De echte reden waarom Lightyear getankt heeft aan de kassa

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Lightyear getankt heeft aan de kassa
De echte reden waarom Lightyear getankt heeft aan de kassa
Anonim

Bommen op kassa's komen regelmatig voor in Hollywood, en zelfs films met uitstekende artiesten kunnen tanken. Niemand wil een film zien mislukken, maar helaas, het is onvermijdelijk.

Pixar is grotendeels een uitstekende studio geweest met ongelooflijke films, maar zelfs zij zijn niet immuun voor een kaskraker. Die bommen zijn enkele van hun minst populaire films geworden, en als de huidige trend voor Lightyear, de nieuwste release van de studio, een indicatie is, dan wordt het een van de grootste teleurstellingen van de studio tot nu toe.

Dus, waarom fa alt Lightyear aan de kassa? Laten we eens nader kijken en zien waarom mensen niet naar de bioscoop haasten om deze sci-fi-film te zien.

'Lightyear' presteert ondermaats aan de kassa

Onlangs werd Lightyear de eerste Pixar-film sinds Onward die een grote release kreeg aan de kassa. De studio koos ervoor om films als Soul, Luca en Turning Red op Disney+ te plaatsen, zo duidelijk dat de studio voelde dat Lightyear, waarin ieders favoriete Space Ranger te zien was, een slam dunk-terugkeer zou worden naar PIxar's voormalige box office-overheersing.

Ze hadden het mis.

De film presteerde drastisch onder de kassa, tot het punt waarop het eruitziet als een legitieme kassabom. Dit is iets dat Pixar grotendeels heeft vermeden tijdens zijn legendarische geschiedenis, maar helaas, zelfs Buzz Lightyear kon geen grote dingen laten gebeuren zonder de rest van het speelgoed van Andy.

Afgelopen weekend aan de kassa nam de film een dubieus Pixar-record mee naar huis.

Volgens Forbes verdiende Lightyear "slechts $ 17,7 miljoen in zijn tweede binnenlandse weekend. Dat is een record-voor-Pixar-daling van 65%. Lightyear's 'falling without style'-daling verhinderde in zijn eentje dat theaters sinds juli 2016 het eerste 'de hele top vijf brengt elk 20 miljoen dollar op'-weekend. iets meer dan/minder dan de $ 127 miljoen van The Good Dinosaur) en $ 63,2 miljoen in het buitenland voor een wereldwijde cume van $ 153 miljoen."

Helaas zijn er veel redenen waarom Lightyear tankt.

Het krijgt geen geweldige recensies

Een van de factoren waardoor Lightyear slecht presteert aan de kassa, is de kritische ontvangst die het krijgt. Simpel gezegd, veel mensen zien dit als een middelmatig Pixar-aanbod, iets wat de studio zelden doet.

Op Rotten Tomatoes heeft de film slechts 75% van de critici, en hij krijgt veel kritiek.

Saibal Chatterjee van NDTV schreef: "De film is tevreden om zich binnen een beperkte bandbreedte af te spelen en slaagt er daarom niet in om in de richting van opwindende nieuwe grenzen te stijgen."

Van de 26 films in de geschiedenis van Pixar, plaatst de 75% Lightyear op de 21 plek tussen Monsters University en Brave. Dit maakt Lightyear de eigenaar van de slechtste score voor een Toy Story-film.

Om eerlijk te zijn, deed de film het beter bij fans, met een score van 85%, maar het is duidelijk dat mond-tot-mondreclame zich niet genoeg verspreidt om de film te helpen.

De matige kritische ontvangst speelt zeker een rol in de box office-prestaties van Lightyear, maar dit is niet het enige dat de film teistert. In feite is het grootste probleem duidelijk sinds de film jaren geleden werd aangekondigd.

Mensen begrijpen niet wat het is

Het andere grote probleem rond Lightyear is het feit dat mensen niet helemaal zeker weten wat het is.

Kortom, Lightyear is de film die Andy zag toen hij een kind was, waardoor zijn interesse werd gewekt om een Buzz Lightyear-speeltje te kopen. Met andere woorden, het speelgoed waar we tientallen jaren mee hebben doorgebracht, is gebaseerd op het personage uit de film die we vandaag eindelijk te zien krijgen. Dat punt van verwarring heeft zeker mensen verzuurd bij het zien van de film.

De beslissing om deze weg te gaan stak ook zijn kop op toen Tim Allen het personage niet langer uitte, iets dat de woede van veel fans heeft gewekt. Ja, we houden allemaal van Chris Evans, maar veel mensen waren verrast toen het zijn stem was die uit Buzz's mond kwam en niet de iconische levering van Tim Allen.

Na de release van de film haalde nieuws over een relatie tussen mensen van hetzelfde geslacht ook de krantenkoppen, iets waardoor de film op een paar plaatsen ronduit verbannen werd. Dit had een impact op de prestaties aan de kassa, maar niet genoeg om de film op wereldschaal zo zwaar te laten strijden.

Over het algemeen lijkt Lightyear een prima Pixar-film te zijn, maar de matige recensies in combinatie met de algemene verwarring over de film hebben ervoor gezorgd dat de film zijn huidige stand aan de kassa zou hebben. Wie weet, misschien zal het het omdraaien en kolossale cijfers opleveren zodra het Disney+ bereikt, net zoals Encanto onlangs deed.

Aanbevolen: