Justin Bieber leidt sterren verontwaardiging over de 9-jarige gevangenisstraf van Brittney Griner in Rusland

Inhoudsopgave:

Justin Bieber leidt sterren verontwaardiging over de 9-jarige gevangenisstraf van Brittney Griner in Rusland
Justin Bieber leidt sterren verontwaardiging over de 9-jarige gevangenisstraf van Brittney Griner in Rusland
Anonim

Brittney Griner is veroordeeld tot negen jaar in een Russische gevangenis.

Justin Bieber leidde oproepen voor WNBA-ster Brittney Griner om thuis te komen

Singer Justin Bieber was een van de vele beroemdheden die hun ongenoegen uitten over de straf van Griner kort nadat het nieuws bekend werd. "DIT SCHRIJFT, " postte Bieber, 28, op zijn Instagram Stories. "Als iemand iets weet dat ik kan helpen, laat het me dan weten." Actrice Mia Farrow, 77, noemde het vonnis "hartverscheurend" terwijl ze tweette: "De Russische rechter negeerde alles wat Britney Griner had gezegd. Hij veroordeelde haar tot 9 jaar in een 'strafkolonie' voor het dragen van 2 vapenpatronen - medisch voorgeschreven. Verdomd. Hartverscheurend."

Ondertussen tweette Bravo vice-president Andy Cohen in hoofdletters: "BRING BRITTNEY HOME." Hij voegde een Amerikaanse vlag en emoji van gebedshanden toe. Actrice Jada Pinkett Smith toonde ook haar steun voor de WNBA-ster terwijl ze verwees naar de laatste ontwikkelingen in de Breonna Taylor-zaak. "Op dezelfde dag waarop we eindelijk gerechtigheid kregen voor Breonna… Ik kom erachter dat Brittney Griner net 9 jaar in Rusland heeft gekregen", plaatste ze. Ze voegde een "Free Brittney"-hashtag en verschillende emoji's met een gebroken hart toe."

Viola Davis was ook in shock over het vonnis. "Geen woorden. De weegschaal van gerechtigheid is gewoon afgebroken. Over 9 jaar zal ze niet eens meer terug kunnen naar basketbal…voor een VAPE!!!!! (gebroken hart-emoji) FreeBrittneyGriner", plaatste ze op Instagram.

President Biden beweerde dat Brittney Griner 'ten onrechte wordt vastgehouden'

President Biden hekelde het vonnis onmiddellijk en beweerde dat ze "ten onrechte vastgehouden" was, ondanks haar schuldbekentenis. Ze zei dat het een "eerlijke fout" was en dat de olie "per ongeluk" in haar tas moest zijn beland.

In een verklaring van het Witte Huis zei Biden: "Rusland houdt Brittney ten onrechte vast. Het is onaanvaardbaar en ik roep Rusland op haar onmiddellijk vrij te laten, zodat ze bij haar vrouw, geliefden, vrienden en teamgenoten kan zijn."

De president zei dat hij "onvermoeibaar" zou blijven werken om "elk mogelijke weg" te volgen om haar en Paul Whelan - een andere Amerikaan die in Rusland gevangen zit - naar huis te brengen. Griner, 31, werd in februari gearresteerd op een luchthaven in Moskou. Ondanks mislukte pogingen van het Witte Huis om over haar vrijlating te onderhandelen, zit ze sindsdien vast.

Aanbevolen: