Hoe Zoe Saldaña in zoveel films over ruimtevaart terechtkwam

Inhoudsopgave:

Hoe Zoe Saldaña in zoveel films over ruimtevaart terechtkwam
Hoe Zoe Saldaña in zoveel films over ruimtevaart terechtkwam
Anonim

Als het gaat om het genre van de ruimtevaart, is er een merkbaar tekort aan actrices die meer kunnen zijn dan alleen een mooi gezicht. Sigourney Weaver was de eerste vrouwelijke hoofdrol in een grote ruimtevaartfranchise en speelde Ripley in Aliens. Maar sindsdien is Zoe Saldaña de beroemdste actrice in het genre geworden en speelt ze grote rollen in drie van de meest iconische series met ruimtethema's van sciencefiction. Hoewel ze begon als een kleine actrice op de achtergrond, is Saldaña nu $ 30 tot $ 35 miljoen waard, een fors bedrag voor een actrice. Dat is nog indrukwekkender als je bedenkt hoe moeilijk het is voor vrouwen, vooral die van kleur, om grote rollen te krijgen om mee te beginnen.

Hoewel ze verschillende andere rollen heeft gespeeld die meer op aarde zijn gebaseerd, is de actrice vooral bekend om haar rollen met buitenaardse wezens en reizen door de sterren. Dus waarom wordt ze constant gecast in de ruimtevaartfilms? Een deel ervan is zeker een keuze, maar wordt ook sterk beïnvloed door de filmindustrie en de samenleving in het algemeen. Hieronder staan alle redenen waarom ze zo'n krachtige kracht in het genre is, wat haar naar de ruimtevaart heeft geleid en waar haar carrière haar de volgende keer kan brengen.

8 Een carrière op aarde

Zoe's carrière begon in 1999, toen ze verscheen in een aflevering van Law & Order. Van daaruit bleef ze vooruitgang boeken, van haar eerste film Center Stage tot haar rol in The Terminal, waardoor ze werd opgemerkt voor de Star Trek-reboot. Ze verscheen en speelde in verschillende films en shows, totdat ze haar grote doorbraak maakte door in 2009 in twee breakout-films binnen het ruimtegenre te verschijnen. Zelfs nadat ze doorbrak, bleef ze acteren in een verscheidenheid aan shows en films.

7 Zoe Saldaña's grote doorbraak

In 2009 speelde Zoe de vrouwelijke hoofdrol in twee grote films, de opnieuw opgestarte Star Trek in de lente en de langverwachte Avatar. Beiden kregen hoge recensies en kregen een fanbase, die allemaal hielpen om Zoe een enorme boost te geven aan haar carrière en voor altijd haar plaats in sciencefiction met ruimtethema veilig te stellen. Hoewel het het begin was van haar typecast in het genre, hielp het haar wel om verschillende andere rollen te krijgen. Het werd echter al snel duidelijk dat ze voor altijd bekend zou blijven als een ruimtereisactrice.

6 Zoe Saldaña begon gecast te worden als de ruimteactrice

Hoewel Avatar een van de films was die Zoe Saldaña haar grote doorbraak bezorgde, ontdekte ze al snel dat het haar ook moeilijker had gemaakt. Vanwege alle make-up en CGI die nodig waren om de blauwe Na'vit te worden, begonnen veel regisseurs te twijfelen aan haar vermogen om andere personages te spelen. Ze nam het echter allemaal op de voet, omdat het ruimtegenre vaak beter bekend staat vanwege het geven van hoofdrollen aan vrouwen en andere minderheidsgroepen in vergelijking met andere Hollywood-genres.

5 Zoe Saldaña in Avatar (2009, 2022 en daarna)

Zoe Saldaña kreeg de vrouwelijke hoofdrol in Avatar en speelde de rol van Neytiri, een Na'vi-prinses. Haar rol als de blauwe reus vergaarde haar veel bekendheid en ze vond zichzelf al snel een vaste plek tussen de ruimte- en sciencefiction-actiefilms. Ze gaat haar rol hernemen in het vervolg, Avatar: The Way of Water, dat in december 2022 zal verschijnen. Er is ook bevestigd dat ze in de derde en vierde aflevering zal verschijnen en waarschijnlijk ook in de vijfde en laatste film.

4 Zoe Saldaña In Star Trek (2009, 2013, 2016)

Zoe kreeg de rol van Nyota Uhura in de reboot van de beroemde Star Trek-serie. Het was de eerste film met een ruimtethema waarin ze speelde die aan de kassa verscheen, en fans waren extatisch. Haar optreden bracht het personage nieuw leven in, en hoewel sommige die-hard fans oorspronkelijk de romantische rol van het personage in het verhaal noemden, werd alles vergeven nadat de originele actrice haar steunde. Sindsdien heeft ze in twee vervolgfilms gespeeld, en er wordt gezegd dat er een vierde film op komst is.

3 Zoe Saldaña In The Guardians Of The Galaxy

Na in twee grote franchises als vrouwelijke hoofdrol te hebben gespeeld, was het niet zo'n schok toen Zoe Saldaña werd geselecteerd voor de rol van Gamora, de geadopteerde dochter van Thanos. De rol van Guardians of the Galaxy past in een veel groter netwerk van films, waardoor ze in totaal vier films heeft gespeeld tijdens Marvel's fase twee en drie. Haar personage gaf haar heldhaftig het leven, maar dankzij een beetje alternatieve tijdlijnmagie zal ze terugkeren in toekomstige Marvel-films.

2 Aankomende Marvel-projecten voor Zoe Saldaña (2023 en verder)

Marvel probeert niet te veel van hun geheimen prijs te geven totdat de films in de bioscoop verschijnen. Er is echter bevestigd dat Zoe zal verschijnen in Guardians of the Galaxy Vol. 3, maar in welke mate moet nog blijken. Mocht Gamora weer deel uitmaken van het team, dan is de kans groot dat ze in de toekomst in andere Marvel-films of -shows zal verschijnen. Disney en Marvel houden het echter voorlopig geheim.

1 Wat is de toekomst voor Zoe Saldaña?

Hoe haar toekomst er ook uitziet, Zoe Saldaña zal waarschijnlijk een andere rol op zich nemen in Guardians of the Galaxy 3, aangezien het niet dezelfde Gamora zal zijn. Haar rol in het komende Avatar-vervolg zal echter waarschijnlijk ongewijzigd blijven, en hetzelfde zal waarschijnlijk het geval zijn als er inderdaad nog een Star Trek-film komt. Ze zal waarschijnlijk blijven schitteren in of verschijnen in andere films en shows, zoals ze altijd heeft gedaan, maar of ze ooit zal breken met haar iconische ruimtereizende typecast is onduidelijk.

Aanbevolen: