Austin Butler deed dit om te transformeren in Elvis Presley

Inhoudsopgave:

Austin Butler deed dit om te transformeren in Elvis Presley
Austin Butler deed dit om te transformeren in Elvis Presley
Anonim

Mark Anthony "Baz" Luhrmann's Elvis belooft een van de meest sensationele muziekdrama's van 2022 te worden. Gezien het ongelooflijke en enigszins controversiële verhaal van Elvis Presley, het geïnspireerde filmmaken van Luhrmann en de eindeloze reeks oogverblindende muzikale nummers om uit te kiezen, er is een kleine kans op een saai moment. Dat gezegd hebbende, moet het geven van een geweldige en, nog belangrijker, openhartige interpretatie van het leven van een van de meest fenomenale culturele iconen aller tijden een zware last zijn geweest voor Luhrmann en zijn productieteam.

Luhrmann koos ervoor om deze astronomische last te delen met voormalig Nickelodeon-ster Austin Butler en gaf de jonge acteur de enorme taak om de onnavolgbare Rock 'N' Roll-legende te belichamen. Gelukkig nam Butler de zware taak op zich met ongekwalificeerd enthousiasme en vastberadenheid, waardoor critici uiteindelijk versteld stonden met een geweldige weergave van het muzikale idool. Hier is hoe Butler erin slaagde zichzelf te transformeren in een versie van Elvis die bijna niet te onderscheiden is van het echte werk.

8 Hoe Austin Butler zich voelde toen hij de Elvis-rol op zich nam

Elvis vertolken in het muzikale drama van Baz Luhrmann was een monumentale carrièreswitch voor Austin Butler. Het is niet verwonderlijk dat de 30-jarige acteur ongelooflijk nerveus was om de rol op zich te nemen.

Butler becommentarieerde zijn angsten in een recent interview met ET en zei: Elvis is zo geliefd en zo iconisch, je voelt je verantwoordelijkheid als je een mens speelt die echt heeft geleefd, maar met hem is het een gewicht, zoals ik nooit heb gevoeld voordat. En er is een verantwoordelijkheid voor zijn familie, en ook om zijn verhaal in context te plaatsen.”

7 Hoe lang heeft Austin Butler Elvis bestudeerd?

Austin Butler's transformatie tot de koning van Rock 'N' Roll vergde een enorme voorbereiding. In zijn interview met ET onthulde Butler dat hij twee jaar van zijn leven heeft gewijd aan de voorbereiding op de iconische rol.

Volgens Butler heeft de voorbereiding van twee jaar veel geholpen. Dus tegen de tijd dat ik op de set kwam, was ik vrij duidelijk over wat ik aan het doen was.”

6 Hoe leerde Austin Butler te bewegen zoals Elvis?

Elvis Presley staat bekend om zijn provocerende bewegingen en sensationele speelstijl. Om de iconische stijl van Presley te evenaren, werkte Butler "vooraf aan het filmen met bewegingscoach Polly Bennett en daarna de hele opname."

Volgens Butler hielp het werken met een bewegingscoach hem "niet alleen om te bewegen zoals [Elvis] deed, maar om te begrijpen wat een persoon beweegt op de manier waarop ze doen."

5 Austin Butler bracht tijd door met Priscilla Presley

Austin Butler vroeg ook om input van Elvis' ex-vrouw, Priscilla Presley, om een nauwkeurig beeld te krijgen van de Rock 'N' Roll-legende.

De Once Upon a Time in Hollywood-acteur onthulde onlangs aan ET: "Ik ontmoette [Priscilla] voordat we begonnen met filmen. Toen ik haar zag nadat ze de film had gezien, was het zo ontroerend voor mij… Ik was zo nerveus toen ze de film ging kijken, omdat ze hem beter kent dan wie dan ook.'

4 Austin Butler luisterde naar de volledige catalogus van Elvis Presley

Naast bewegen als Elvis, moest Austin Butler ook leren zingen als de iconische Rock N Roll-legende. Butler onthulde aan The Social TV dat het de eerste stap was om in Presley's volledige muziekcatalogus te duiken om deze monumentale taak te volbrengen.

Butler nam ook de tijd om te luisteren "naar de manier waarop [Elvis] zijn stem gebruikte tijdens het zingen" en merkte op hoe zijn geluid in de loop van de tijd evolueerde.

3 Austin Butler geobsedeerd door zingen als Elvis

Austin Butler schonk zichzelf ook de bijna onmogelijke taak om Presleys kenmerkende zangstem te repliceren.

In zijn interview met The Social TV gaf Butler commentaar op zijn niet-aflatende pogingen om Elvis' unieke geluid te imiteren door te zeggen: Ik zou een bepaald nummer hebben waarvan ik wist dat ik eraan moest werken, en ik zou naar drie seconden luisteren hoor gewoon hoe hij een bepaalde noot aansloeg en oefen het gewoon een miljoen keer, neem mezelf op, luister terug en zoek uit wat er anders klinkt … Het was een hele obsessie.”

2 Hoe Austin Butler leerde spreken als Elvis

Austin Butler's Elvis-transformatie omvatte ook de monumentale taak om Elvis' kenmerkende lage stemgeluid te emuleren. In een gesprek met Entertainment Weekly gaf de jonge acteur toe dat hij met dialectcoaches werkte om zijn Elvis-geluid te perfectioneren.

Butler onthulde ook: "Ik zou een interview of een toespraak houden die hij op het podium had waar hij met het publiek praat, en ik zou het oefenen alsof ik probeerde het precies te krijgen."

1 Hoe Austin Butler de maniertjes van Elvis leerde imiteren

Elvis Presley's maniertjes waren misschien wel het meest onderscheidende aspect van zijn persoonlijkheid. Austin Butler heeft toegegeven dat het een uitdaging was om deze unieke eigenschappen in zijn vertolking van Elvis te integreren.

Butler heeft onlangs aan ET onthuld dat hij veel tijd heeft besteed aan "heen en weer gaan tussen ongelooflijk technische dingen, en daarna nooit de menselijkheid verliezen… Het doel was altijd om zijn ziel erin te hebben."

Aanbevolen: