Van Nickelodeon tot Elvis Presley, de carrière van Austin Butler is helemaal door elkaar geschud

Inhoudsopgave:

Van Nickelodeon tot Elvis Presley, de carrière van Austin Butler is helemaal door elkaar geschud
Van Nickelodeon tot Elvis Presley, de carrière van Austin Butler is helemaal door elkaar geschud
Anonim

De erfenis van Elvis Presley, de koning van rock n' roll, wordt vaak geïmiteerd, maar nooit gedupliceerd. De rockster, die net op 42-jarige leeftijd stierf, is een unieke controversiële entertainer die de raciale barrières in het genre doorbrak. Dus toen Austin Butler werd gecast als de legendarische zanger voor de momenteel uitgebrachte Elvis-biopic, waren de verwachtingen torenhoog. Voor de acteur is het een rol van zijn leven die zijn geweldige carrière zou kunnen bekronen.

De opkomende acteur is echter veel meer dan alleen maar gecast als Elvis. Voor degenen die bekend zijn met de ups en downs van zijn carrière: de inwoner van Californië werd eind jaren 2000 beroemd door samen met Jamie Lee Spears in Zoey 101. Hij was vroeger een bekend gezicht van pre-tiener/tienershows, met gastoptredens in Hannah Montana, Zeke en Luther, Ruby & the Rockits en meer. Hier is een blik op enkele van de meest memorabele acteermijlpalen.

8 Austin Butler's grote debuut in Switched at Birth

Na het begin van zijn indrukwekkende acteercarrière van de ene Disney-show naar de andere, speelde Butler in 2011 in ABC Family's Switched at Birth-drama. De serie, die zich afspeelt in Kansas, vertelt het leven van twee tienerjongens uit twee verschillende levenswandel die bij de geboorte zijn verwisseld. Butler's personage, Wilke, is een beste vriend van een van de hoofdpersonen. De serie was zo succesvol dat het tot nu toe het best beoordeelde debuut van het netwerk werd.

7 Austin Butler portretteerde Sebastian in HBO's Sex and the City Prequel, The Carrie Diaries

Een jaar nadat Switched at Birth debuteerde, speelde Butler de rol van een broeierige hartenbreker in The Carrie Diaries, een prequel op HBO's Sex and the City. Met in de hoofdrol AnnaSophia Robb als Carrie, de belangrijkste titulaire held van het verhaal, fungeert Butlers personage als Carrie's liefdesbelang. Helaas, ondanks de positieve ontvangst van de fans, annuleerde The CW The Carrie Diaries na twee seizoenen in mei 2014.

6 Austin Butler speelde in Superhero Series Arrow als liefdesbelang van de heldin

In hetzelfde jaar voegde Butler zich bij de cast van Arrow als liefdesbelang van Willa Holland's Thea Queen / Speedy, een dubbelagent voor de League of Assassins. De superheldenserie geïnspireerd op DC-personages draait om Green Arrow, een miljardair die veranderde in een Batman-achtige burgerwacht/held. De serie was een groot succes dat in 2014 een spin-off, The Flash, voortbracht.

5 In The Shannara Chronicles wierp Austin Butler zijn tienerhartenbreker af voor de publieke opinie

Een tijdje worstelde Butler om te ontsnappen aan zijn 'tienerhartenbreker'-persona uit de Disney-schaduw. De zaken gingen echter beter toen hij zich aansloot bij MTV's The Shannara Chronicles, een seriebewerking van Terry Brooks' The Elfstones of Shannara. Het dystopische fantasiedrama zelf draait om drie helden die een oude boom beschermen in de hoop de ontsnapping van gevangen demonen te stoppen. Het personage van Butler, Wil Ohmsford, is een half mens/half elf die drie Elfestons erft van zijn overleden vader.

4 Austin Butler verscheen in Quentin Tarantino's Once Upon A Time In Hollywood

Over films gesproken, het was pas in 2019 dat Butler zijn grote filmdoorbraak scoorde onder Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood. Met in de hoofdrol grote namen als Leonardo di Caprio, Brad Pitt en Margot Robbie, speelt Butler de in ongenade gevallen moordenaar en de frontman van de Manson Family, Charles "Tex" Watson.

"We zaten daar Nutella-pannenkoeken te eten, en Quentin zegt: 'Hoe geweldig is dit?' Ik denk terug aan mijn 12-jarige ik, daar was met Quentin en een crêpe at om drie uur 's nachts op zijn set", herinnert de acteur zich in een interview met GQ. Hij voegde eraan toe: "En hij zegt:" Weet je wat mijn doel is? Mijn doel is om iedereen op deze set zo'n goede tijd te bezorgen dat hun volgende baan klote is.’"

3 Austin Butler Co-Starred Adam Driver In The Dead Don't Die

In hetzelfde jaar speelde Butler mee met House of Gucci en Marriage Story-acteur Adam Driver, Rare-zanger Selena Gomez en nog veel meer in Jim Jarmusch's horrorkomedie The Dead Ga niet dood. De film vertelt het verhaal van een kleine stad te midden van een zombie-uitbraak waar de politie er alles aan moet doen om de invasie te stoppen. Ondanks de gemengde recensies van de critici, verzamelde The Dead Don't Die $ 15,3 miljoen aan de kassa.

2 Nu bereikt de reputatie van Austin Butler een ander niveau met Elvis

In 2022 bereikte Austin Butler's carrière een hoogtepunt toen hij de uitdaging aanging om de overleden grote Elvis Presley te vertolken in Baz Luhrmann's Elvis-biopic naast Tom Hanks, Natasha Bassett en Xavier Samuel, en meer. Voordat hij de rol kreeg, moest de acteur het opnemen tegen grote namen als Westside Story-acteur Ansel Elgort en krachtpatser Harry Styles. De acteur doet geweldig werk door de hoogte en het dieptepunt van de King of Rock n' Roll vast te leggen in een oogverblindende uitvoering die jaren zal duren.

1 Austin Butler voegt zich ook bij Zendaya & Timothee Chalamet in Dune: Part Two

Bovendien heeft Butler ook een paar aankomende projecten in het verschiet. Er is bevestigd dat hij zich zal voegen bij de met sterren bezaaide castleden van Dune: Part Two, die ergens in 2023 zal verschijnen. Een ander project, een oorlogsdrama dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog met de titel Masters of the Air, is geruime tijd uitgesteld., maar het gaat nog steeds goed.

Aanbevolen: