Zal Bachelor Pad ooit terug op tv komen?

Inhoudsopgave:

Zal Bachelor Pad ooit terug op tv komen?
Zal Bachelor Pad ooit terug op tv komen?
Anonim

The Bachelor en zijn spin-off-shows zijn enkele van de meest succesvolle en populaire reality-tv-shows aller tijden. Sinds 2002 heeft de datingwedstrijd de krantenkoppen gehaald, deelnemers in sterren veranderd en zelfs een aanhang ontwikkeld met een naam: Bachelor Nation. Sommige koppels uit de show zijn bij elkaar gebleven, waaronder Rachel en Bryan Abasolo van The Bachelorette seizoen 13 en Catherine en Sean Lowe van The Bachelor seizoen 17. Veel deelnemers en hoofdrolspelers blijven rond de Bachelor-familie en verschijnen in spin-offs of live Bachelor-hosting-evenementen.

Er is de originele Bachelor-serie waarin de hoofdrolspeler met ongeveer 20 deelnemers uitgaat en elke week vrouwen elimineert totdat hij aan het einde een voorstel doet. Er is The Bachelorette, een tegengesteld formaat aan The Bachelor. Dan zijn er ook groepsdatingversies van de show die in de loop der jaren in première zijn gegaan, waaronder The Bachelor Pad en Bachelor In Paradise. The Bachelor Pad liep slechts drie seizoenen en eindigde in 2012. De franchise experimenteert graag met verschillende showformaten, maar waarom eindigde The Bachelor Pad zo snel en konden ze het terugbrengen?

8 Hoe werkte Bachelor Pad?

De vrijgezel
De vrijgezel

Bachelor Pad was een groepsdatingshow met een groep jongens en meisjes die elke week samen streden om de ultieme prijs: $ 250.000. Elke week stemden de deelnemers op welke huisleden ze zouden willen wegstemmen. De deelnemers streden in uitdagingen als koppels met verschillende Bachelor Nation-leden die als juryleden dienden. In wezen werkte de show als een populariteitswedstrijd.

7 Controverse over prijzengeld

In tegenstelling tot de standaard Bachelor- en Bachelorette-shows, was het doel niet om liefde te vinden. In plaats daarvan was het doel geld dat problemen veroorzaakte in de geldigheid van het stemsysteem van de show en het succes van de paren van de show. In veel opzichten leek Bachelor Pad op Love Island, de succesvolle Britse reality-tv-datingshow, behalve dat de stemming van binnenuit kwam.

6 De show eindigde vanwege mazen in de stemmen

Tijdens de drie seizoenen van Bachelor Pad werd duidelijk dat het prijzengeld voor problemen zorgde bij de castleden. De deelnemers waren op de show om 250.000 dollar te winnen, niet om vrienden te maken. De deelnemers aan seizoen 3 werkten aan een complot tegen de populaire deelnemer Erica Rose, stemden haar weg, maar lieten Bachelor Nation-veteraan Chris Bukowski achter die veel minder populair was. De vreemde mazen in de stembus bleken niet populair bij fans, wat de uiteindelijke ondergang van de show veroorzaakte.

5 Zijn er nog koppels van Bachelor Pad?

Bachelor Pad heeft niet veel succesvolle koppels voortgebracht. In feite droeg het gebrek aan echte relaties bij aan het gebrek aan succes van de show op de lange termijn. Winnaars van seizoen 1 Natalie en Dave waren niet eens samen toen ze het eerste seizoen wonnen, waardoor de show als vrienden eindigde. Vanaf juni 2022 zijn Holly Durst en Blake Julian uit seizoen 2 van Bachelor Pad het enige koppel uit de serie dat nog samen is.

4 Wat vonden fans van Bachelor Pad?

In 2010 was Bachelor Pad een hit: een datingshow met een nieuw formaat op netwerktelevisie die vergelijkbaar was met een spelshow. Naarmate de seizoenen vorderden, begonnen de gebreken in de structuur zich echter te vertonen. Het ongeluk in de stemming en de mazen die in het laatste seizoen werden ontdekt, veroorzaakten problemen die het moeilijk zouden maken voor de show om te herstellen. Bachelor In Paradise is spannender met fans.

3 Overeenkomsten tussen Bachelor Pad en Bachelor In Paradise

BIP (1)
BIP (1)

Bachelor In Paradise ging in première nadat Bachelor Pad was afgelopen en bleek populairder bij fans van de franchise. Hoewel vergelijkbaar in formaat, werkt de stemming van de show anders met een rozenceremonie. De deelnemers die niet in koppels eindigen, worden geëlimineerd, waardoor drama in het paradijs ontstaat. De show bevat ook leden van recente Bachelor- of Bachelorette-seizoenen. Zomer 2022 markeert het 8e seizoen van de show.

2 Chris Harrison's opkomst en ondergang

Onlangs heeft Bachelor Nation te lijden gehad van controverses rond ras en representatie. Chris Harrison trad in februari 2021 formeel af als presentator vanwege zijn ondermaatse verontschuldigingen en het managen van een racistisch incident in de show. Hij begon op The Bachelor in 2002 tijdens het eerste seizoen van de show. Sindsdien worstelt The Bachelor met het vinden van een vervanger.

1 Zou Bachelor Pad vandaag kunnen werken?

Met het succes van Bachelor In Paradise en andere realityshows zoals Love Island en Love Is Blind lijkt het niet waarschijnlijk dat Bachelor Pad zal terugkeren. Vanwege controverses en dalende kijkcijfers zou de franchise misschien een vergelijkbaar formaat kunnen terugbrengen om de boel op te schudden. Het is niet onmogelijk, maar het idee van een enorme geldbeloning zal in 2022 misschien niet zo goed bij het publiek passen.

Aanbevolen: