Wat JWOWW heeft onthuld over de diagnose autisme van haar zoon

Inhoudsopgave:

Wat JWOWW heeft onthuld over de diagnose autisme van haar zoon
Wat JWOWW heeft onthuld over de diagnose autisme van haar zoon
Anonim

Er zijn zeker dingen veranderd voor Jenni "JWOWW" Farley sinds haar 'Jersey Shore'-dagen. Hoewel ze nog steeds bevriend is met haar BFF uit de serie, Nicole "Snooki" Polizzi, gaan de twee tegenwoordig met hun kinderen op speelafspraakjes in plaats van te feesten aan de kust.

Maar hoewel het leven voor Jenni de afgelopen jaren behoorlijk rooskleurig was, liep haar familie tegen een soort wegversperring aan toen haar zoon Greyson Valor Mathews leek te worstelen met zijn spraak. Jenni en haar toenmalige echtgenoot (en Greyson's vader) Roger Mathews zetten zich in om hun zoon te helpen, en Jenni is transparant geweest over hun reis.

Wie is haar zoon Greyson Valor Mathews, en wat heeft ze verteld over zijn reis met autisme?

Hoeveel kinderen heeft JWOWW?

Greyson Valor Mathews is het tweede kind van Jenni Farley; haar oudste kind is dochter Meilani Alexandra Mathews. Terwijl Meilani adorably BFF's is met Snooki's dochter Giovanna. Maar tussen de twee meisjes (en Snooki's oudere zoon Lorenzo en jongere tot Angelo) is de zoon van JWOWW.

Greyson Valor Mathews werd geboren in mei 2016, en hoewel zijn ouders in 2018 uit elkaar gingen, vormden ze een verenigd front als het ging om het omgaan met onverwachte ontwikkelingsproblemen met hun zoon.

Heeft Greyson Valor Mathews autisme?

In 2018, toen Greyson Valor Mathews ongeveer twee jaar oud was, legde Jenni eerder uit, merkten zij en haar toenmalige echtgenoot op dat hun zoon een gebrek aan spraakontwikkeling had. Hij sprak niet, beantwoordde zijn naam niet en had problemen met andere ontwikkelingsmijlpalen.

Jenni verklaarde bijvoorbeeld dat Greyson op dat moment absoluut geen talenkennis had en dat ze gebarentaal had geleerd om het voor Greyson gemakkelijker te maken om te communiceren.

En in korte tijd zochten Jenni en Roger steun voor hun zoon en kregen toen de diagnose autisme.

Jenni Farley koos ABA-therapie voor Greyson

In een update die ze bijna een jaar na Greysons autismediagnose deelde, legde Jenni uit dat hij aanzienlijke vooruitgang had geboekt op alle ontwikkelingsgebieden. Ze merkte op dat Greyson een jaar eerder niet "in staat was om letterlijk 30 seconden te zitten", maar dat hij tegen de tijd dat hij drie werd, kon tellen, zeg maar het ABC, en meer.

Farley schreef de vooruitgang van Greyson toe aan een team van therapeuten dat toegepaste gedragsanalyse-therapie (ABA) biedt. Ze merkte zelfs op dat hij een paar keer per week begon met twee tot drie uur, maar ook logopedie en ergotherapie kreeg in een plaatselijk ziekenhuis.

Maar toen, legde Jenni uit, kreeg hij 30 uur ABA-therapie per week, inclusief een paar uur terwijl hij op de kleuterschool zat voor extra ondersteuning. Hoewel Jenni door de toename van de steun moest vechten met haar verzekeringsmaatschappij om Greyson de diensten te geven die hij nodig had, merkte Jenni op, dat ze snel op weg waren naar vooruitgang.

Hoe gaat het nu met Greyson Valor Mathews?

Jenni deelde Greysons grootste update in 2019, toen hij zijn spraakvaardigheden behoorlijk indrukwekkend had ontwikkeld. Jenni deelde geen details over wat zijn huidige therapie inhield, of wat de plannen van de familie waren voor zijn voortdurende steun thuis.

Maar medio 2021 deelde Jenni nog een update via YouTube; op dat moment was Greyson vijf jaar oud. Haar video promootte grotendeels een speeltuin die Jenni onlangs bij haar thuis heeft opgezet, maar ze gaf ook een update over de voortgang van Greyson.

JWOWW merkte op dat Greyson nog steeds een aantal gedragingen had waaraan ze wilden werken, zoals 'repetitieve eigenschappen' en 'OCD', maar dat hij op gelijke voet stond met zijn leeftijdsgenoten. Zijn spraakvermogen was ook veel toegenomen, zoals blijkt uit Farley's videoverslag van hem met zijn therapeut, hoewel Greysons moeder niet specificeerde hoeveel therapie hij op dat moment kreeg.

Fans waren opgetogen om de vooruitgang van Greyson in de loop van de tijd te zien, hoewel één ding dat Jenni niet specifiek zei, is dat zijn vooruitgang niet precies kan worden vergeleken met die van andere kinderen.

Hoewel Greyson nu op gelijke voet staat met zijn leeftijdsgenoten, is er hard gewerkt om zijn ontwikkelingsproblemen aan te pakken, en helaas zullen niet alle andere kinderen met een vergelijkbare diagnose dezelfde vooruitgang boeken.

Maar voor Jenni en haar zoon lijkt ABA-therapie goed te passen, ook al is het niet voor iedereen de ideale oplossing, en het hielp Greyson om zijn spraak- en andere vaardigheden te ontwikkelen. Haar updates zijn tegenwoordig steeds minder, maar dat komt waarschijnlijk omdat Jenni's zoon het goed doet. Ze deelt zijn kunstwerken vaak met haar volgers en vertelt hoe haar twee kinderen van elkaar houden, ook al hebben ze tegenwoordig veel ruzie tussen broers en zussen.

Aanbevolen: