Negen lang vergeten American Idol Stars

Inhoudsopgave:

Negen lang vergeten American Idol Stars
Negen lang vergeten American Idol Stars
Anonim

Carrie Underwood en Kelly Clarkson danken hun succes duidelijk aan het moment waarop beiden de overwinnaars werden van American Idol. Zelfs tweedeprijswinnaars zoals Adam Lambert en Clay Aiken hebben een lucratieve carrière opgebouwd.

Veel winnaars en finalisten van de show zijn echter in de vergetelheid geraakt, of zijn gewoon niet zo beroemd als toen ze in de show waren. Deze American Idol-deelnemers waren ooit hot tickets, maar niet zo veel meer. Maar maak je geen zorgen, de meesten van hen zijn nog steeds aan het werk en staren in shows op Broadway.

9 Constantijn Maroulis

Constantine was een rage in seizoen 4 en velen dachten dat hij een grote kans had om op de eerste plaats te eindigen. Constantine behaalde echter slechts de zesde plaats ondanks de ongelooflijke hype die hem omringde toen hij op de show was. Fans hielden net zoveel van zijn knappe uiterlijk en lange haar als van zijn zang, maar het was niet genoeg om hem naar de laatste ronde te brengen. Constantijn werkt en zingt nog steeds. Hij treedt nu op in musicals zowel op als off-Broadway. Hij werd zelfs genomineerd voor een Tony voor zijn rol in Rock of Ages, die in 2012 werd verfilmd.

8 Crystal Bowersox

Bowersox trok een aantal hoofden als tweede in seizoen negen met haar dreadlocked haar en haar covers van Aretha Franklin, The Temptations en Creedance Clearwater-revival. Bowersox kwam naar buiten als biseksueel op Good Day L. A. toen ze haar kerstalbum uit 2013 promootte. Haar post-Idol-album Farmer's Daughter verkocht meer dan 200.000 exemplaren, terwijl haar vervolgalbum All That For This in vergelijking flopte en slechts 8.000 bewoog. Haar albumverkopen daalden gestaag, maar ze nam wel een nieuw album op in 2022 lifter genoemd.

7 Kris Allen

Allen was een van de weinige deelnemers die al een album had uitgebracht voordat hij in de show verscheen. Hij was de winnaar van seizoen acht en zijn cover van Kanye West's hit "Heartless" uit de show haalde de Billboard Top 100. Hoewel hij regelmatig schrijft en opneemt, is geen van zijn nummers in de buurt gekomen van zijn onmiddellijke succes in de show. Allen deed in 2018 mee aan de American Idol Tour als speciale gast en sindsdien heeft hij niet veel ophef gemaakt.

6 Diana DeGarmo

Diana DeGarmo streefde naar een carrière in het theater nadat ze tweede was geworden van Fantasia in seizoen 3. Ze nam een paar albums op die de Billboard-hitlijsten haalden, maar had nooit zoveel succes als Kelly Clarkson of Carrie Underwood hebben gezien. Ze werd al snel een werkende acteur op Broadway en ze had zelfs een verhaallijn van zes maanden in de soap The Young and The Restless.

5 Justin Guarini

Hoewel hij het eerste seizoen verloor van Kelly Clarkson, leek de toekomst rooskleurig voor Guarini na American Idol. Hij en Kelly hebben zelfs samen een film gemaakt, Van Justin tot Kelly, wat een vreselijke flop was. Hij heeft slechts twee studioalbums uitgebracht, waarvan de laatste in 2005 uitkwam, en net als vele anderen op deze lijst besloot hij een carrière in het muziektheater te beginnen. Guarini speelde in verschillende toneelstukken, waaronder een paar bewerkingen van Shakespeare. Hij maakte ook korte tijd deel uit van de cast van Wicked en in een lokale productie van Ghost Brothers of Darkland County, geschreven door John Mellencamp en horroricoon Stephen King.

4 Ruben Studdard

Studdard had het geluk om in 2003 een Grammy-nominatie te krijgen voor zijn versie van "Superstar" nadat hij Clay Aiken in seizoen 2 had verslagen. soort uit de hand gelopen. Studdard deed een paar reality-tv-shows en hij was een deelnemer aan The Biggest Loser in 2013. Zoals zoveel anderen doet hij nu shows op Broadway. Hij maakte zijn theaterdebuut in 2018 toen hij samenwerkte met zijn voormalige rivaal Clay Aiken voor een kerstshow in het Imperial Theatre.

3 Bo Bice

Bice was in felle concurrentie met Carrie Underwood, die hij uiteindelijk verloor, maar fans waren dol op de hippie-uitziende zanger vanwege zowel zijn stijl als zijn zang. Zijn cover van "Inside Your Heaven" van zijn Idol-optreden belandde in de Billboard Top 100 en zijn album The Real Thing verkocht bescheiden ruim voordat zijn label, RCA, hem liet vallen. Bice's carrière lijkt op pauze te zijn gezet, hoogstwaarschijnlijk vanwege zijn terugkerende gezondheidsproblemen. Hij moest in 2006 meerdere operaties ondergaan voor darmproblemen en hij heeft sinds 2010 geen studioalbum uitgebracht.

2 Sanjaya

Sanjaya Joseph Malakar, beter bekend als gewoon Sanjaya, werd een vroege virale hit tijdens het zesde seizoen van American Idol en was een tijdje favoriet bij fans om te winnen. Maar hij verloor op de 7e plaats. Beroemd om zijn haar en bloemrijke zang, veranderde een van zijn optredens een jong meisje in een meme toen ze zo ontroerd was door zijn optreden dat ze begon te huilen. Hij was fenomenaal populair na het verliezen van de show, hij kreeg zelfs een audiëntie bij de president van de Verenigde Staten en de gouverneur van New York. Sanjaya moest een dagbaan als barman zoeken omdat hij het grootste deel van zijn geld verloor.

1 Brian Dunkleman

Degenen die oud genoeg zijn om seizoen 1 te herinneren, weten dat Ryan Seacrest niet de enige was als de oorspronkelijke gastheer. Seacrest presenteerde American Idol samen met Dunkelman en toen de show een enorm succes werd, maar met Dunkelman afwezig in latere seizoenen, deden geruchten de ronde dat hij was ontslagen om Seacrest meer zendtijd te geven. Dunkleman verliet de show echter alleen omdat hij zich wilde concentreren op zijn acteer- en stand-upcomedycarrières. Hij gaf wel toe in een interview in 2008 met Howard Stern dat hij spijt had van de beslissing, maar kwam weer terug toen hij hoorde dat de show hem toch niet terug zou uitnodigen voor seizoen twee. Leuk weetje over Dunkleman, voor American Idol was hij in een aflevering van Friends (The One With The Ring).

Aanbevolen: