Het vergeten verhaal van Adam West's B-filmflop, Zombie Nightmare

Inhoudsopgave:

Het vergeten verhaal van Adam West's B-filmflop, Zombie Nightmare
Het vergeten verhaal van Adam West's B-filmflop, Zombie Nightmare
Anonim

Niet veel mensen weten dit, maar Batman-icoon Adam West had een paar jaar een uitdaging nadat hij klaar was met het spelen van de Caped Crusader. Hoewel West fenomenaal succes had met het spelen van Batman, was de rol zo populair dat West getypecast werd, en bijna geen enkele rol die hij nam kon zijn Batman-imago van zich afschudden. Dit geldt zeker voor een van zijn grootste flops, de weinig bekende zombiefilm uit de jaren 80, Zombie Nightmare.

Hij probeerde een paar serieuze rollen uit, zoals in de film The Girl Who Knew Too Much uit 1969, die een flop was. Hij deed een paar andere nu lang vergeten films en vestigde zich uiteindelijk in een carrière van tv-walk-ons en cameo's. Het moderne publiek herinnert zich West liefdevol als Batman, maar ook vanwege zijn rol als de kokette burgemeester in Seth MacFarlane's Family Guy. Toen West echter nog steeds probeerde de Batman-typecasting van zich af te schudden, speelde hij een rol in een notoir vreselijke zombiefilm, die nu een cultklassieker heeft gekregen.

8 Wat was een zombie-nachtmerrie?

Zombie Nightmare was een onafhankelijke film die in 1987 in Canada werd gefilmd. In de film speelt Frank Dietz een detective die op jacht is naar een seriemoordenaar die eigenlijk een zombie is. De zombie is het nieuw leven ingeblazen lijk van een jongen genaamd Tony, wiens vader aan het begin van de film werd doodgestoken. Tony wordt nieuw leven ingeblazen door een Haïtiaanse Voodoo-priesteres genaamd Molly, die werd gered door Tony's vader. West's karakter, die een politie-kapitein was, was ook de man die Tony's vader vermoordde. De rest van de film is gewoon Tony die zijn moordenaars één voor één doodt als een zombie totdat West naar de hel wordt gezogen door de zombie van de man die hij heeft vermoord.

7 Hij was niet de enige ster in de film, en er zouden verschillende anderen worden gecast

Zoals eerder vermeld, was de co-ster van Adam West Frank Dietz, die nu een succesvolle scenarioschrijver is. Een andere ster in de film was de lieftallige Tia Carrera, die fans van Mike Myers zich misschien nog herinneren van Wayne's World en Wayne's World 2. Er zouden verschillende andere sterren in de film te zien zijn, zoals worstelende superster Billy Graham. Graham stopte met de film omdat op de dag dat hij aankwam voor de opnames, niemand hem ophaalde van het vliegveld en hij daar bijna acht uur wachtte. PeeWee Piemonte, een beroemde bodybuilder, was oorspronkelijk gepland om de zombie te spelen, maar werd ontslagen nadat hij al het eten had opgegeten aan de tafel van de ambachtelijke diensten.

6 Productie was een nachtmerrie

De incidenten met luchthavens en ambachtelijke diensten waren niet de enige twee dingen die de productie van Zombie Nightmare tot een echte nachtmerrie maakten voor de regisseur en cast. Volgens Frank Dietz vatte een van de acteurs bijna vlam dankzij een van de lichten die werden gebruikt om een visueel effect te creëren. Bovendien wordt Adam West, die slechts twee dagen op de set was geproduceerd, in één keer gezien terwijl hij zijn script voorleest dat op tafel ligt. In een interview verdedigde Dietz Adam terwijl hij zijn tekst op de set en tussen de opnamen door leerde. De opnamen waarop hij het script voorlas, hoorden niet in de film, maar de regisseur was gedwongen ze te gebruiken omdat ze de beelden van Dietz' reactieschoten waren kwijtgeraakt.

5 De film verdiende een beetje geld, maar kwam nooit in de bioscoop

De film zou oorspronkelijk in de bioscoop worden uitgebracht, maar werd in plaats daarvan rechtstreeks naar video gestuurd. Er was geen première, geen prijzen, en de film was snel vergeten nadat hij uitkwam. De film maakte echter bijna $ 2 miljoen winst op zijn budget van $ 200.000. Dit is niet slecht, maar het werd geen zombieklassieker zoals 28 Days Later of Night of The Living Dead.

4 Het kreeg een cultstatus dankzij MST3k

Hoewel de film jarenlang werd vergeten, kreeg hij een tweede adem toen hij werd bespot in seizoen zes van de beroemde film-riffingshow Mystery Science Theater 3000. Vanwege de optredens van West en de merkbare debacles van de helse productie, werd de aflevering al snel een favoriet bij de fans en is nu een van de populairste afleveringen van de show.

3 Adam West lachte er achteraf om

Adam West en Frank Dietz bleven vrienden na de film tot Adam West stierf in 2019. Volgens Dietz lachte Adam West om hoe slecht de film was en stoorde hij zich niet aan het feit dat Mystery Science Theater hem gebruikte in een van hun afleveringen. Integendeel, West kon zo goed om zichzelf lachen dat hij een van de MST3k's Thanksgiving Day Marathons organiseerde toen die werd uitgezonden op Comedy Central.

2 Zijn carrière kreeg een paar jaar later een vervolg

Deze film zou een keerpunt kunnen zijn geweest in de carrière van West. Hoewel zijn filmcarrière zijn Batman-persona nooit van zich af kon schudden, begon hij kort na deze film prominenter op televisie te werken en begon al snel zijn carrière als stemacteur. Een van zijn eerste rollen, naast Family Guy, vond plaats in een aflevering van Rugrats uit 1997 toen hij actieheld Captain Blasto speelde. Kort daarna werkte hij voor andere Nickelodeon-shows zoals The Fairly Oddparents en stemacteerde hij in verschillende videogames.

1 Hij stierf als een legende

Hoewel hij de Batman-bagage nooit van zich af kon schudden, omarmde hij uiteindelijk gewoon zijn imago en was hij jarenlang favoriet bij bijna elke televisieshow waar hij deel van uitmaakte. Burgemeester Adam West, Catman van Fairly Oddparents en natuurlijk Batman zijn allemaal iconische rollen voor elk van de fans van deze shows. Toen hij stierf, eerde de stad Los Angeles de acteur door het Bat-signaal op het stadhuis te laten knipperen.

Aanbevolen: