Wat is er echt gebeurd tussen Elvis en Priscilla Presley?

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd tussen Elvis en Priscilla Presley?
Wat is er echt gebeurd tussen Elvis en Priscilla Presley?
Anonim

Elvis en Priscilla Presley zullen altijd een van Hollywood's meest iconische koppels zijn. Zelfs na hun scheiding zijn fans gefascineerd gebleven door hun relatie - hoe ze elkaar echt hebben ontmoet, hun onconventionele huwelijk en de echte reden waarom ze uit elkaar gingen. Er is ook enige controverse over hun "verontrustende" leeftijdsverschil…

Hier is alles wat Priscilla heeft gezegd over haar relatie met de King of Rock and Roll, vanaf hun eerste ontmoeting tot hoe hij zou hebben gereageerd op de nieuwe biopic, Elvis met Austin Butler in de hoofdrol.

Hoe oud was Priscilla toen ze Elvis Presley ontmoette?

Priscilla ontmoette Elvis voor het eerst tijdens zijn legerdagen. Ze ontmoetten elkaar op een feestje in zijn gehuurde huis in Duitsland in 1959. Zij was 14, hij 24. De zanger gedroeg zich naar verluidt als een "onhandige, beschaamde" jongeman in de buurt van Priscilla.

Nadat ze die avond laat naar huis waren gegaan, zeiden haar ouders dat ze Elvis niet meer mocht zien. Toch was hij vastbesloten om haar te achtervolgen, dus beloofde hij haar nooit meer laat thuis te brengen. Ze zouden samen rondhangen tot zijn vertrek uit Duitsland in 1960. De media raakten meteen geobsedeerd door het paar. Op een gegeven moment dacht Priscilla dat hun romance voorbij was nadat roddelbladen Elvis steeds in verband brachten met Nancy Sinatra.

Na Elvis' terugkeer naar de VS hielden de twee telefonisch contact. Maar ze zagen elkaar pas in de zomer van 1962 weer. Priscilla's ouders hadden haar twee weken bij hem mogen bezoeken op voorwaarde dat de muzikant een eersteklas retourvlucht zou betalen, haar te allen tijde zou laten chaperonneren, en dat ze elke dag naar huis schrijft.

Tijdens dat bezoek ging Priscilla met Elvis naar Las Vegas, waar ze amfetaminen en slaappillen nam om zijn levensstijl bij te houden. Na een kerstbezoek dat jaar lieten Priscilla's ouders haar uiteindelijk in maart 1963 met Elvis naar Memphis verhuizen.

Elvis en haar ouders hadden een overeenkomst: ze zou naar een katholieke meisjesschool gaan, de Immaculate Conception High School in Memphis, Tennessee, en met zijn vader en stiefmoeder gaan wonen in een huis een paar straten verwijderd van zijn landhuis in Graceland totdat ze in juni van dat jaar de middelbare school afrondde.

Ze waren het er ook over eens dat ze uiteindelijk zouden trouwen. In Priscilla's autobiografie Elvis and Me, onthulde ze dat ze "hele nachten met oma in Graceland doorbracht en geleidelijk haar bezittingen daarheen verplaatste." Haar ouders lieten haar daar wonen als Elvis beloofde met haar te trouwen. "De verhuizing was natuurlijk… Ik was er toch de hele tijd", vertelde de actrice.

Waarom zijn Priscilla en Elvis Presley gescheiden?

Elvis vroeg Priscilla voor Kerstmis 1966 ten huwelijk nadat ze naar verluidt had gedreigd haar verhaal aan de pers te vertellen als hij weigerde met haar te trouwen. Haar vader dreigde er ook mee dat de hitmaker van Jailhouse Rock aangeklaagd zou worden op grond van de Mann Act voor het "overnemen van een minderjarige voor seksuele doeleinden"."

Zijn manager, kolonel Parker, dwong hem ook om te trouwen door hem te herinneren aan zijn RCA "morele clausule" in zijn contract. "In die tijd was het niet leuk voor mensen om [gewoon] samen te leven", vertelde Priscilla aan Ladies' Home Journal in 1973. Elvis' kokkin, Alberta, beweerde echter dat hij zo ongelukkig was over de bruiloft dat ze hem zag huilen over het op een dag.

Toen de kok vroeg waarom hij de bruiloft niet gewoon afzegde, antwoordde hij: "Ik heb geen keus." Veel van zijn andere goede vrienden hebben hetzelfde gezegd over zijn aarzelingen. Het paar had uiteindelijk een intieme bruiloft in een hotel in Las Vegas op 1 mei 1967.

Er werd gezegd dat het maar acht minuten had geduurd. De kleine ceremonie veroorzaakte enkele breuken tussen Elvis en zijn vrienden die niet waren uitgenodigd. Na de receptie ging het stel op huwelijksreis in Palm Springs. Al snel ontdekte Priscilla dat ze zwanger was van hun dochter, Lisa Marie. Ze was er niet op voorbereid en besprak aanvankelijk een abortus met Elvis. Ze besloten allebei dat ze er niet mee konden leven.

Daarna hadden ze allebei hun eigen zaken. Priscilla had een korte affaire met haar danslerares in 1968, het jaar waarin Lisa Marie werd geboren.

"Ik kwam eruit en realiseerde me dat ik veel meer uit mijn relatie met Elvis nodig had", vertelde ze. Ze had ook een affaire met een karate-instructeur die ze backstage had ontmoet bij een van Elvis' concerten. In die tijd had de zanger ook affaires met zijn co-sterren en leading ladies.

Nadat hij de "rusteloosheid" van zijn toenmalige vrouw had ontdekt, vroeg hij haar in zijn hotelsuite te zien. Daar bedreef hij "met geweld de liefde met mij… [zoals hij zei] 'Dit is hoe een echte man met zijn vrouw vrijt'", schreef Priscilla later in haar boek.

De twee vroegen in 1972 om scheiding van tafel en bed. Ze verlieten samen hand in hand het gerechtsgebouw op de dag van hun scheiding in 1973.

Wat vindt Priscilla Presley van Austin Butler's 'Elvis'

Priscilla gaf toe dat het moeilijk was om sommige van haar herinneringen met Elvis opnieuw te beleven tijdens het kijken naar Elvis van Baz Luhrmann. Ze dacht echter dat de film "perfectie" was, en merkte op dat Austin Butler haar ex-man geweldig heeft neergezet.

"Ik zit daar naar deze film te kijken en 'god, ik wou dat hij [Elvis] dit kon zien. Het was perfectie', jubelde ze. "Austin was gewoon ongelooflijk. Terwijl ik ernaar keek, ging ik echt wow, dit is een film waar hij echt van zou hebben gehouden."

Aanbevolen: