Hoe liefde op het spectrum misvattingen over autisme bestrijdt

Inhoudsopgave:

Hoe liefde op het spectrum misvattingen over autisme bestrijdt
Hoe liefde op het spectrum misvattingen over autisme bestrijdt
Anonim

Netflix bracht onlangs Love On The Spectrum uit, dat snel werd gevolgd door Love On The Spectrum: U. S. Beide shows waren succesvolle hits die fans geobsedeerd maakten door de cast. Met het enorme succes van de realityshow wist co-creator, producer en regisseur Cian O'Clery dat het belangrijk was om de serie te blijven uitbreiden.

Het bestrijden van misvattingen over autisme en het bereiken van een breed publiek stonden voorop bij de productie van Love On The Spectrum. Het productieteam speelde een belangrijke rol bij het troosten van de castleden die ernstige angstgevoelens hadden over daten, en ook kwetsbaar waren voor de wereld om naar te kijken. Met een ondersteunend team en stereotypen om te doorbreken, zorgde de vertederende aard van Love On The Spectrum voor succes.

8 Pronken met de echte datingwereld

Met alle stereotypen rond mensen op het spectrum, is Love On The Spectrum een verfrissende blik op alle overeenkomsten tussen de datingwereld voor mensen met autisme en mensen zonder autisme. Een manier waarop de show stereotypen doorbreekt, is door mensen met autisme rechtstreeks in de datingwereld te laten zien. In plaats van te proberen de kijkers te informeren met andere bronnen, helpt het om kijkers een direct inzicht te geven in hoe daten eruitziet voor mensen in het spectrum, de misvattingen langzaam te doorbreken.

7 De rechttoe rechtaan houding van de castleden

In een wereld vol ghosting heeft Love On The Spectrum een cast vol brutaal eerlijke mensen die op zoek zijn naar liefde. Geen enkele aflevering heeft laten zien dat iemand een date spookt of hen leidt. In plaats daarvan hebben mensen in de show een directe houding en zijn ze eerlijk tegen de andere persoon als ze niet langer geïnteresseerd zijn. Zelfs tijdens dates hebben sommige castleden besloten om de date te verkorten omdat ze niet geïnteresseerd waren om te blijven hangen.

6 Het wederzijds respect tussen de koppels

Een aspect van daten dat normaal en standaard zou moeten zijn, is wederzijds respect hebben voor de andere persoon. Gelukkig voor de mensen in deze show, zijn ze zich altijd bewust van de grenzen van hun date en begrijpen ze hoe het is om dat niet te respecteren. Veel castleden brengen bloemen mee en vragen altijd om toestemming, of dat nu is voordat ze elkaars hand vasthouden of een knuffel geven. Dit aspect van de show is zeker iets waar neurotypische mensen van kunnen leren.

5 De unieke hobby's en interesses van castleden

Een ander interessant onderdeel van Love On The Spectrum is het feit dat mensen in het spectrum doorgaans zeer sterke interesses en hobby's hebben waar ze graag over praten. Bij het introduceren van nieuwe castleden noemt de host twee dingen die de castleden leuk vinden en twee dingen die ze niet leuk vinden.

4 De manier waarop de samenleving tegen autisme aankijkt veranderen

Het doorbreken van maatschappelijke stereotypen en laten zien dat mensen met autisme niet zo anders zijn dan de rest van de samenleving, was een groot thema voor Love On The Spectrum. Veel te veel mensen geloven dat mensen met een handicap geen liefde kunnen of willen vinden. Love On The Spectrum laat zien dat, hoewel het misschien een beetje meer ontmoedigend en zenuwslopend is, veel mensen in het spectrum nog steeds liefde willen vinden. Jodi Rodgers, de datingspecialist die in de show te zien is, helpt de castleden zich voor te bereiden op hun dates en helpt hen en de kijkers te laten zien dat daten echt niet zo anders is voor mensen in het spectrum.

3 Iedereen heeft iemand die bij ze past

Love On The Spectrum is niet alleen een innemende show die mensen in het spectrum de kans geeft om liefde te vinden, maar het laat ook zien dat iedereen die perfecte persoon voor zich heeft. Seizoen 2 van Love On The Spectrum laat zien dat Jimmy en Sharnae, een stel dat voor de show samen was, gaan trouwen. Wanneer angst het tijdens het filmen overneemt, zijn ze elkaars troost en veilige plek.

Seksualiteit is een ander enorm element van de show. Het is een algemeen stereotype dat mensen in het spectrum altijd hetero zijn, maar de serie bevat meerdere castleden die deel uitmaken van de LGTBQ+-gemeenschap.

2 De makers en producenten zijn geïnvesteerd in het helpen van de cast om liefde te vinden

Veel reality-tv-series en datingshows zijn gericht op het drama van de ervaring. Het is voor de kijkers vrij duidelijk dat de productieploeg van Love On The Spectrum oprecht hoopt op romantiek voor de castleden. Producer en regisseur van Love On The Spectrum, Cian O'Clery, is in de hele serie te horen en geeft troost aan de castleden die bang zijn om op tv te komen en de gedachte aan daten in het algemeen.

1 'Love On The Spectrum' toont een meer realistische datingwereld

In tegenstelling tot shows als The Bachelor-franchise en Love Is Blind, nam Love On The Spectrum een meer realistische benadering van de datingwereld aan. De leden van de cast gingen regelmatig op date met mensen die op hen leken, in een omgeving die voor hen beiden veilig en comfortabel aanvoelde. In plaats van zich te concentreren op de schokfactor, gaf Love On The Spectrum een vertederend inzicht in hoe een realistische datingwereld eruit ziet voor degenen op het spectrum.

Aanbevolen: