Is er echt een rivaliteit tussen Marvel en DC Comics?

Inhoudsopgave:

Is er echt een rivaliteit tussen Marvel en DC Comics?
Is er echt een rivaliteit tussen Marvel en DC Comics?
Anonim

Zowel het Marvel Cinematic Universe (MCU) als het DC Comics Extended Universe (DCEU) breiden hun werelden op het scherm al enkele jaren voortdurend uit. Deze op strips gebaseerde universums staan bekend om iconische superhelden zoals Superman, Captain America, Batman, Spider-Man, Wonder Woman, Iron Man, Aquaman, Captain Marvel en nog veel meer.

Het is bekend dat de personages miljoenen opleveren aan de kassa, daarom is het gemakkelijk om aan te nemen dat er een langdurige rivaliteit gaande is tussen Marvel en DC Comics.

Insiders zeggen echter dat dit niet het geval is. In plaats daarvan geloven mevrouw Marvel-regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah dat er veel liefde is tussen Marvel en DC, zozeer zelfs dat ze elkaar enorm steunen.

Marvel en DC Comics hebben in de loop der jaren filmmakers en acteurs gedeeld

In sommige opzichten is de entertainmentindustrie voor stripboeken meer een hechte gemeenschap. Natuurlijk gaat Captain America niet gemakkelijk om met Superman, maar talent lijkt naadloos te bewegen tussen Marvel en DC Comics. Er is bijvoorbeeld Michael Keaton die Batman in zijn vroege dagen speelde en meer recentelijk een schurk speelde in Spider-Man: Homecoming van de MCU. Het zijn ook de Spider-Man-films van de MCU waar fans de terugkeer van J. K. Simmons als J. Jonah Jameson.

Door de jaren heen speelde hij ook commissaris Gordon bij DC Comics. En natuurlijk is er Idris Elba, die de beroemde Heimdal speelde voordat hij de rol van Bloodsport op zich nam in The Suicide Squad.

Onder de filmmakers herinneren fans zich misschien dat Joss Whedon tussenbeide kwam om Justice League voor Zack Snyder af te maken na een familietragedie (hoewel dat niet goed uitpakte). Tegelijkertijd is het ook vermeldenswaard dat James Gunn merkte dat hij The Suicide Squad regisseerde kort nadat Marvel hem had ontslagen. En toen Marvel hem opnieuw in dienst nam, was Marvel-baas Kevin Feige blij dat Gunn enkele projecten bij DC Comics kon doen.

"Ik vertelde Kevin Feige voordat ik de baan aannam en hij was erg cool en ondersteunend zoals hij altijd is", plaatste Gunn zelf op Instagram. "Hij wilde gewoon dat ik een goede film maakte. Hij en Lou D’Esposito kwamen zelfs de set bezoeken en keken hoe we opnamen.” De regisseur voegde er ook aan toe: "Er is geen vijandschap achter de schermen zoals in de fangemeenschap."

Feige zelf sprak ooit over hoeveel respect hij heeft voor DC en hoe hij hun films " altijd heeft gesteund". "Ik zie geen rivaliteit", zei hij zelfs. "Ik zie coole films worden gemaakt en wat je weet over James Gunn, hij maakt coole films."

Adil en Billal stapten over naar DC Comics na het afronden van mevrouw Marvel

Fallah en El Arbi zijn de nieuwste filmmakers die van Marvel naar DC Comics gaan. Het regieduo gaat de aankomende film Batgirl voor HBO Max regisseren, waarin Keaton en Simmons ook terugkeren als respectievelijk Bruce Wayne en Commissioner Gordon. Interessant genoeg was het ook het duo dat de weg vrijmaakte voor Simmons om terug te keren naar DC. "Ik was compleet verbijsterd dat ze onlangs bij me terugkwamen en wilden dat ik weer commissaris Gordon zou worden, en dat ik een belangrijkere rol zou krijgen… en ik kijk er naar uit", zei Simmons, net toen de productie van Batgirl was gepland begin.

Zoals verwacht moesten ze uit respect hun aanstaande project met Marvel bekendmaken. "Ja, we schreven [Marvel Studios] een e-mail waarin stond dat we Batgirl gingen doen, en toen zeiden Kevin Feige, Victoria [Alonso] en Lou [D'Esposito] allemaal: 'Gefeliciteerd!'", herinnert Fallah zich. “Ze waren super blij voor ons. Mensen zeggen dat er rivaliteit is, maar zo is het absoluut niet. Ze maken elkaar sterker en we voelden de sfeer tussen DC en Marvel.”

El Arbi heeft ook gesproken over hoeveel een DC-fan Marvel kan zijn, vooral Feige. “Kevin stelde constant vragen: ‘Hoe gaat het? Wat gaat er gebeuren?'", zei de regisseur."Hij was een echte fanboy, dus dat was behoorlijk dope." Hij voegde er ook aan toe: "Ze zijn grote fans van elkaar."

Wat betreft de mogelijke terugkeer van El Arbi en Fallah naar de MCU, is er nog niet veel bekend. Om te beginnen heeft Marvel niet gezegd of ze van plan zijn mevrouw Marvel een tweede seizoen te geven. Voor het geval dat ze dat niet doen, hoopt het duo dat ze iets hebben afgeleverd dat MCU-fans overal zal plezieren.

“Zonder fandom heb je deze succesvolle serie films en tv-shows niet. Marvel, op dat niveau - ze hebben de superheld zo groot gemaakt en het stripboek ook zo succesvol. Dit is ons eerbetoon aan het fandom', zei El Arbi. "We hopen dat wanneer [fans] de show zien die ze zien, vooral in AvengerCon, dit een eerbetoon en een liefdesbrief aan hen is en een grote dank aan hen. Zonder hen zouden we allemaal nergens zijn.”

Aanbevolen: