Maakt Seal nog steeds nieuwe muziek?

Inhoudsopgave:

Maakt Seal nog steeds nieuwe muziek?
Maakt Seal nog steeds nieuwe muziek?
Anonim

Seal, de soulzangeres en voormalig partner van supermodel Heidi Klum, is de afgelopen jaren niet in het nieuws geweest. Dit betekent echter niet dat de singer-songwriter niets heeft gedaan. Seal is er nog steeds, maar hij heeft de richting van zijn carrière enigszins veranderd.

Seal is de afgelopen jaren hier en daar opgedoken. In 2011 raakte hij verstrikt in een controverse toen hij optrad tijdens een banket in het bezette Tsjetsjenië. Een jaar later vroeg Heidi Klum een scheiding aan van Seal, die in 2014 werd afgerond. Ook is hij te zien geweest in een paar populaire realityshows, zowel in de VS als internationaal. Dus, wat is Seal tot nu toe? Maakt hij nog steeds muziek? Zullen fans ooit een nieuw Seal-album krijgen? Hier zijn de feiten.

8 Hij steeg naar bekendheid in de jaren negentig

Voor degenen die het niet weten, Seal is een soul- en R&B-zanger die een begrip werd in 1996 toen zijn nummer "Kiss From A Rose" een sensationele hit werd. Het nummer werd oorspronkelijk opgenomen voor de soundtrack van de film Batman Forever, en hoewel de film gemengde recensies kreeg van critici en Batman-fans, is de soundtrack een van de meest populaire filmsoundtracks uit de jaren negentig. Het lied van Seal was zo populair dat het hem verschillende prijzen en nominaties opleverde, waaronder Grammy's voor zowel Record als Song of The Year.

7 Zijn laatste album werd uitgebracht in 2017

Vanaf 2022 heeft Seal 10 studioalbums, 4 livealbums, 2 compilatiealbums en 2 boxsets uitgebracht. Zijn laatste album, Standards, was een coveralbum dat in 2017 werd uitgebracht. Het album bevat Seal waarop verschillende klassieke nummers staan, waaronder 'Luck Be A Lady', 'I Put a Spell on You' en 'I've Got You Under My Skin. Het werd genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Traditional Pop Vocal Album, maar won niet. Hoewel het weer een succesvolle toevoeging aan zijn discografie was, was het zijn laatste studioalbum, maar waarom?

6 Hij wil nu alleen singles maken

Nou, de reden dat we nog een Seal-album moeten ontvangen, is omdat Seal niet meer albums wil maken. Toch wil hij nog steeds muziek maken. Volgens een interview in Billboard magazine wil Seal voortaan singles opnemen en uitbrengen, geen volledige albums. Seal stelt dat deze manier van schrijven en opnemen hem meer vrijheid zal geven als artiest en minder druk op hem zal leggen als artiest. Het is gemakkelijker om één nummer tegelijk op te nemen en uit te brengen dan hetzelfde te doen met tien of meer nummers, zoals de meeste platenmaatschappijen eisen. Maar als deze manier van opnemen hem meer vrijheid geeft, waarom doet hij er dan zo lang over om iets op te nemen?

5 Hij werkte samen met Claptone in 2021

Nou, hij heeft wel iets opgenomen, vrij recentelijk. Terwijl fans nog steeds wachten tot Seal zijn volgende nummer dropt, zijn er nog genoeg nummers waar ze van kunnen genieten. De nieuwste single met Seal eraan kwam uit in 2021 en het was een samenwerking met Claptone genaamd 'Just A Ghost'. Seal was echter alleen een artiest in het nummer, niet de zanger. Het nummer piekte op nummer 11 op de Billboard charts.

4 Hij doet zijn opwachting bij de gemaskerde zanger

Seal is traag geweest met het maken van nieuwe muziek, maar zoals gezegd heeft hij het nog steeds druk. Hij was drie seizoenen zangcoach bij The Voice Australia voordat hij in 2014 afscheid nam van de show, maar keerde terug in 2017. Hij was ook in seizoen twee van The Masked Singer als The Leopard en hij maakte een gastoptreden in het derde seizoen van Masked Zanger Frankrijk. Ook speelde hij Pontious Pilatus in Tyler Perry's muzikale vertolking van The Passion die in 2016 op FOX werd uitgezonden. Zoals je kunt zien, heeft Seal het de afgelopen jaren behoorlijk druk gehad.

3 Hij begint langzaamaan te vloggen

Seal is niet groot op sociale media, hoewel hij wel een Twitter-account heeft, wat vrij standaard is voor beroemdheden in deze tijd. Seal is langzaam begonnen met vloggen. Begin 2022 begon hij vaker te posten op zijn YouTube-kanaal en in 2021 trad hij toe tot TikTok.

2 Seal moet zijn volgende single nog aankondigen

Sorry dat ik alle Seal-fans moet teleurstellen die dit lezen in de hoop te horen wanneer hij zijn volgende single zal uitbrengen, maar niemand weet wanneer dat zou kunnen zijn. Seal moet zijn volgende project of waar hij momenteel aan werkt nog aankondigen. Seal heeft echter de neiging om zijn tijd te nemen als het op opnemen aankomt. De meeste van zijn albums werden gemiddeld tussen de 2 en 4 jaar na elkaar opgenomen. Soms moesten fans wel vijf jaar wachten op een nieuwe Seal-track. Fans hoeven zich niet al te veel zorgen te maken, Seal neemt gewoon graag de tijd.

1 Tot slot, ja, maar…

Dus, om samen te vatten, ja Seal maakt nog steeds muziek, maar wanneer hij zijn volgende single uitbrengt in juli 2022, is nog niet bekend. Fans kunnen, en zullen hoogstwaarschijnlijk, speculeren over de plannen van de zanger, maar kunnen troost putten uit het uitgebreide oeuvre dat hij hen al heeft gegeven.

Aanbevolen: