Dit is de reis van BTS van begin tot pauze

Inhoudsopgave:

Dit is de reis van BTS van begin tot pauze
Dit is de reis van BTS van begin tot pauze
Anonim

BTS is misschien wel een van de meest prominente jongensbandgroepen met hun voetafdrukken in het zand van de tijd. De Zuid-Koreaanse boyband ging van lokaal naar het hoogtepunt van hun populariteit in recordtijd. Bang Si Hyuk, de oprichter van het voormalige Big Hit Entertainment, wilde dat de groep hiphopmuziek zou maken, maar uiteindelijk veranderde de band naar het 'idoolstijlmodel'. Met dit model nam de band zang en dans op in hun uitvoeringsroutine.

De Bangtan-jongens waren anders dan andere K-popgroepen; in tegenstelling tot anderen, channelden ze hun muziek om maatschappelijke kwalen aan te pakken, mensen te inspireren en gezondheidsbewustzijn te bevorderen. Door de taalbarrière in hun muziek te doorbreken, heeft de groep wereldwijd naar schatting negentig miljoen fans verzameld, waaronder sterren die grote fans zijn van BTS. Laten we, na het nieuws van de langdurige pauze van de groep, eens kijken naar de reis van BTS van het begin tot het mogelijke uit elkaar gaan.

8 Hoe het allemaal begon voor BTS

De boyband begon in 2010 als een kleine groep met twee leden gerekruteerd door Big Hit Entertainment. Het entertainmentbedrijf besloot een muziekgroep te starten en tekende RM als hun eerste artiest. Na hun eerste aanmelding lanceerde het bedrijf een landelijke auditie op zoek naar veelbelovende talenten om zich bij hun voorgestelde groep aan te sluiten. Na een intense zoektocht naar de nieuwe talenten, noemde het bedrijf de nieuwe groep Bangtan Sonyeondan (Bulletproof Boy Scout) of gewoon BTS.

7 Toen BTS hun eerste album debuteerde

De rekruten begonnen aan een drie jaar durende opleidingsreis om supersterren te worden; deze training omvatte dansen, mediatraining en zanglessen. In 2013 debuteerde de jongensband als een zevenkoppige K-Pop-idoolgroep. Ter gelegenheid van hun debuut brachten ze hun eerste nummer uit, No More Dreams, dat een single was van hun eerste singlealbum, 2 Cool 4 School, de single die zich richtte op het benadrukken van de druk op de gemiddelde Koreaanse tiener die slecht presteerde in de hitlijsten.

6 BTS A. R. M. Y werd geboren

Wat is BTS zonder zijn A. R. M. Y? Hoewel verschillende mensen verschillende betekenissen hebben, is de A. R. M. Y een acroniem voor "Adorable Representative M. C. For Youth." De BTS A. R. M. Y werd opgericht kort na het eerste single-album van het K-pop septet in 2013, en in 2015 groeide het fandom astronomisch tot miljoenen fans over de hele wereld. Met de astronomische groei van de fandoms zou geen andere naam passender zijn geweest, aangezien de jongensband hun fans bijna iets anders noemde dan ARMY.

5 BTS kopte hun eerste wereldwijde tournee

De periode van 2014 tot 2015 was erg bepalend voor de reis van het septet. De groep zette het werk in en ervoer een snelle groei in hun vak. In oktober 2014 begon de groep aan hun eerste wereldtournee BTS Live Trilogy Episode II: The Red Bullet, om hun School Trilogy-serie en hun eerste studioalbum, Dark & Wild, en het begin van hun Youth Trilogy-serie te promoten. De Red Bullet-tour, die elf maanden duurde over vijf continenten met naar schatting tachtigduizend aanwezigen, was een indicatie van de mooie toekomst van BTS.

4 BTS komt op Billboard

In 2015 debuteerde 's werelds beste K-popgroep op de 171e plek in Billboard 200 met hun vierde EP, The Most Beautiful Moment In Life, Part 2. Het septet dat geen tekenen van vertraging vertoonde, ging verder met bezetten de 28e plek met hun tweede studioalbum Wings en de 7e plek met hun EP Love Yourself: Her op Billboard 200. Al snel maakten hun topnummers vermeldingen op de Billboard Hot 100, met vijf van die nummers die op de nummer één stonden.

3 BTS zijn recordhouders

De BTS maakte wereldwijd furore met hun muziek, en historische record-/brekende prestaties kwamen met deze golven. In hun negen jaar durende reis als groep heeft de band 23 Guinness World Records gebroken en hun plaats in de Guinness World Records Hall of Fame verstevigd.

Na hun live televisieoptreden in Los Angeles behaalde het septet een wereldrecord voor de meeste Twitter-engagementen voor een muziekgroep. BTS heeft ook het record voor de meest bekeken YouTube-video in vierentwintig uur, de eerste K-popband die debuteerde op nummer één op Billboard en de meest gestreamde groep op Spotify, naast vele anderen.

2 BTS krijgt tweemaal het dubbele platinacertificaat

Toen de Koreaanse boyband een miljoen verkopen behaalde met hun vijfde EP, Love Yourself: Her, een miljoen verkopen, dachten velen dat ze hun hoogtepunt hadden bereikt, maar dat was het begin. In januari 2021 behaalde het septet hun eerste dubbel-platinacertificaat in de VS met hun single Dynamite. In september van hetzelfde jaar werd hun single Butter in één klap dubbel platina gecertificeerd, waarmee het het tweede dubbel platina-certificaat van de groep werd en hun meest gecertificeerde single in de VS.

1 Gaat BTS uit elkaar?

De Zuid-Koreaanse jongensband kondigde een breuk met de groep aan, slechts een jaar voordat de tienjarige grens werd bereikt. In hun jaarlijkse FESTA om hun debuutverjaardag te vieren, onthulde het septet dat ze een langere pauze zouden ingaan om zich op hun solocarrières te concentreren. Terwijl fans in de war zijn over de aankondiging, sprak een vertegenwoordiger van de band met E! Nieuws om de situatie te verduidelijken; hij zei: "Voor alle duidelijkheid, ze hebben geen pauze, maar zullen op dit moment de tijd nemen om enkele soloprojecten te verkennen en actief te blijven in verschillende formaten."

Aanbevolen: