Love Island: de grootste controverses veroorzaakt door voormalige deelnemers

Inhoudsopgave:

Love Island: de grootste controverses veroorzaakt door voormalige deelnemers
Love Island: de grootste controverses veroorzaakt door voormalige deelnemers
Anonim

Veel voormalige Love Island-deelnemers volgen een pad naar groot succes en roem nadat ze de show hebben verlaten. Dankzij de serie hebben sommigen hun zielsverwant in de villa gevonden, terwijl anderen geweldige carrièremogelijkheden hebben gevonden. Wat er ook gebeurt, het is veilig om te zeggen dat Love Island echt het leven van veel van zijn deelnemers verandert.

Van het winnen van de financiële jackpot tot het krijgen van baby's met hun Love Island-partners, verschillende eilandbewoners van de afgelopen jaren begonnen hun reis naar succes en roem na hun vertrek uit de villa. Sommige eilandbewoners uit het verleden hebben echter te maken gehad met aanzienlijke publieke reacties vanwege enkele van hun meer twijfelachtige keuzes. Dus laten we eens kijken naar enkele van de grootste controverses veroorzaakt door vroegere eilandbewoners.

7 Molly Mae Hague's 24 Hours

Als eerste binnenkomen hebben we een recente controverse veroorzaakt door Love Island 2019 runner-up Molly Mae Hague. Tijdens een interview met The Diary Of CEO kwam Den Haag onder vuur te liggen na een aantal behoorlijk toondove opmerkingen over arbeidsethos. Na het benadrukken van het harde werk dat de influencer had ondergaan om haar nieuwe titel van creatief directeur voor modemerk Pretty Little Thing te ontvangen, gaf Hague commentaar op haar ongelooflijke werkethiek en suggereerde dat iedereen hetzelfde succes zou vinden als ze maar hard genoeg werkten. Ze noemde specifiek dat iedereen dezelfde 24 uur in een dag heeft en dat die uren moeten worden gebruikt om in het werk te steken. De ster kreeg hiervoor veel kritiek omdat ze haar privileges en het feit dat ondanks "dezelfde 24 uur in een dag", velen over de hele wereld niet zo fortuinlijk hebben of dezelfde kansen hebben om die te kunnen gebruiken. uren om hun dromen te verwezenlijken.

6 Cyberpesten van Brad McClelland

Een andere recente controverse veroorzaakt door een voormalige Love Island-deelnemer waren de hatelijke opmerkingen van Brad McClelland jegens mede-eilandbewoner Rachel Finni. Tijdens een recente Instagram-live maakten McClelland en collega's, Jake Cornish, Tyler Cruickshank en Aaron Francis de spot met Finni's uiterlijk. Op een bepaald moment begon McClelland alle bombshells op te sommen die tijdens hun seizoen waren verschenen, voordat hij een bijzonder hatelijke opmerking las waarin stond: "Rachel, alweer GEEN bom." De rest van de jongens lachte daarna mee met McClelland. Na de controverse bood elk lid dat deelnam aan de live-uitzending een openbare verontschuldiging aan Finni, die de 29-jarige publiekelijk ontkende.

5 Faye Winter's Hurricane Row

De volgende controverse op de lijst vond plaats in de Love Island-villa tijdens het zevende seizoen. Na de dramatische Casa Amor-periode kregen de deelnemers sappige video's van elkaar van de weken ervoor te zien. Na wat was bestempeld als 'filmavond', explodeerde Faye Winter bij haar partner Teddy Soares nadat ze een clip had gezien waarin hij zijn seksuele aantrekking tot Clarisse Juliettè toegaf. De ongemakkelijke tirade ging bijna de hele aflevering door terwijl Winter verbaal geweld door de villa naar Soares en zelfs andere deelnemers slingerde. Het moment werd snel viraal en kreeg veel kritiek toen de show bijna 25.000 Ofcom-klachten ontving.

4 Scott Thomas's aanvalszaak

Vervolgens hebben we de aanvalszaak van 2016 deelnemer Scott Thomas. In 2016, tijdens het tweede seizoen van de serie, werden fans verliefd op de nummer twee Thomas en ex-partner Kady McDermott. Ondanks dat ze derde werden in de show, lijkt het alsof hun relatie niet het sprookje was dat het paar ooit dacht dat het was. Enkele maanden nadat ze de villa hadden verlaten, onderging het paar een gewelddadige breuk waarbij Thomas McDermott zou hebben aangevallen na een dronken ruzie.

Volgens The Sun sprak een woordvoerder van de politie van Greater Manchester over het incident en verklaarde: Kort na 04:35 uur op zaterdag 24 juni 2017 werd de politie gebeld met meldingen van een huiselijk incident op een adres in Stockport. Agenten gingen ter plaatse en arresteerden een 28-jarige man op verdenking van mishandeling. Hij werd later zonder aanklacht vrijgelaten en er zal geen verdere actie worden ondernomen.”

3 Lucie Donlan's microagressies

Daarna hebben we nog een controverse die plaatsvond in de Love Island-villa. In tegenstelling tot de andere uitgezonden controverses, deed deze situatie zich echter buiten de camera's voor. In 2019 stonden twee deelnemers op gespannen voet toen Lucie Donlan Yewande Biala beschuldigde van pesten tijdens hun verblijf in de villa. Biala reageerde snel op de beweringen en verklaarde dat Donlan eigenlijk degene was geweest die ongepast jegens haar had gehandeld en zelfs de racistische hernoeming van Donlan benadrukte, omdat ze consequent weigerde Biala's naam correct te erkennen en uit te spreken. Op het hoogtepunt van de gevolgen uploadde Biala een Twitter-verklaring waarin ze haar geschiedenis met dat soort micro-agressies uiteenzette en richtte ze zich rechtstreeks tot Donlan toen ze de waarheid achter wat er was gebeurd schetste.

Biala schreef: "Ik heb haar meerdere keren gecorrigeerd, ik vond het niet erg, want je gaat het goed doen. Er was een moment net voor een uitdaging. Dit was na 3 weken. Ze sprak mijn naam verkeerd uit, ik corrigeerde haar opnieuw en haar antwoord was 'ja, wat je ook weet wat ik bedoel'. Ik herinner me dat een van de producenten haar armen om me heen sloeg."

2 De seksistische opmerkingen van Jonny Mitchell

Deze volgende controverse is misschien ontstaan in de Love Island-villa, maar dook later weer op na enkele vrij twijfelachtige opmerkingen. In 2017, tijdens het derde seizoen van Love Island, zagen kijkers Camilla Thurlow tot tranen toe in tranen uitbarsten na een gesprek met haar toenmalige partner Jonny Mitchell. De tranen van de 32-jarige werden veroorzaakt door Mitchells antifeministische opmerkingen waarin hij zijn overtuiging benadrukte dat de feministische beweging het mannelijke geslacht onderdrukt. Mitchell werd door kijkers als seksistisch gebrandmerkt. De controverse ging later verder toen Mitchell opnieuw onder vuur kwam te liggen vanwege zijn antifeministische opvattingen tijdens zijn optreden in Celebrity Big Brother uit 2018.

1 Adam Collard's Gaslighting

En tot slot hebben we nog een andere controverse vanuit de Love Island-villa. In 2018 waren kijkers geschokt en ontzet toen ze getuige waren van de 26-jarige Adam Collard-gaslamp Rosie Williams nadat hij haar had gedumpt voor mede-eilandbewoner Zara McDermott. Na het moeilijk te bekijken moment kreeg Collard niet alleen veel kritiek, maar kwam de show als geheel onder vuur te liggen vanwege het profiteren en normaliseren van "emotionele mishandeling".

Aanbevolen: