De 8 meest iconische catwalklooks van 'Rupaul's Drag Race

Inhoudsopgave:

De 8 meest iconische catwalklooks van 'Rupaul's Drag Race
De 8 meest iconische catwalklooks van 'Rupaul's Drag Race
Anonim

Elk seizoen verbeteren deelnemers hun catwalk en maken ze creatieve en frisse looks die thuishoren in de pagina's van Vogue. Van kleding die de deelnemers van thuis meebrachten tot kleding die ze maakten tijdens ontwerpuitdagingen op de show, veel iconische looks hebben hun weg gevonden naar het hoofdpodium. De show heeft zelfs de aandacht getrokken van enkele wereldberoemde modemerken. Meerdere Drag Race-deelnemers hebben de show verlaten en zijn begonnen met campagnes voor Prada, Marc Jacobs en meer.

Terwijl RuPaul's Drag Rac e is uitgegroeid tot verschillende All Stars en internationale seizoenen, richt deze lijst zich uitsluitend op catwalklooks van reguliere Amerikaanse seizoenen. Hieronder staan slechts acht van de vele iconische grappen die het podium van RuPaul's Drag Rac e sieren, met uitzondering van de entree- en finale-looks.

8 Raja - Marie Antoinette (Seizoen 3)

Raja is een van RuPaul's Drag Rac e's vroegste en meest invloedrijke modekoninginnen. De winnaar van seizoen drie bleek elke keer dat ze over de catwalk liep een nieuw high fashion meesterwerk. Van haar vele iconische looks, was haar Marie Antoinette eleganza echt gag-waardig met zijn redactionele kijk op de historische figuur en briljante interpretatie van de categorie Extravagant Drag catwalk.

7 Courtney Act - Wings (Seizoen 6)

Hoewel Courtney Act niet vaak wordt herinnerd als een van de modekoninginnen van de show, heeft ze tijdens haar seizoen een aantal verbluffende looks opgeleverd. Alsof het glinsterende ensemble - geschikt voor de Victoria's Secret-landingsbaan - het publiek niet al had doen trillen, raakten de kaken van de kijkers de vloer toen Act de vleugels voor de juryleden openklapte.

6 Naomi Smalls - Scarecrow (Seizoen 8)

Tijdens de achtste make-over-uitdaging van dit seizoen kregen de deelnemers de opdracht om zichzelf en een castlid van Little Women: LA in een door Wizard of Oz geïnspireerde look te stylen. In een moment van pure inspiratie veranderde Smalls jute en flanel in twee samenhangende haute couture-looks. Met deze catwalk bewees Smalls dat het mogelijk is om high fashion te doen zonder extravagante materialen of dure ontwerpers.

5 Utica - Slaapzak (Seizoen 13)

Deze look zou hoe dan ook iconisch zijn geweest, maar het feit dat Utica het volledig uit slaapzakken maakte terwijl er weinig tijd was, maakte het de ultieme serve. Het stuk was high-concept en prachtig uitgevoerd met een cinched silhouet. Utica's vermogen om slaapzakken in pure mode te veranderen, zorgde ervoor dat ze een uitdaging won en leidde haar naar het verhaal van Drag Race.

4 Symone - Trein (Seizoen 13)

Symone maakte altijd mooie en creatieve looks die authentiek en onbeschaamd haar waren. Maar haar Trains for DAYS-baan was een hoogtepunt van alles wat kijkers leuk vonden aan de artiest. Haar interpretatie van de categorie was een prachtige blauw-roze jumpsuit met een durag-trein. De look was een van Symone's persoonlijke favorieten en zorgde ervoor dat ze een welverdiende uitdaging won.

3 Gigi Goode - Black Wedding (Seizoen 12)

Gigi Goode's zwarte trouwjurk was misschien niet extravagant, maar de redactionele elegantie maakte hem meteen iconisch. Met overdreven proporties en een geheel zwart kleurenschema veranderde Goode de klassieke bruiloftslook in een high fashion-moment dat van de pagina's van Vogue had kunnen worden gehaald.

2 Shea Couleé - Bouwvakker (Seizoen 9)

Couleé's couture voor bouwvakkers veranderde een grappige Village People-referentie in een lewk. Van de glinsterende helm tot de gedeconstrueerde flanellen kraag, Couleé miste geen enkel detail op deze. Maar het pièce de résistance was het handgemaakte patchworkjack dat achter haar golfde terwijl ze over de landingsbaan stampte.

1 Gottmik - Little Black Dress (Seizoen 13)

Met een schat aan creativiteit en middelen haalde Gottmik wat mode-extravaganza uit de show. Maar haar meest iconische looks waren ook haar eenvoudigste. Voor de catwalkcategorie Little Black Dress droeg Gottmik de kleinste zwarte jurk die mogelijk was. De look was niet alleen een slimme interpretatie van de categorie, maar een moment voor Gottmik om trots te pronken met haar lichaam, als de eerste transman die meedeed aan Drag Race.

Aanbevolen: