Waarom Harrison Ford een hekel had aan Blade Runner

Inhoudsopgave:

Waarom Harrison Ford een hekel had aan Blade Runner
Waarom Harrison Ford een hekel had aan Blade Runner
Anonim

Alle projecten, hoe succesvol ook, hebben haters, en soms zijn het de artiesten of filmmakers zelf die zich uitspreken tegen een project. Sommige acteurs haten hun personages, sommigen haten specifieke seizoenen van hun shows en anderen haten de franchise die ze hebben gevormd. Het is niet zo gebruikelijk om te zien, maar sterren die hun haat voor iets uiten, is altijd interessant.

Harrison Ford schuwde het nooit om zijn mening over zijn projecten te geven, en jaren geleden had hij fans die de wenkbrauwen fronsten toen hij vertelde waarom hij een hekel heeft aan Blade Runner, een van de beste films waarin hij ooit heeft gespeeld.

Laten we eens kijken waarom Harrison Ford een hekel had aan de klassieker.

Harrison Ford speelde in 'Blade Runner'

1982's Blade Runner wordt lange tijd beschouwd als een meesterwerk en een project dat het filmmaken naar een nieuw tijdperk heeft geholpen. Het is een geweldige aanpassing die door de jaren heen legio fans heeft verdiend, en op dit moment is het kijken naar de film praktisch een recht van doorgang.

Met Harrison Ford, Rutger Hauer en Sean Young in de hoofdrol, is Blade Runner een futuristische ravage met een fantastisch plot en uitstekende personages. De nalatenschap van de film wordt nog versterkt door de ongelooflijke geleefde wereld die Ridley Scott tot leven heeft gebracht toen hij als regisseur werkte.

Nu zou je kunnen denken dat ik een film heb beschreven die de kassa domineerde, maar je zou het mis hebben. Ongelooflijk, Blade Runner was geen grote hit toen het werd uitgebracht, maar dat weerhield het er niet van om als klassieker te worden aangekondigd.

In 1993 werd de film op indrukwekkende wijze geselecteerd voor conservering door de Library of Congress.

Meer dan 30 jaar na de release kreeg de film eindelijk een vervolg.

Hij hernam zijn rol in 'Blade Runner 2049'

In 2017 kwam Blade Runner 2049 in de bioscoop en fans van het origineel konden hun opwinding nauwelijks bedwingen. Het was zo lang geleden sinds de eerste film, maar dankzij Denis Villeneuve als regisseur wisten fans dat deze film enorm veel potentieel had.

In een interview werd Ford gevraagd of Villeneuve de deprimerende wereld overnam die Ridley Scott in het origineel tot leven hielp brengen.

"O, maar hoe deprimerend het ook is, het vormt een omgeving voor vragen over onze cultuur. Wat het betekent om mens te zijn. Wetenschap, de toekomst, het milieu, allerlei vragen en de antwoorden waarop betrek ons emotioneel. Ook is er een onverzettelijkheid van de menselijke geest die deel uitmaakt van het vertellen van deze verhalen. Dat wordt hier heel sterk gevoeld, "zei Ford.

Blade Runner 2049 was geen groot succes aan de kassa, maar tot op de dag van vandaag wordt het beschouwd als een van de beste sequels aller tijden. Deze film heeft alles wat iemand zou willen in een geweldige film, en het is een film die fans van elk genre de tijd zouden moeten nemen om te kijken.

Nu zijn fans misschien dol op de Blade Runner-franchise, vooral de eerste film, maar jaren geleden maakte Ford bekend dat hij er niet veel om gaf. Dit maakte zijn terugkeer bijzonder bijzonder voor Blade Runner 2049.

Waarom hij de eerste film haatte

Dus, waarom haatte Harrison Ford Blade Runner zo? Nou, een belangrijke reden was het voice-overwerk dat hij ervoor moest doen.

Ford zei dat hij "het destijds hevig bestreed", en dat hij de voice-over moest doen in "vijf of zes verschillende vormen, die allemaal te wensen overlieten."

Dat gezegd hebbende, hij vond de film als geheel niet leuk.

"Ik vond de film op de een of andere manier niet leuk, met of zonder. Ik speelde een detective die niets op te sporen had. In termen van hoe ik met het materiaal omging, vond ik het erg moeilijk. Er waren dingen die echt gek waren, "zei hij.

Zijn mening leek echter in de loop van de tijd te veranderen.

Bij het promoten van Blade Runner 2049 sprak Ford over het origineel en verklaarde dat het zijn tijd ver vooruit was.

"Ja, want de eerste was zijn tijd ver vooruit, en nu is het tijd voor deze. De kwestie van de onmiddellijke acceptatie bleek geen probleem te zijn, want op de lange termijn kreeg het een enorme aanhang en had een geweldige impact op een generatie filmmakers en visuele verhalenvertellers, "zei hij.

Hindsight speelde hier een rol, dat weten we zeker, maar het is nog steeds geweldig om te horen dat Ford kon zien dat Blade Runner een film was die een enorme impact had op het maken van films. Het is geen perfecte film, maar wel een verdomd goede.

Harrison Ford zal zichzelf misschien nooit als een grote fan van die eerste film beschouwen, maar de erfenis ervan zal nog jaren voortleven.

Aanbevolen: