Welke winnaar van American Idol heeft de meeste platen verkocht?

Inhoudsopgave:

Welke winnaar van American Idol heeft de meeste platen verkocht?
Welke winnaar van American Idol heeft de meeste platen verkocht?
Anonim

Sinds de oprichting is American Idol een van de grootste shows op tv geweest. Elk seizoen zijn er altijd schokkende momenten en fans kunnen het niet helpen om elke nieuwe aflevering af te stemmen en te verslinden. Nu steunt de show op enkele talentscouts voor hulp, maar hun zoektocht heeft plaats gemaakt voor enkele grote namen, waaronder de meest recente winnaar, Noah Thompson.

De show heeft door de jaren heen 20 winnaars opgeleverd, en elke winnaar wilde een enorme superster worden. Dit gebeurde slechts voor een select aantal, en slechts één persoon kan beweren de meeste platen te hebben verkocht sinds het winnen van de show.

Laten we eens kijken wie er als beste uit de bus kwam!

'American Idol' is een tv-nietje

Juni 2002 luidde het begin in van American Idol, een zangwedstrijdshow die uitgroeide tot een van de populairste realityshows aller tijden. De serie had een relatief eenvoudig uitgangspunt, en toch was het meteen een succes dat hielp bij het herdefiniëren van competitie-realityshows.

Aanvankelijk met de juryleden Simon Cowell, Paula Abdul en Randy Jackson in de hoofdrol, doorzocht de show het land op zoek naar potentiële supersterren. De juryleden moesten elk seizoen een schijnbaar eindeloze hoeveelheid audities doorstaan, maar uiteindelijk overhandigden ze Hollywood-tickets aan de beste van het stel. De oogst van potentiële sterren die hun weg naar Hollywood vonden, begon al snel met de moordende competitie.

De show duurt nu al tientallen jaren en mensen kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. Seizoenen zitten altijd boordevol drama, schokkende momenten en uiteindelijk een winnaar.

American Idol had 20 winnaars

Tot nu toe zijn 20 personen gekroond tot winnaar van American Idol. Zoals je je kunt voorstellen, heeft elke zanger een wisselend succes gehad. Natuurlijk, de show is bedoeld om iemand te vinden die een superster kan worden, maar de show garandeert niet dat de winnaar een superster zal worden.

Zo is Caleb Johnson, die de show in 2014 won, op dit moment bijna vergeten.

Per Insider, "Johnson, 29, een van de weinige "rock" winnaars van "American Idol", was geliefd tijdens de show. Maar sinds hij in 2014 won, heeft hij slechts één album uitgebracht als soloartiest, " Getuigen, "in 2014. Het piekte op nummer 24 op de Billboard 200. Hij heeft geen nummers op de Hot 100 in kaart gebracht."

Phillip Phillips is ondertussen veel succesvoller geweest.

"Zowel "Home" als "Gone Gone Gone" hebben meer dan 100 miljoen streams op Spotify en hij heeft vier nummers die de Hot 100 hebben bereikt. Zijn eerste twee albums, "The World From the Side of the Moon,' en 'Behind the Light' piekten op nummer 4 en 7, hoewel zijn album 'Collateral' uit 2018 slechts nummer 141 bereikte. We zullen zien of Phillips een comeback kan maken', schrijft Insider.

Uiteindelijk kan er maar één persoon aanspraak maken op de meest succesvolle winnaar van American Idol.

Carrie Underwood heeft de meeste platen verkocht

Dus, wie is de meest succesvolle winnaar van American Idol? In wat voor veel mensen een terechte verrassing kan zijn, is Carrie Underwood de meest succesvolle winnaar in de geschiedenis van de show.

Volgens de popcultuur, "benoemd tot de regerende koningin van countrymuziek door Billboard, werd Underwood een supersterrendom gegeven na haar eerste plaats in seizoen 4 van American Idol. De zevenvoudig Grammy Award-winnaar heeft er meer dan 64 verkocht miljoen platen wereldwijd en is naar verluidt $ 85 miljoen waard. Ze is de meest succesvolle Idol-aluin aller tijden, volgens Forbes. Ze bracht haar meest recente album uit in 2018, en zij en haar man, Mike Fisher, verwelkomden Baby No. 2 in januari 2019."

Talent terzijde, een belangrijk ding dat haar succes heeft opgeleverd, is het feit dat ze in staat was om over te steken naar meerdere genres. Mensen die van pop en country houden, zouden achter de zangeres kunnen staan, en daarom is ze de meest succesvolle winnaar uit American Idol.

Nu, veel mensen hadden misschien gedacht dat Kelly Clarkson de nummer één zou zijn, en ze zouden er redelijk dichtbij zijn. De zanger klokte zelfs in op de nummer twee plek.

"Na de eerste plaats te hebben behaald in het eerste seizoen van de reality-competitieserie, heeft Clarkson wereldwijd meer dan 25 miljoen albums verkocht en is ze momenteel voor het derde opeenvolgende seizoen jurylid bij NBC's The Voice. Haar vermogen wordt geschat voor $ 28 miljoen, " meldt Popcultuur.

American Idol winnen is nog steeds een droom die veel zangers nastreven. Ondanks het feit dat niet iedereen van de show een wereldwijde superster wordt die miljoenen platen verkoopt, laat de geschiedenis zien dat mensen als Carrie Underwood en Kelly Clarkson ongelooflijke dingen hebben gedaan dankzij de show.

Aanbevolen: