewoon te onschuldig was voor zijn eigen bestwil. Hij irriteerde enorm veel mensen die zijn pad kruisten omdat hij zo overal was, maar hij irriteerde hen ook omdat hij er zo aardig over was dan iemand die boos op hem zou worden, er als de slechte uit zou moeten zien jongen. Lamarr heeft nu honderden voice-overs op zijn naam staan, waaronder verschillende tekenfilmklassiekers zoals Static Shock, Samurai Jack en Futurama.

4 Lotharingen

MADtv-schrijvers leken iets te hebben met het spelen op de dynamiek van onaangename personages, en geen enkele was irritanter dan Lorraine, de huisvrouw uit het Midwesten die niet in staat is een normaal gesprek aan te gaan. Lorraine is misschien het enige personage wiens slogan niet eens een regel was, maar een geluid, een constante en ineffectieve keelschrapende hoest. Tijdens het hoogtepunt van Covid-19-isolaties in 2020 bracht Mo Collins het personage weer tot leven voor een paar YouTube-video's. Mo Collins speelde Joan in Parks and Recreation.

3 Oprah

Ook populair op MADtv waren de parodiepersonages van beroemde beroemdheden. De meeste MADtv-cast waren fenomenale impressionisten, en een van de beste was Debra Wilson. Ze creëerde een afbeelding van de miljardair die op de een of andere manier zowel overdreven als toch volkomen geloofwaardig was. Als je Oprah ooit Jackass-stunts wilde zien doen, moet je MADtv kijken. Wilson heeft sindsdien een stap terug gedaan van het publieke oog, maar zij en Phil Lamarr blijven goede vrienden.

2 Stewart

"Kijk eens wat ik kan doen!" het demonische, twee meter lange kind zou gillen voordat het als een dwaas in het rond zwaaide. Zijn starende blik, hoge stem, te veel eten en kwade intensiteit die op willekeurige momenten toesloeg, maakten Stewart allemaal tot een van de meest geliefde personages. De acteur die hem speelde, Michael McDonald, was het castlid dat de meeste seizoenen bij de show bleef. McDonald doet nu standup en is te zien in verschillende sitcoms. Austin Powers-fans zullen hem uit de eerste film herinneren als de idiote handlangers die zich laten overreden door een Zamboni.

1 Kenny Rogers

Will Sasso speelde de overleden countryzanger die ver over de top was en volledig gescheiden van de realiteit. In Sasso's wereld was de kippenondernemer debiel, had een hoge piepstem en dronk Jack Daniels alsof het water was. Hij had ook een obsessie met het breken van drankflessen op zijn hoofd. Sasso probeerde een filmcarrière te lanceren toen hij schitterde in de reboot van The Three Stooges als Curly, waar hij trouwens een dood deed op impressie van het late comedy-icoon. Maar de film was een enorme ramp van een flop. Sasso's carrière doet het echter prima, en hij is te vinden in verschillende sitcoms, met name Curb Your Enthusiasm en Modern Family.

Aanbevolen: