American Idiot: Green Day-zanger die het staatsburgerschap opzegt

Inhoudsopgave:

American Idiot: Green Day-zanger die het staatsburgerschap opzegt
American Idiot: Green Day-zanger die het staatsburgerschap opzegt
Anonim

Green Day-frontman Billie Joe Armstrong zegt dat hij er klaar mee is een Amerikaanse idioot te zijn en plannen heeft om afstand te doen van zijn staatsburgerschap. De zanger - die uit vorm is over het besluit van het Hooggerechtshof om Roe v. Wade ten val te brengen - verbaasde concertgangers in Londen toen hij zijn plannen aankondigde om de VS te verlaten en voorgoed naar het VK te verhuizen. Het grote nieuws werd ontvangen met een uitbundig applaus van de menigte, en hij beloofde: "Ik maak geen grapje."

Billie Joe zegt dat hij voorgoed vertrekt

Billie Joe kwam vrijdag swingend tevoorschijn tijdens de set van de band in London Stadium. De band - die momenteel midden in hun Hella Mega-tour met Fall Out Boy en Weezer zit - voerde de show slechts enkele uren na de schokkende beslissing van het Hooggerechtshof uit, en de punkrocker danste niet wat hij ervan vond.

De 50-jarige zanger bood zijn twee cent aan, terwijl hij "F-K AMERICA" riep tegen concertbezoekers, voordat hij beloofde afstand te doen van zijn staatsburgerschap.

“F--k America, ik ben verd--king die afstand doet van mijn burgerschap. Ik kom hier verdomme,” riep hij onder gejuich van het publiek, en voegde eraan toe: “Oh, ik maak geen grapje, je gaat veel van me krijgen de komende dagen.”

De groep is altijd politiek uitgesproken geweest. Heck, hun grootste plaat heet American Idiot. Na de massale schietpartij in Uvalde, Texas, vertoonde de groep een grafische weergave van "F---k Ted Cruz" tijdens een concert in Berlijn.

Andere artiesten hebben zich ook uitgesproken

Hoewel andere artiesten niet zo ver gaan om afstand te doen van hun staatsburgerschap, spreken velen zich nog steeds uit over de controversiële uitspraak.

Olivia Rodrigo betrad dit weekend het podium in Glastonbury, VK, waar ze zelf een politiek statement maakte. De goede 4 u-zanger droeg een duet van Lily Allen's hit F--k You uit 2009 op aan de rechters die verantwoordelijk waren voor de intrekking - en het publiek vond het geweldig.

“Ik ben er kapot van en doodsbang. Hierdoor zullen zoveel vrouwen en zoveel meisjes sterven', zei Rodrigo tegen de menigte. “Ik wilde dit volgende nummer opdragen aan de vijf leden van het Hooggerechtshof die ons hebben laten zien dat ze uiteindelijk niets om vrijheid geven. Dit nummer gaat uit naar de rechters: Samuel Alito, Clarence Thomas, Neil Gorsuch, Amy Coney Barrett en Brett Kavanaugh. We haten je!”

Pink heeft ook een bericht gedeeld met fans die de intrekking van Roe v. Wade steunden: "luister nooit meer naar mijn muziek."

Aanbevolen: