Is de Jurassic World-franchise officieel uitgestorven?

Inhoudsopgave:

Is de Jurassic World-franchise officieel uitgestorven?
Is de Jurassic World-franchise officieel uitgestorven?
Anonim

Lang voordat de MCU- en Harry Potter-franchises miljarden verdienden, kwam de Jurassic Park-franchise tot leven in de bioscoop en veranderde het spel voorgoed. De franchise heeft door de jaren heen ongelooflijke bedragen verdiend, vooral toen de Jurassic World-films in beeld kwamen.

Onlangs is Jurassic World: Dominion uitgebracht, en het is niet bepaald een inspiratie voor fans om naar meer films te verlangen. Dat gezegd hebbende, zijn er vragen geweest over de toekomst van de franchise en of deze zal doorgaan.

Laten we de franchise eens nader bekijken en kijken of deze na bijna 30 jaar in de schijnwerpers eindelijk uitsterft.

'Jurassic Park' begon het allemaal

1993 was een jaar met een aantal fantastische films, en tot op de dag van vandaag kan het argument worden aangevoerd dat Jurassic Park een van de beste van het stel was. Het was een baanbrekende film van Steven Spielberg en het begon officieel met een van de meest geliefde franchises in de geschiedenis.

Gebaseerd op de gelijknamige roman, was Jurassic Park alles waar fans op hoopten. Ongelooflijk, de effecten van die film houden nog steeds stand tot op de dag van vandaag, iets dat uiterst zeldzaam is in de filmindustrie. De film werd in 1993 de meest winstgevende film aller tijden, en binnen de kortste keren waren er sequels op komst.

Er zouden nog twee Jurassic Park-films komen, en hoewel ze hun fans hebben, konden ze niet dezelfde hoogte bereiken als die eerste film. Het was een hele opgave, en hoewel die sequels tekortschoten, maken ze nog steeds deel uit van de erfenis van de franchise.

Uiteindelijk maakte een lange pauze plaats voor een nieuwe evolutie in de franchise.

'Jurassic World' heeft het spel veranderd

In 2015 was de franchise opnieuw op het grote scherm te zien met de release van Jurassic World. Dit was het vierde deel van de franchise en het was de kickstart van wat de Jurassic World-trilogie zou worden genoemd. Mensen wisten niet helemaal zeker wat ze konden verwachten, maar deze film klom op tot meer dan $ 1,6 miljard aan de kassa en luidde een nieuw tijdperk in voor de franchise.

Met Chris Pratt, Bryce Dallas Howard en Vincent D'Onofrio was Jurassic World precies wat de zomerkassa zocht. Natuurlijk, de jongens bij Marvel deden hun ding, maar oude fans waren zo opgewonden om je hun favoriete dinosaurusfranchise weer op het grote scherm te zien.

Het succes van Jurassic World is uiteindelijk de toegangspoort tot Jurassic World: Fallen Kingdom, dat drie jaar later in 2018 werd uitgebracht. De belangrijkste leden van de eerste film waren weer in actie, en Jeff Goldblum, die in het originele Jurassic Park verscheen films zat ook in de film. Hoewel het geen lovende recensies heeft gekregen, heeft het wereldwijd nog steeds meer dan $ 1 miljard verdiend.

Onlangs heeft Jurassic World: Dominion zijn weg gevonden naar de bioscoop, en het werd lauw ontvangen door critici. De film zal waarschijnlijk de grens van $ 1 miljard niet halen, en na de kritische ontvangst vragen sommigen zich af wat de toekomst van de franchise is.

Is de franchise uitgestorven?

Dus, gaat deze krachtpatser-franchise echt de weg van de dinosaurus? Op dit moment vinden veel mensen dat de franchise moet worden opgehangen, maar vooruitblikkend is er nog minstens één project van de tap, wat betekent dat er nog steeds een teken van leven is voor ieders favoriete dinosaurusfranchise.

Camp Cretaceous bevindt zich nog steeds midden in zijn run op Netflix en er is een vijfde en laatste seizoen dat in juli debuteert. Deze serie was een verademing voor de franchise en heeft fans van alle leeftijden kunnen lokken.

Dit is waar het interessant wordt. Op dit moment is er geen officieel woord over of er meer films zullen komen, maar er zijn discussies geweest om de franchise naar een nieuw tijdperk te brengen, iets dat volgens veel mensen niet zou moeten gebeuren.

Producer Frank Marshall opende zich over de toekomst van de franchise en merkte op dat hij voor ogen had dat er nog meer zouden komen.

"Ik denk dat 'Dominion's' deze trilogie gaat afronden, maar we rusten niet op onze lauweren. We gaan zitten en we gaan kijken wat de toekomst is. hebben die geweldige serie 'Camp Cretaceous' op Netflix. We willen natuurlijk goede films maken met geweldige verhalen, geweldige schrijvers en regisseurs, maar we willen zeker meer doen in de 'Jurassic'-wereld,'"hij zei.

Ongelooflijk, deze franchise heeft nog steeds het potentieel om door te gaan. Als dat zo is, dan zal het hopelijk in staat zijn om de kwaliteit van het aanbod te verhogen en de verheven hoogten te bereiken waar het ooit van genoot.

Aanbevolen: