Deze Harry Potter-sterren acteren nog steeds in 2022

Inhoudsopgave:

Deze Harry Potter-sterren acteren nog steeds in 2022
Deze Harry Potter-sterren acteren nog steeds in 2022
Anonim

Harry Potter is een van de meest populaire franchises ter wereld. Begonnen als een boekenreeks van J. K. Rowling, het werd vervolgens opgepikt en aangepast om te filmen van 2001-2011. Vanwege de populariteit die het vergaarde, creëerde Universal Studios een hele attractie vol attracties, fotospots, magische souvenirs en meer. Overal zijn fans dankbaar voor de casting director die gezichten heeft gebracht bij de boekpersonages waar ze van houden.

In de jaren 2000 behoorden Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint tot de beroemdste acteurs in Hollywood. Begonnen als kinderen en opgroeiend met de serie, voelde het publiek een gevoel van verwantschap met de cast. Ook de andere opmerkelijke leden, zoals degenen die werden ingehuurd om de leraren en klasgenoten te spelen, kregen felle reacties onder fans. Hier zijn enkele van de acteurs en actrices uit de Harry Potter-films die nog steeds in Hollywood acteren.

9 Harry Melling heeft tegen het einde van het jaar 3 films uitgebracht

Harry Melling speelde de zeer ongunstige Dudley Dursley in deze filmreeks, te beginnen toen hij nog maar een jonge jongen was. Hoewel hij zich niet volledig in Hollywood stortte toen de franchise eindigde, bleef hij hier en daar acteren. Momenteel werkt Melling aan een film waarin hij Edgar Allen Poe zal belichamen, evenals een film die al is uitgebracht en een film die nog in pre-productie is.

8 Fiona Shaw is bezig met 5 titels onderweg

Tante Petunia werd gespeeld door Fiona Shaw en ze heeft sinds het einde van Harry Potter verschillende films en televisieprogramma's aan haar filmografie toegevoegd. Niet alleen heeft ze dit jaar al in afleveringen van Killing Eve geacteerd, maar ze heeft twee tv-series in postproductie, twee films in pre-productie en er is zojuist een andere film aangekondigd waarin ze de hoofdrol zal spelen.

7 Evanna Lynch heeft een kortsluiting in de postproductie

Evanna Lynch was een geliefde toevoeging aan de castlijst en trad halverwege de serie toe als Luna Leeflang. Ze nam een pauze van acteren in 2015, dat een paar jaar duurde, maar keerde terug op de set en bracht vorig jaar een korte film uit getiteld You Eat Other Animals? Haar huidige project is ook een korte, deze heet Bus Girl, die later dit jaar zal uitkomen.

6 Maggie Smith verscheen onlangs weer op onze schermen

Een van de meest talentvolle acteurs uit Harry Potter is Maggie Smith, die werd ingehuurd om professor Anderling te spelen. Ze heeft in veel producties gespeeld, maar een van haar meest opvallende was Downton Abbey, waarvan de seriefinale in 2015 werd uitgebracht. Sindsdien heeft ze maar een paar banen aangenomen, maar onlangs speelde ze in Downton Abbey: A New Era en heeft ze twee meer films in de maak.

5 Bonnie Wright zal schitteren in degenen die ronddwalen

Bonnie Wright, die speelde als de enige Weasley-zus, Ginny, is heel bewust geweest met welke banen ze na Harry Potter zou aannemen. Ze heeft alleen in films en korte films gewerkt en acteerde in vijf films en drie korte films in de loop van zes jaar. Er is momenteel een film in post-productie, genaamd They Who Wander, en Wright is gecast als hoofdrol.

4 James & Oliver Phelps hebben binnenkort een film

Misschien zijn de meest vermakelijke van de cast de Wemel-tweeling Fred en George, gespeeld door de echte tweeling James en Oliver. James heeft een film in pre-productie genaamd Brigantia, waarin hij een visser zal zijn. Omdat deze twee gewoon niet bij elkaar weg kunnen blijven, zullen ze ook samen acteren in een aankomende film met de titel Own Worst Enemy, hoewel er geen releasedatum is vastgesteld.

3 Tom Felton is bezig met verschillende films

Ieders favoriete (nou ja, bijna ieders favoriete) pestkop Draco Malfidus werd gespeeld door Tom Felton. Hij is in de jaren na Harry Potter and the Deathly Hollows druk bezig geweest met verschillende projecten. Felton speelde al in twee films die dit jaar zijn uitgebracht en heeft er nog drie in de maak. Burial wordt dit jaar uitgebracht terwijl de anderen in postproductie zijn.

2 Rupert Grint heeft momenteel 2 projecten in de maak

Sinds het afronden van de Harry Potter-franchise, is de acteur van Ron Wemel, Rupert Grint, overgestapt op voornamelijk televisieacteren. Hij heeft in veel tv-series gezeten, waaronder een hoofdrol in Servant. Op dit moment werkt hij aan rariteitenkabinet, waarvan de eerste aflevering later dit jaar zal uitkomen, evenals een film die in 2023 uitkomt.

1 Daniel Radcliff speelt nog steeds in films

Daniel Radcliffe, het titulaire personage van de franchise zelf, heeft sinds het einde van Harry Potter in tal van projecten gezeten. Van tv tot thrillers tot animatie, hij heeft het allemaal gedaan. Zijn meest recente release was de hitfilm The Lost City met Sandra Bullock en Channing Tatum, maar er komt later dit jaar een biopic uit genaamd Weird: The Al Yankovic Story waarin hij de hoofdrol zal spelen.

Aanbevolen: