Jana Schmieding's leven voordat Rutherford Falls

Inhoudsopgave:

Jana Schmieding's leven voordat Rutherford Falls
Jana Schmieding's leven voordat Rutherford Falls
Anonim

Jana Schmieding's doorbraakrol in Peacock's Rutherford Falls heeft haar zeker op de kaart gezet in Hollywood. Wat veel fans misschien niet weten, is dat Schmieding ook schrijver is van de serie. Voor haar rol in Rutherford Falls leefde Schmieding een enigszins normaal, niet-glamoureus leven. Haar enige aanspraak op roem was het hosten van een podcast genaamd Woman of Size van 2017 tot 2019 en het doen van improvisatieshows in New York.

Natuurlijk, Schmieding heeft hier en daar een paar kleine acteerrollen gehad, maar Rutherford Falls was absoluut haar grote doorbraak. Toen ze voor het eerst naar Los Angeles verhuisde, werkte ze voor een non-profitorganisatie die absoluut niets met showbusiness te maken had. Laten we eens kijken hoe haar leven was voordat ze de makers van de serie Ed Helms, Mike Schur en Sierra Teller Ornelas ontmoette.

9 Jana Schmieding groeide op in Oregon

Schmieding groeide op in Oregon en leidde een normaal leven terwijl ze werd opgevoed als een Lakota-vrouw. Lakota is een van de drie belangrijkste subculturen van het Sioux-volk. Ze groeide op in een familie van onderwijzers en ging naar overwegend blanke scholen, maar ze groeide op omringd door uitgebreide familie en vrienden die deel uitmaakten van haar cultuur. Ze vertelde VoyageLA dat er geen school was waar ze opgroeide en waar een familielid van haar niet werkte, dus ze kwam nooit weg met afwijkend gedrag en ze had altijd de beste leraren. Na de lagere school ging ze naar de universiteit van de Universiteit van Oregon, waar ze theater studeerde.

8 Jana Schmieding doceerde middelbare en middelbare school

Na haar afstuderen verhuisde Schmieding naar New York om haar liefde voor acteren na te jagen. Om de kost te verdienen gaf ze echter les op de middelbare en middelbare school. Ze droomde er eigenlijk van om op Broadway te staan, maar volgens VoyageLA ontwikkelde ze al snel een haat voor de levensstijl van de 'hongerige artiest'. Dus ging ze het 'familiebedrijf' van lesgeven in en gaf tien jaar les in New York. Ze leerde geesteswetenschappen aan leerlingen met leerproblemen.

7 Jana Schmieding improviseerde in New York

Terwijl ze les gaf op de middelbare en middelbare school, voerde Schmieding 's avonds improvisatie uit met Magnet Theatre, dat zich in Chelsea bevindt. Schmieding en Lauren Olson gaven elke maand een maandelijkse showcase van personages met een wisselende line-up van komische acteurs uit New York die originele personages vertolken.

6 Jana Schmieding verhuisde naar Los Angeles om voor televisie te schrijven

Toen Schmieding besloot te stoppen met haar loopbaan in het lesgeven, verhuisde ze naar Los Angeles om schrijfster voor televisie te worden. Ze bracht drie jaar door in Los Angeles "schrijven, indienen, afgewezen worden en meer schrijven" voordat ze uiteindelijk werd aangenomen als schrijver voor Peacock's Rutherford Falls, volgens VoyageLA.

5 Jana Schmieding werkte voor een non-profitorganisatie in Los Angeles

Voordat Schmieding werd aangenomen als schrijfster, werkte ze voor een non-profitorganisatie in Los Angeles met betrekking tot onderwijs om de kost te verdienen. Ze besteedde ook een groot deel van die tijd aan het leren schrijven van komische pilotscripts en scenario's. Ze was op dat moment gestopt met improviseren, dus besteedde ze haar extra tijd aan het leren schrijven.

4 Jana Schmieding presenteerde een podcast

Voordat ze haar optreden voor Rutherford Falls schreef, begon Schmieding een podcast genaamd Woman of Size en interviewde ze mensen uit verschillende lagen van de bevolking "over hoe gewichtsstigma en marginalisering hun werk beïnvloeden", vertelde ze aan VoyageLA. Ze zei dat het een geweldig platform voor haar was omdat ze "kon praten over mijn eigen identiteit en mijn eigen reis naar vetacceptatie terwijl ze met anderen praatte en lol maakte op het schoonheidsindustrieel complex." Ze stopte uiteindelijk met haar baan bij de non-profitorganisatie terwijl ze de podcast presenteerde en wijdde zich aan haar schrijven, na het ontvangen van tonnen afwijzingen. In 2019 was ze erg arm en gaf zichzelf tot een paar maanden in 2020, waar ze het uiteindelijk zou opgeven en terug zou gaan naar Oregon om bij haar ouders te gaan wonen.

3 Jana Schmieding speelde op Broad City

Kort voordat Schmieding naar Los Angeles verhuisde om een carrière als televisieschrijver te proberen, kreeg ze een gastrol op Broad City, als kampbegeleider in de aflevering van seizoen drie met de titel 'Game Over'. Broad City was een sitcom op Comedy Central die vijf succesvolle seizoenen liep.

2 Jana Schmieding heeft wat korte films gemaakt

Voordat Schmieding naam maakte op Rutherford Falls, kreeg Schmieding een aantal rollen in enkele korte films. Ze had een rol in Abortion Party, die in 2016 werd uitgebracht en een rol in een korte film genaamd New Growth, die in 2018 werd uitgebracht.

1 De podcast van Jana Schmieding leidt tot kansen

Via haar podcast Woman of Size werd ze benaderd door het Smithsonian National Museum of the American Indian in D. C. en vroeg of zij de stem van hun wandeltocht zou zijn. Dus haar stem neemt mensen nu mee op tournees door NMAI in de National Mall en in Battery Park in New York City. Ze liet haar schrijven ook opnemen in een boek genaamd The (Other) F-Word, dat een compilatie is van vet-positieve stemmen.

Aanbevolen: