Ana de Armas had de 'meest intense' ervaring door Marilyn Monroe te spelen in Netflix' Blonde

Inhoudsopgave:

Ana de Armas had de 'meest intense' ervaring door Marilyn Monroe te spelen in Netflix' Blonde
Ana de Armas had de 'meest intense' ervaring door Marilyn Monroe te spelen in Netflix' Blonde
Anonim

Het lijkt erop dat Ana de Armas niet van plan is het binnenkort te vertragen. Nadat ze lovende kritieken kreeg voor haar optreden in Knives Out van Rian Johnson en vervolgens vakkundig een dodelijk Bond-meisje speelde in No Time to Die, neemt de Cubaanse actrice haar meest ambitieuze rol tot nu toe op zich in de aankomende Netflix-film Blonde.

Gebaseerd op een boek van Joyce Carol Oates, toont de film de Armas het Amerikaanse icoon Marilyn Monroe. En hoewel er in de loop der jaren veel films rond de bomactrice zijn gemaakt, vervaagt de kijk van regisseur Andrew Dominik op het onderwerp bijna de grens tussen fictie en biopic. Uiteindelijk heeft de Armas gezegd dat het ook een van de meest veeleisende rollen is die ze tot nu toe is tegengekomen.

Er was maar één auditie voor Ana De Armas nodig om de rol van Marilyn Monroe te bemachtigen

Toen Dominik's Blonde werd aangekondigd, zou je je kunnen voorstellen dat verschillende actrices strijden om de rol. Maar dat deed er niet toe. De Armas kwam binnen en het gieten was zo goed als gedaan. "Ik hoefde maar één keer auditie te doen voor Marilyn en Andrew zei: 'Jij bent het', maar ik moest auditie doen voor alle anderen", herinnert de actrice zich. "De producenten. De geldmensen. Ik heb altijd mensen die ik moest overtuigen. Maar ik wist dat ik het kon. Marilyn spelen was baanbrekend. Een Cubaan die Marilyn Monroe speelt. Ik wilde het zo graag.”

En hoewel sommigen misschien twijfelen aan het vermogen van De Armas om de overleden actrice echt te portretteren, is haar Knives Out-co-ster Jamie Lee Curtis, wiens eigen vader, Tony Curtis, met Marilyn speelde in Some Like It Hot, volledig overtuigd. “Ik herinner me dat ze me een video liet zien van haar screentests voor Blonde. Ik viel op de grond, 'zei Curtis. “Ik kon het niet geloven. Ana was helemaal weg. Ze was Marilyn.'

Marilyn Monroe spelen was de ‘meest intense’ ervaring voor Ana De Armas

Zodra ze de rol kreeg, verspilde de Armas geen tijd om Marilyn voor de film te bestuderen. Temidden van geruchten dat de actrice werd nagesynchroniseerd voor de film, maakte De Armas duidelijk dat ze non-stop werkte om te leren klinken als Marilyn.

“Ik heb het geprobeerd! Het kostte me slechts negen maanden dialectcoaching en -oefening, en enkele ADR-sessies [het opnieuw opnemen van de dialoog na het filmen]", vertelde de actrice aan The Times of London in een interview in 2021. “Het was een grote marteling, zo vermoeiend. Mijn brein was gefrituurd.'

De Armas' fysieke transformatie in Marilyn was een moeizaam proces. "Nou, ik moest elke dag kaal worden, want met de blonde pruiken … [Marilyn] ging door verschillende tinten blond van goud tot echt platina, dus voor deze pruiken die prachtig zijn gemaakt, kun je niets donkers eronder hebben, dus moesten we elke dag een kale muts maken van mijn voorhoofd tot [rond] mijn hele hoofd”, onthulde de actrice."Het was zo'n drie en een half uur make-up per dag."

Tegelijkertijd onderzocht de Armas zoveel mogelijk van Marilyns leven om zich voor te bereiden op de rol. "Er is zoveel materiaal over haar, er is zoveel om naar te kijken en naar te luisteren", zei de actrice. "Het is ongeloofelijk. Dus dat is wat ik deed - diep in de zaak gedoken met de regisseur, Andrew Dominik, en ik vind het resultaat verbluffend en zeer ontroerend."

En hoewel ze maanden had om zich voor te bereiden op de film, werd het een beetje ingewikkeld voor De Armas toen de productie begon. Ongelooflijk genoeg merkte ze dat ze rond dezelfde tijd aan zowel Blonde als No Time to Die werkte.

"Ik was me aan het voorbereiden op Blonde, en toen werd de film gepusht en werd ik opgeroepen voor No Time to Die", herinnert de actrice zich. "En dan, bovendien, Daniel [Craig, die James Bond speelde] raakte geblesseerd, en ik moest mijn shoot uitstellen en teruggaan om Marilyn Monroe te doen, wat totaal anders is dan al het andere - emotioneel, mentaal en fysiek - en dan drie maanden later teruggaan naar Londen en weer een Bond-girl worden.”

Uiteindelijk was Blonde de meest veeleisende film waar De Armas ooit deel van heeft uitgemaakt. "Het was het meest intense werk dat ik ooit als actrice heb gedaan", gaf ze toe. Desondanks is de Armas echt vereerd dat ze de film heeft mogen maken. "Het was het mooiste wat ik ooit heb gedaan", zei de actrice. “Ik kan niet wachten tot het uitkomt. Het is een heel speciale film en Andrew is een genie. Hij is een van de beste filmmakers waarmee ik ooit heb gewerkt.”

Op dit moment heeft Netflix nog geen releasedatum voor Blonde vastgesteld. Dat gezegd hebbende, fans die opgewonden wachten om de Armas-zender Marilyn op het scherm te zien, willen misschien ook uitkijken naar een bepaalde co-ster in de film. Het blijkt dat de hond van de Armas, Elvis, hier ook de hond van Marilyn is. "Zijn naam was Mafia", zei de actrice. 'Sinatra heeft hem aan haar gegeven. Natuurlijk.”

Aanbevolen: