Wat is er met Austin Mahone gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Austin Mahone gebeurd?
Wat is er met Austin Mahone gebeurd?
Anonim

Er was eens in de jaren 2010 dat Austin Mahone werd genoemd als het volgende grote ding in de muziek. Afkomstig uit San Antonio, Texas, begon de nu 26-jarige zanger zijn carrière door in 2010 zijn verschillende vertolkingen van populaire liedjes op YouTube te plaatsen, waaronder Justin Bieber's " Maretak", die zijn naam naar het sterrendom katapulteerde. Toch delen Austin Mahone en Bieber griezelige overeenkomsten in muziekstijl, modekeuze en stembereik, waardoor de vergelijking onvermijdelijk wordt.

"Ze zien een jong kind dat zingt en danst en ze zeggen: 'O nog een Justin Bieber.' Zoals, je weet het niet eens. Je kent mij niet. Je kent mijn muziek niet. Je maakt alleen maar aannames, "vertelde Mahone aan ABC News en noemde de vergelijking met Biebs een "onaangenaam" iets om te zeggen.

Fast-forward naar 2022, en Austin Mahone is bijna nergens te bekennen - althans in de muziekindustrie. Hij kreeg ruzie met zijn label vanwege een slechte verkoop van zijn album en moest zijn carrière ergens anders als zelfstandig muzikant hervatten. Dit is wat er mis ging met de carrière van Austin Mahone en wat de toekomst biedt voor de "voormalige" rijzende ster.

8 Austin Mahone's muziek

Austin Mahone heeft door de jaren heen wel een paar succesvolle singles uitgebracht. Zijn debuutsingle, "Say Something", is een goud-gecertificeerde tienerpophit van zijn tijd. Sterker nog, hij kreeg waanzinnige speelfilms van enkele van de topartiesten, waaronder Flo Rida in "Say You're Just a Friend", Pitbull in "Mmm Yeah" en zijn remix van Modjo's "Lady", 50 Cent & Abraham Mateo in " Háblame Bajito, "en meer.

Helaas was geen van deze singles goed genoeg om de verwachting voor Mahone's major-label debuutalbum op te bouwen. Hij bracht door de jaren heen meestal extended plays (EP's) uit bij het imprint, en dat was zorgelijk voor labelmanagers. Zijn tweede EP, The Secret, miste het verkoopcijfer ondanks zijn debuut in de top 5 van de Billboard 200 met slechts 46.000 exemplaren in de eerste week.

7 Waarom Austin Mahone wordt vergeleken met Justin Bieber

Austin Mahone's carrière begon op dezelfde manier als die van Justin Bieber, waardoor de onvermijdelijke vergelijking werd gemaakt. Helaas heeft deze vergelijking Mahone's carrière een beetje om zeep geholpen voordat het zelfs maar van de grond kwam, want wie heeft er tenslotte nog een Justin Bieber nodig als we er al een hebben?

Er zijn tal van andere artiesten geweest die de volgende JB werden genoemd, van Shawn Mendes tot Cody Simpson en Greyson Chance, maar ze boden allemaal meer originaliteit dan Mahone's muzikale benadering, ondanks dat ze Fifth Harmony en Mendes hadden opening voor zijn tour.

6 Austin Mahone's enige volledige album was exclusief voor de Japanse markt

Tot dit schrijven was het enige volledige studioalbum dat Austin Mahone ooit uitbracht Dirty Work: The Album in 2017, en het was alleen op de Japanse markt via Universal Music Japan. Het album bevat de titelsingle en gastvocalen van Juicy J, Pitbull, Bobby Biscayne, 2 Chainz en Hardwell's productie.

Het was een afwijking van gezinsvriendelijke tekstuele inhoud op The Secret, waarin hij zegt: "Het was absoluut een beetje moeilijk om op dit punt te komen, gewoon omdat ik mijn geluid wilde vinden en groeien als een artiest." Verder heeft Austin Mahone twee mixtapes en drie EP's uitgebracht.

5 Waarom het label van Austin Mahone hem liet vallen

Na de tegenvallende verkoop van The Secret, onthulde Avery Lipman, een executive van Austin Mahone's platenlabel Republic Records, hoe teleurgesteld de labelmanagers waren over de hoge verwachtingen."De jongen kan elk winkelcentrum in Amerika sluiten, maar we hebben moeite om een zinvolle hoeveelheid platen te verkopen", sprak hij tijdens een muziekseminar in New York, zoals opgemerkt door Pop Dust, eraan toevoegend: "Het klinkt goed, ziet er goed uit; gaat midden in het onkruid."

4 Was Austin Mahone meer gericht op modelleren?

Ondanks dat zijn muziekcarrière niet van de grond kwam zoals hij had gewild, leken Austin Mahones charismatische uiterlijk en charmante persoonlijkheid hem een plaats in te nemen in modellenwerk en fotografie. In een interview met Paper Magazine onthulde hij dat hij liep voor de herfstshow van Phillip Plein dankzij zijn serieus cameraklare cherubische functies.

"Ik heb net een paar dagen geleden een video gemaakt, begon om 19.00 uur en schoot helemaal tot zes uur in de ochtend, ging rechtstreeks van de set naar het vliegveld en kwam hier naar New York", vertelde hij over zijn drukke dagritme. "Dat is het leven van een rockster daar."

3 Austin Mahone werd een indieartiest

Na te zijn afgezet door zijn label, tekende Austin Mahone een kortstondige labeldeal met APG, wat niet helemaal lukte, en waagde het zich als soloartiest. Hij brengt zijn muziek uit op zijn SoundCloud-pagina, met de nieuwste EP, Magic City, die in 2021 wordt uitgebracht. Dit verhaal heeft echter een goed einde, aangezien Mahone in 2020 het bezit van zijn meester terugkreeg dankzij betrokkenheid van Pitbull. Door de meesters te bezitten, kon Mahone binnen het eerste jaar minstens $ 1 miljoen terugkrijgen en nog veel meer.

“Pit kijkt gewoon altijd uit, man,” vertelde Mahone aan Billboard. “Ik ben gewoon dankbaar dat hij zo veel in mij gelooft om een miljoen op mij te zetten. Ik denk dat hij wist dat het heel snel terug zou komen, dus het was geen, maar ik kan hem niet genoeg bedanken - ik zal hem oprecht bedanken tot de dag dat ik sterf.”

2 Austin Mahone sluit zich aan bij OnlyFans

In 2020 maakte Austin Mahone een twijfelachtige carrièrestap toen hij begon op te warmen voor OnlyFans, en het duurde niet lang voordat hij een aantal bizarre verzoeken begon te krijgen. Music Mundial brak het nieuws dat de zanger een jaar na zijn toetreding tot het platform een video van 10 minuten van hem in zijn eentje veilde, met als hoogste aantal $ 9.000.

1 Wat volgt er voor Austin Mahone?

Dus, wat is de toekomst voor de zanger? Ondanks dat hij niet de meest soepele carrière heeft, v alt niet te ontkennen dat de "11:11" -zanger zeker wat rauw talent heeft dat nog steeds moet worden gekoesterd. Zijn laatste single, "Why Don't We", werd uitgebracht in 2019 en hij maakt zich op voor een nieuw album.

Aanbevolen: